פורסם: 10/06/2007 - 09:40
נושא ההודעה: למה יש ביצועים יותר טובים:פנטיום 3Ghz או דואל קור 2000?
|
|
שמעתי שפנטיום הוא טכנולוגיה ישנה, השאלה, אם הפרש המהירות הזה מפצה על "הטכנולוגיה הישנה"
כלומר מה יותר יעיל?
האם באמת שווה להשקיע יותר כסף ולקבל מחשב פחות מהיר?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 10:39
נושא ההודעה:
|
מעבדי קור2 הרבה יותר מהירים ממעבדי פנטיום 4.
למשל, לפי הקישור הזה: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=2903&p=4, מעבד קור2 במהירות שעון 1.8GHz הוא מהיר יותר מפנטיום 4 במהירות שעון 3.4GHz
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 11:43
נושא ההודעה:
|
|
תודה, זה באמת הבדל משמעותי...
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 19:13
נושא ההודעה:
|
|
יש לכם עוד הצעות לפני שאני קונה מעבר לדואל קור?
לבנתיים הדרישות: כרטיס מסך מובנה של אנטל, הארדיסק של 160 גיגה, 1GB זיכרון, מקלדת לא של מיקרוסופט (לא כי היא של מיקרוסופט, אלא בגלל שמיקרוסופט החליטו שנורית סקרול לוק מיותרת)
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 20:13
נושא ההודעה:
|
|
תבדוק טוב איזה לוח אתה קונה ואת התאימות שלו.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 20:56
נושא ההודעה:
|
|
נדב, אל תסתכל על השעון מה שקובע היום זה "ארכיטקטורה"
לדוגמה Athlon XP 3000 רץ על השעון 1.8G ודומה לביצועים של מעבד Intel של כ-3G.
תשווה מחירים -- הם המדד הטוב ביותר לביצועים (אלא אם אתה הולך לדגמים ממש יקרים או ממש ישנים).
בנוסף תשים לב לתמיכה ב-x86_64 ווירטואליזציה דה דברים ממש נחמדים שכדאי שיהיו. (למרות שנראה לי רוב מעבדי intel חדשים הם כבר 64 ביט).
_________________ קזית 3 - קנופיקס עברי.
BiDiTeX - תמיכה בכיווניות ל-LaTeX.
CppCMS - פיתוח ל־web ב־++C.
גם לי יש בלוג
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 22:39
נושא ההודעה:
|
| nadavvin : | יש לכם עוד הצעות לפני שאני קונה מעבר לדואל קור?
לבנתיים הדרישות: כרטיס מסך מובנה של אנטל, הארדיסק של 160 גיגה, 1GB זיכרון, מקלדת לא של מיקרוסופט (לא כי היא של מיקרוסופט, אלא בגלל שמיקרוסופט החליטו שנורית סקרול לוק מיותרת) |
לך על הדואל קור 64 בתושבת AM2 של AMD - מעבדים מצוינים, והמחירים שלהם ירדו פלאים. 
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 23:43
נושא ההודעה:
|
|
איך אני יודע אם מעבד תומך בוירטואליזציה?
אין פירוט על זה בזאפ
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 10/06/2007 - 23:49
נושא ההודעה:
|
| nadavvin : | איך אני יודע אם מעבד תומך בוירטואליזציה?
אין פירוט על זה בזאפ |
שלח Email ל- AMD אני בטוח שישיבו לך במהרה. 
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 11/06/2007 - 00:12
נושא ההודעה:
|
| Anonymous : | | nadavvin : | יש לכם עוד הצעות לפני שאני קונה מעבר לדואל קור?
לבנתיים הדרישות: כרטיס מסך מובנה של אנטל, הארדיסק של 160 גיגה, 1GB זיכרון, מקלדת לא של מיקרוסופט (לא כי היא של מיקרוסופט, אלא בגלל שמיקרוסופט החליטו שנורית סקרול לוק מיותרת) |
לך על הדואל קור 64 בתושבת AM2 של AMD - מעבדים מצוינים, והמחירים שלהם ירדו פלאים.  |
הבעיה עם AMD שהם לא עובדים עם הלוחות של אנטל (אלא אם כן אני טועה) ואז לא יכול להיות לי כרטיס גרפי עם דרייברים חופשיים.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 11/06/2007 - 00:28
נושא ההודעה:
|
| nadavvin : | | Anonymous : | | nadavvin : | יש לכם עוד הצעות לפני שאני קונה מעבר לדואל קור?
