פורסם: 16/03/2007 - 23:33
נושא ההודעה: לעבור ללינוקס בלי לוותר על הדברים שחשובים לי
|
|
אהלן,
אני עובד כבר 3 שנים אך ורק עם לינוקס. מאז שעברתי מעולם לא חשבתי לחזור לחלונות. בכל פעם שיוצא לי להתעסק איתה אני מאושר שאין לי את הצרות האלה.
אני רוצה להעביר את כל המשפחה (המורחבת) שלי לעבוד עם לינוקס ורק איתה כדי לחסוך מהם את מה שנחסך ממני. הבעיה היא שיש 3 תוכנות שהם משתמשים בהם באופן משמעותי והם אלה שמונעים את המעבר, ותהיתי האם מישהו יוכל לעזור.
התוכנה הראשונה היא סקייפ עם תמיכת וידאו. יש לנו קרובי משפחה בחו"ל וזאת דרך התקשורת העיקרית איתם. ניסיתי לגרום להם לעבור לתוכנה חלופית כמו OPENWENGO וזה לא כל כך הלך
כי קשה לשכנע את כל החברים והמשפחה לעבור למשהו אחר במיוחד כשהם מרוצים ממה שהם עובדים איתו. תהיתי אם מישהו מכיר דרך כלשהי לעבוד עם וידאו בסקייפ בלינוקס. (אני יודע שזה יתאפשר בקרוב ושזה בפיתוח אבל אולי יש דרך לחסוך את ההמתנה.. )
התוכנה השנייה, היא אופיס של מייקרוסופט. חלק גדול מהמסכים של אופיס, במיוחד מצגות ומסמכים עם ניקוד לא עובדים כראוי באופן אופיס. חלק מבני המשפחה שלי עובדים במערכת החינוך ועובדים הרבה עם אפשרויות הניקוד במחשב בעברית. בעבר הצלחתי להתקין אופיס רגיל אבל רק עם תחליף שאינו קוד פתוח אלא עולה כסף (מבוסס WINE). עם WINE לא הצלחתי, ואני גם תוהה כיצד יעבוד נושא הניקוד. אם למישהו יש הצעה או פיתרון אני אשמח.
הדבר השלישי הוא אינטרנט אקספלורר. באופן אישי אני מסתדר מצויין בלעדיו, אך אני מכיר בעובדה שיש אנשים שגולשים על בסיס קבוע לאתרים שאינם תומכים בפיירפוקס. הצלחתי לגרום לרוב המשפחה שלי לעבור לפיירפוקס בזכות התוספת IE TAB שכידוע לי אינה זמינה בלינוקס גם אם מתקינים את IE4LINUX. (או שאולי יש דרך להפעיל את זה?)
הפיתרון היחידי למה שכתבתי שעלה על דעתי הוא שימוש בוירטואליזציה כמו VMWARE PLAYER, אבל אני חושש שזה יהיה לא נוח ושיבקשו ממני לחזור לחלונות בגלל הסירבול.
האם למישהו יש הצעות?
תודה רבה על העזרה.
דרך אגב, אני מתכוון להעביר את כולם ל UBUNTU.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 01:14
נושא ההודעה:
|
|
שכח מזה, לא יקרה.
סקייפ זורקים על משתמשי לינוקס. וותר מראש. הם משתמשים בטכנולוגיות ישנות (עדיין לא משתמשים ב-dbus ועדיין משתמשים ב-qt3 כאשר הם צריכים להשתמש ב-qt4).
אופן-אופיס היא מספקת ולא טובה. וגם אם יעבוד, אתה צריך לזכור שתמיכה בעברית זה בעייתי ב-cxoffice וגם ב-wine. אבל אתה כבר מכיר את זה.
ועכשיו הכותרת: IE. ממש שכח מזה, זה עובד לפרקים. גרסה כן גרסה לא. עד כמה שאני אוהב את wine, אני לא סומך על הטכנולוגיה הזאת, היא עובדת גרסה כן, גרסה לא.
