בתזמון מושלם, הגיעה היום חבילת תקליטורי אובונטו שהזמנתי, בדיוק כשהתפנתה לי מחיצה ריקה על המקינטוש.
לינוקס על מק? כן, למה לא לנסות...
מפרט:
PowerMac עם שני מעבדי G4 450
512 מ"ב זכרון
מחיצה ריקה של 5 גיגה
כרטיס מסך ATI למקינטוש (AGP)
הנקודות כאן הן חוויות ראשוניות בלבד- סקירה מפורטת תבוא בהמשך.
1) כמו תמיד, החלק המפחיד ביותר בהתקנת דואל-בוט הוא שלב הגדרת המחיצות. ברירת המחדל של אובונטו היא מחיקת דיסק שלם (ברר...), לכן מחקתי מראש את המחיצה הרצויה. בהתקנה, בחרתי את השטח הריק, ואובונטו חילק אותה לבד (מחיצת בוט עבור yaboot, מחיצת swap ומחיצת רוט).
2) אובונטו לא שואל איזה חבילות רוצים להתקין. מצד אחד, זה מזרז את ההתקנה. מצד שני, הוא התקין לא מעט חבילות שלא ממש הייתי מעונינת בהם.
3) לקראת סיום ההתקנה אובונטו מקנפג את החבילות, אבל עושה את זה בצורה בלתי יעילה. למשל, הוא מתקין גופנים, יוצר font cache, מתקין עוד גופנים, יוצר את ה־font cache מחדש, וחוזר חלילה...
4) מכיוון ש־PPC אינו תואם ל־X86, חלקים בלתי חופשיים שאפשר להתקין בלינוקס על פיסי אינם זמינים ללינוקס על מק. הבולטים: קודקים של חלונות (wmp וכדומה), דרייבר להאצה תלת־מימדית של כרטיס המסך ATI, והפלאג אין של פלאש.
5) חלק מעצבן שצריך עדיין לפתור- המקלדת היא מקלדת של אפל, אבל אובונטו מתעקש להשתמש בפריסה של מקלדת חלונאית. התוצאה: קיצורי מקשים מוזרים שמבלבלים את האצבעות (קונטרול במקום קומנד) וכמה מקשים שאינם פועלים (מקש ה-Eject לתקליטור [אין לו כפתור פיזי על הכונן, נאלצתי להשתמש בנתיים בפקודה eject בטמינל], מקשי השליטה בקול). תוכנת קיצורי המקשים של גנום לא מאפשרת למפות את המקשים המתאימים, כך שאצטרך למצוא פריסת מקלדת של מקינטוש, או למפות אותם ידנית. איכס.
6) כברירת מחדל, הווליום גבוה למדי, מה שגרם לי לקפוץ בהפתעה כשהוא סוף סוף אתחל לממשק הגרפי בפעם הראשונה אחרי קינפוג חבילות ההתקנה.
7) אובונטו לא יצר mount points עבור המחיצות של osx (למרות שהוא התקין את הכלי שמאפשר לעגון מחיצות HFS+), מה שמשאיר לי ליצור אותם ולערוך את fstab ידנית.

הקרנל שהותקן כברירת מחדל נועד למעבד אחד, בעוד במקינטוש שלי (ובאחוז מאוד גדול של המקינטושים) יש שניים. נראה שאצטרך לקמפל את הקרנל ידנית אם אני רוצה תמיכה במעבד השני שלי (ואני רוצה...)
9) דברים שנשאר לבדוק ולעשות:
א) לבדוק את התמיכה בנגינת סרטי DVD וצריבה של תקליטורים מתוך הלינוקס.
ב) לראות אם הלינוקס על המק מסוגל לסנכרן את ה־iPod שלי (דור שלישי, 20 גיגה, חיבור Firewire, מפורמט למקינטוש)
ג) לסדר פריסת מקלדת נורמלית
ד) לקמפל קרנל לשני מעבדים
ה) להתקין על OSX דרייבר לקריאת מחיצות ext3
ו) לשדרג את הפיירפוקס (מה שמגיע עם ההפצה הוא
| קוד: |
| Mozilla/5.0 (X11; U; Linux ppc; en-US; rv:1.7) Gecko/20041013 Firefox/0.9.3 (Ubuntu) |
סיכום ביניים: נחמד להרפתקנים. אבל נראה לי שבנתיים למשתמשי מקינטוש עדיף להשאר עם OSX.
עריכה:
לסקרנים:
| קוד: |
sforbes@linuxppc:~ $ cat /proc/cpuinfo
processor : 0
cpu : 7400, altivec supported
temperature : 35-37 C (uncalibrated)
clock : 450MHz
revision : 2.9 (pvr 000c 0209)
bogomips : 894.97
machine : PowerMac3,3
motherboard : PowerMac3,3 MacRISC2 MacRISC Power Macintosh
detected as : 65 (PowerMac G4 AGP Graphics)
pmac flags : 00000004
L2 cache : 1024K unified
memory : 512MB
pmac-generation : NewWorld
sforbes@linuxppc:~ $ uname -a
Linux linuxppc 2.6.8.1-3-powerpc #1 Tue Oct 12 13:15:29 BST 2004 ppc GNU/Linux
sforbes@linuxppc:~ $
|