לך על הדואל קור 64 בתושבת AM2 של AMD - מעבדים מצוינים, והמחירים שלהם ירדו פלאים.  |
הבעיה עם AMD שהם לא עובדים עם הלוחות של אנטל (אלא אם כן אני טועה) ואז לא יכול להיות לי כרטיס גרפי עם דרייברים חופשיים. |
כרגע, אין לי מושג - לא בדקתי. . .
אבל, עם החסכון הכספי שאתה משיג בקניית מעבד AMD אתה יכול לקנות כרטיס מסך נפרד מבוסס אינטל.
-- אין לי מושג אם קיים דבר כזה - כדאי לבדוק לפני שפותחים את הארנק ונכנסים למצב של "אל-חזור". 
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 11/06/2007 - 00:52
נושא ההודעה:
|
| ציטוט: | | אתה יכול לקנות כרטיס מסך נפרד מבוסס אינטל. |
אין דבר כזה....
למי שרוצה לדעת עד כמה המצב נואש:
http://nadavvin.blogli.co.il/archives/4
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 11/06/2007 - 21:42
נושא ההודעה:
|
|
מה ההבדל בין Intel Core 2 Duo E6600 Box לאותו אחד בלי הבוקס?
האם הוא תומך בוירטואליזציה?
האם וירטואליזציה תלויה גם בלוח אם, והלוח אם גם צריך לתמוך בוירטואליצזציה?
לחבר שלי יש מעבד AMD ATHLON 64 BIT ולוח אם ASUS M2N DELUXE, הוא שואל איך הוא בודק אם החומרה שלו תומכת וירטואליזציה, מה לענות לו?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 11/06/2007 - 21:58
נושא ההודעה:
|
תבדוק כאן
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtualization_Technology
http://en.wikipedia.org/wiki/Athlon_64
לדוגמה יש לי Venice כך שאין לי
בקיצור תבדוק באתר אינטל אם יש VT. עד כמה שידוע לי תמיכה ברמת המעבד מספיקה...
גם לי יש בלוג
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 11/06/2007 - 22:17
נושא ההודעה:
|
מצאתי באנטל שחיפשתי לדוגמא: "e6600 desktop virtualization"
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sspec=sl9t9
Supported Features:
# Dual Core
# Enhanced Halt State (C1E)
# Enhanced Intel Speedstep® Technology
# Execute Disable Bit 1
# Intel® EM64T 2
# Intel® Thermal Monitor 2
# Intel® Virtualization Technolog
וכמובן שלא יהיה בעיה להתקין עליו לינוקס....
אם זה בכלל אפשרי לקנות אחד כזה כיום
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 12/06/2007 - 11:29
נושא ההודעה:
|
|
למרות שאני עובד בעיקר עם הנייד (מהעבודה) ומעדיף נייד על נייח (סתם עניין חווייתי סובייקטיבי, יש כאלה שהעדפתם הפוכה) ולמרות שהאמירה הבאה שחוקה:
אל תקנה נייד אם אתה לא צריך נייד. כי,
- באותו כסף תוכל לקנות מחשב נייח הרבה יותר טוב.
- יש סיכוי גדול יותר שהוא ינזק (שברים וכדו').
- יש סיכוי הרבה יותר גדול שהוא יגנב (קורה המון) או יאבד.
- אם מתקלקל לך חלק אתה תהיה במצב הרבה יותר רע אם מדובר בנייד. סתם לדוגמא (נכון, מגמתית אבל ראלית) לוח אם זה סיפור של בין אלפיה לצמד אלפיות. היצרן (ויש אחד, לפי יצרן הנייד, אין לך אלטרנטיבות) יודע שאתה שבוי ומתמחר בהתאם.
- חלק מהרכיבים איטיים יותר בלי קשר למחיר. הכוונה בעיקר לכונן הקשיח ולכונן ה CD/DVD.
- פחות גמישות. מה שקנית זה מה יש לך. לדוגמא, ברוב החדשים אין יציאה סריאלית וגם היציאות הפרלליות מתחילות להעלם. יש פתרונות אבל זה עוד כסף ועוד סיבוכים. לך תרכיב למשל עוד כונן קשיח אם פעם יבוא לך. לך תחליף כרטיס מסך כי פתאום בא לך לשדרג את עצמך (רמז, אתה לא יכול).
בטח יש עוד חסרונות ששכחתי. הרעיון נראה לי ברור.
זה לא שאני נגד ניידים, אני מאוד אוהב ניידים אבל לפני שאתה מחליט האם אתה מוכן לשלם בחסרונות על מנת להנות מהיתרונות אתה צריך להיות מודע לזה שמחיר הקניה הראשוני הוא לא החסרון היחיד.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 12/06/2007 - 13:46
נושא ההודעה:
|
|
הייתי מציע לך להתייעץ עם אנשים בפורום HWZone.
יש שם אנשים שמבינים (רק תלמד לסנן את בני ה-12 שסתם ממליצים על מה שמגניב), ויוכלו לעזור לך.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 12/06/2007 - 16:12
נושא ההודעה:
|
| ציטוט: | בטח יש עוד חסרונות ששכחתי. הרעיון נראה לי ברור.
זה לא שאני נגד ניידים, אני מאוד אוהב ניידים אבל לפני שאתה מחליט האם אתה מוכן לשלם בחסרונות על מנת להנות מהיתרונות אתה צריך להיות מודע לזה שמחיר הקניה הראשוני הוא לא החסרון היחיד. |
באסה....
אם כי הייתרון הכי גדול של נייד הוא שהוא של נייד...
ובהתחשב שבמלא ערכי המחשבים יורד מהר מאוד, כלומר ערכו יירד בערך בחצי עוד חצי שנה, אולי כדאי לקנות נייד (העובדה שמסך 15 הוא כמו 17 רגיל דיי פעלה בעד)
אם כי בעית הגניבות היא בעיתית, יש דרך לצמצם זאת?
בעיה שנייה אם ניידים, איך אני יודע מה לבחור? כלומר מה יעבוד הכי חלק אם לינוקס וכמה שפחות יסבך אם קשוחות קנינייות?
האם אפשר לקנות בארץ ניידים בלי מערכת הפעלה, ושלא יעלו יותר?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 12/06/2007 - 17:51
נושא ההודעה:
|
| nadavvin : | מה ההבדל בין Intel Core 2 Duo E6600 Box לאותו אחד בלי הבוקס?
לחבר שלי יש מעבד AMD ATHLON 64 BIT ולוח אם ASUS M2N DELUXE, הוא שואל איך הוא בודק אם החומרה שלו תומכת וירטואליזציה, מה לענות לו? |
על פי מה שהבנתי הbox/tray משנה רק באחריות
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 12/06/2007 - 23:12
נושא ההודעה:
|
רגע הבעיה שלך עם דרייברים קנייניים היא אידאולוגית או שפשוט אתה לא רוצה להסתבך?
אם היא אידאולוגית אז סבבה, אני למשל מאוד לא אוהב את אינטל (בלשון המעטה) ולא אקנה מעבד של אינטל במיוחד כשמעבד חזק יותר של AMD יעלה פחות (אין פה צורך לויכוחים זה נכון שבמבחני ביצועים המעבד CORE 2 הכי חזק עולה על החזק ביותר של AMD אבל רוב האנשים קונים מעבד בינוני ובמחירים חלקי ביצועים AMD מנצחת)
בכל מקרה דרייברים לאנוידיאה זה ממש קל באובונטו פיסטי, בגנטו זה גם מאוד מאוד קל (רק קודם צריך להתגב על ההתקנה של גנטו  )
אם אין לך עניין אידאולוגי בדרייברים חופשיים תקנה לך AMD ואיזה כרטיס מסך ב300 שקל של nvidia
ההבדל בין בוקס לבלי בוקס זה פשוט שהמעבד לא בא בקופסא.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 13/06/2007 - 00:56
נושא ההודעה:
|
| EyalFisher : | | nadavvin : | מה ההבדל בין Intel Core 2 Duo E6600 Box לאותו אחד בלי הבוקס?
לחבר שלי יש מעבד AMD ATHLON 64 BIT ולוח אם ASUS M2N DELUXE, הוא שואל איך הוא בודק אם החומרה שלו תומכת וירטואליזציה, מה לענות לו? |
על פי מה שהבנתי הbox/tray משנה רק באחריות |
על פי הבנתי הבוקס מגיע עם קירור, וזה ההבדל. (או שהריטייל מגיע עם קירור?)
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 13/06/2007 - 08:31
נושא ההודעה: הקור 2 חסכוני משמעותית בחשמל
|
|
קנינו לא מזמן מספירטוס מחשב קור 2, 2 ג'גיה זכרון, יחידת קירור לא מקורית (משהו של coller master) וכרטיס מסך של nvidia עם איזה 256 מגה (סביב ה- 80$).
ביקשנו שיתקינו אובנטו. סה"כ 2600 ש"ח + מע"מ. (3200~).
הדבר הכי מרשים במחשב הזה, שהוא לא מטגן את הסביבה. מהאחורה שלו, יוצא אוויר קר.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 13/06/2007 - 09:01
נושא ההודעה:
|
|
לדעתי
יותר חשוב שיהיה למעבד שלך cashe גדול יותר (כ-4 מגה) מאשר תמיכה ב VT.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 13/06/2007 - 23:00
נושא ההודעה:
|
|
כמו שאני אומר תמיד, רכיבים למחשב בוחרים תמיד לפי שני שיקולים עיקריים :
- דרישות המשתמש (כגון : שימוש משרדי, משחקים (עיקרי או מזדמן), שרת (כגון : אינטרנט, קבצים, מסד-נתונים, וכו'))
- אילוצי התקציב (כגון : 500$ ומטה, 1000$, 1500$ ומעלה)
ישנם גם מספר שיקולי-על, כגון : אמינות הציוד (נגזרת של איכות הציוד), ואמינות ספק-הציוד (בעיקר : החנות, והיבואן).
אם תקציבך היה, למשל, בלתי מוגבל, אולי הייתי ממליץ על מערכת עם מארז Full ATX לשרתים, שלישיית ספקי-כוח 700W עם Active-PFC מתוצרת Enermax, לוח-ראשי עם 4 תושבות למעבדים - מתוצרת Tyan ושות', רביעיית Intel Xeon (מרובעי-ליבה, ומבוססי Core), שמיניית רכיבי זיכרון בנפח כולל של כ-32GB ומסוג FB-DIMM, רביעיית כרטיסי מסך מבוססי nVidia GeForce 8800GTX, ו-12 כוננים קשיחים במהירות 7.2K סל"ד ובנפח 750GB (לנתונים), ו-2 כוננים קשיחים במהירות 10K סל"ד ובנפח 150GB (למערכת ההפעלה), וזוג כונני DVD RW DL. ולקינוח : מסך 22' ומעלה של Dell, עכבר ומקלדת אלחוטיים, ומערכת רמקולים 7.1 נהדרת, ומדפסת לייזר צבעונית טובה.
אך סביר להניח שזהו איננו המצב, ולפיכך, כדי לבחור באפשרות המתאימה ביותר, יש לברר תחילה מהן דרישות המשתמש, ומהם אילוצי התקציב.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 14/06/2007 - 04:15
נושא ההודעה:
|
| ציטוט: | | אם תקציבך היה, למשל, בלתי מוגבל, אולי הייתי ממליץ על מערכת עם מארז Full ATX לשרתים, שלישיית ספקי-כוח 700W עם Active-PFC מתוצרת Enermax, לוח-ראשי עם 4 תושבות למעבדים - מתוצרת Tyan ושות', רביעיית Intel Xeon (מרובעי-ליבה, ומבוססי Core), שמיניית רכיבי זיכרון בנפח כולל של כ-32GB ומסוג FB-DIMM, רביעיית כרטיסי מסך מבוססי nVidia GeForce 8800GTX, ו-12 כוננים קשיחים במהירות 7.2K סל"ד ובנפח 750GB (לנתונים), ו-2 כוננים קשיחים במהירות 10K סל"ד ובנפח 150GB (למערכת ההפעלה), וזוג כונני DVD RW DL. ולקינוח : מסך 22' ומעלה של Dell, עכבר ומקלדת אלחוטיים, ומערכת רמקולים 7.1 נהדרת, ומדפסת לייזר צבעונית טובה. |
לפחות ציין מאיפה זה לקוח . . . . . pcmag
למיטב זכרוני, זה נכתב על-ידי ג'ון דבורק על דרך המליצה, באחד המאמרים שלו. . . . 
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 14/06/2007 - 06:40
נושא ההודעה:
|
| nadavvin : |
ובהתחשב שבמלא ערכי המחשבים יורד מהר מאוד, כלומר ערכו יירד בערך בחצי עוד חצי שנה, אולי כדאי לקנות נייד (העובדה שמסך 15 הוא כמו 17 רגיל דיי פעלה בעד)
אם כי בעית הגניבות היא בעיתית, יש דרך לצמצם זאת?
בעיה שנייה אם ניידים, איך אני יודע מה לבחור? כלומר מה יעבוד הכי חלק אם לינוקס וכמה שפחות יסבך אם קשוחות קנינייות?
האם אפשר לקנות בארץ ניידים בלי מערכת הפעלה, ושלא יעלו יותר? |
תשמע - לנייד יש הרבה יתרונות. לא מזמן קניתי אחד משומש ואני רק עכשיו הבנתי עד כמה זה עוזר במיוחד למישהו שלומד באוניברסיטה. אפילו החברה שלי שלא ממש מכירה מה זה לינוקס התחילה להתשמש בו בגלל ניידות וזמינות שלו.
בזמנו קניתי אותו כי היה לי "דיל" טוב שיכולתי לקנות ממקום יחסית אמין נייד משומש בחצי מהמחיר. בהתחלה התלבטתי אבל היום אני ממש לא מצטער.
בגדול אם אתה רוצה נייד יש חשיבות גבוהה למשקל שלו.
- לא סבלתי להסתובב עם המחשב הקודם שהיה לי (מעבודה) Dell Lattitude D600 שהיה יחסית כבד (כ-2.5-3K) וגדול.
- לעומת זאת Dell Lattitude C400 הישן בקטן והקל (כ-1.5K) ממש לא מכביד עליי וכמעט כל הזמן נמצא בתיק שלי.
מה שמאוד חשוב בנייד זה - מקלדת נוחה ו-Tochpad נוח.
עם כל הנאמר לעיל
מחשבים ניידים יקרים יותר, על אחת כמה וכמה מחשבי Ultra Mobile. לפי דעתי, מבחינת תאימות יש לי ניסיון רק עם Dell Lattitude השונים - מעולם לא היו לי איתם בעיות.
הערה נוספת - חשוב להבין מה התקציב שעומד לרשותך ומה הדרישות...
גם לי יש בלוג
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 14/06/2007 - 07:48
נושא ההודעה:
|
אולי כדאי שתסתכלו בלינק הבא. כנראה שלא צריך לרוץ עם הקידמה כלכך מהר, לפחות בחלק מהמקרים:
http://hubpages.com/hub/_86_Mac_Plus_Vs_07_AMD_DualCore_You_Wont_Believe_Who_Wins
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 14/06/2007 - 10:26
נושא ההודעה:
|
| nadavvin : | מה ההבדל בין Intel Core 2 Duo E6600 Box לאותו אחד בלי הבוקס?
E6600 הוא לא ממרובעי הליבות? הבנתי שהוא מאוד יקר..
מה רע בE6320? הוא בא עם 4MB זיכרון קאטץ'
|
|
|