או שתשתמש בתוכנות של לינוקס, או שתשתמש בתוכנות של חלונות - על חלונות. לערבב זה לא תמיד חכם.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 06:47
נושא ההודעה:
|
|
אני עובד עם סקייפ על לינוקס. עובד מעולה, אבל נכון שאין וידאו.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 09:36
נושא ההודעה:
|
אופן אופיס 2.2 שיוצא ממש בקרוב (פחות משבוע) יתמוך היטב בניקוד בגלל שמתווספת תמיכה ב ICU 3.4
אז יש לך בעיה אחת פחות
בהצלחה
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 13:32
נושא ההודעה: לדעתי המעבר צריך להיות הדרגתי
|
|
מה לעשות, תמיד יש משהו שאפשר לעשות רק בחלונות. על כן, מה שאני עושה זה להתקין באמצעות VirtualBox מערכת חלונות להפעלה בעת צרה.
היא תיתן לך פתרון עבור האופיס ועבור האקספלורר. אני מגדיר תיקיה משותפת בלינוקס, כך שאפשר לגשת מהחלונות לקבצי הלינוקס. לגבי הוידאו, זה אמור לעבוד לא רע.
אתה צריך לפחות 700 מגה זכרון. אתה יכול להתקין את הוירטואל על מכונה אחת וכולם יכולים לגשת לשם באמצעות rdesktop. כך שזו מעין חלונות משותפת לעת צרה.
כל הכבוד על היוזמה ובהצלחה. מניסיון, מאוד קשה לנתק אנשים מחלונות, כי הם לא מבינים מה יצא להם מהמעבר. לוקח הרבה מאוד זמן של עבודה מול המחשב להבין את היתרונות. אני מציע לך לעשות את זה אט אט, קודם כל עם מי שמתלהב. לא ללחוץ ובעיקר להקסים אותם עם beryl.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 13:41
נושא ההודעה:
|
| Anonymous : | אופן אופיס 2.2 שיוצא ממש בקרוב (פחות משבוע) יתמוך היטב בניקוד בגלל שמתווספת תמיכה ב ICU 3.4
אז יש לך בעיה אחת פחות
בהצלחה |
זה גם מה שאמרו פעם קודמת. אתה בדקת את התוכנה הזאת שאתה ממליץ עליה?
כמו כן, הבעיות עם עברית הן עם מיקום של אובייקטים שהם לא טקסט, כך שאני בספק אם libicu חדש יפתור את הבעיות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 13:55
נושא ההודעה:
|
|
גם אני מלא זמן עם לינוקס מנדריבה ויש היום ווירטואלבוקס זאת תוכנה קלה מאוד לשימוש ומשם את מריץ את חלונות וכל תוכנה שחסר לך בלינוקס ובגלל שיש את היכולת הזאת הרבה אנשים לא יהססו לעבור ללינוקס
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 14:09
נושא ההודעה:
|
| Anonymous : | | גם אני מלא זמן עם לינוקס מנדריבה ויש היום ווירטואלבוקס זאת תוכנה קלה מאוד לשימוש ומשם את מריץ את חלונות וכל תוכנה שחסר לך בלינוקס ובגלל שיש את היכולת הזאת הרבה אנשים לא יהססו לעבור ללינוקס |
אבל הוא אמר שהוא לא רוצה וריטואליזציה... למה להמשיך עם פתרונות שלא מעננינים את השואל...
כמו כן, אני משתמש ב־VirtualBox ויש הרבה דברים שלא עובדים לי כמו ב־vmware:
- העתקה של טקסט בין המארח והאורח
- השינוי של רזולוציה של המערכת הפעלה האורחת לא עובד אצלי אחרי שאני סוגר את התוכנה ואז עושה hibernate למערכת הפעלה.
- קול לא עובד בצורה טובה (אין אפשרות לשמוע באמארוק בלינוקס וגם לקבל קול במערכת הפעלה האורחת)
- כאשר אתה פותח מערכת הפעלה, החלון הראשי של התוכנה נשאר פתוח, למרות שאין לי ממש צורך בו (איך ש־vmware עובד זה יותר שפוי לפי דעתי).
- שיתוף קבצים בין במערכות הוא מתוסבך, בניגוד ל־vmware שבו אפשר לעשות שיתוף samba בין המערכות.
מספיק לתת ססמאות כאילו הם פתרונות קסם.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 14:55
נושא ההודעה:
|
|
תודה לכל המגיבים.
אכן, ציינתי שחשבתי על אפשרות הוירטואליזציה אך נראה לי שזה פיתרון מסורבל כי לעבור לתוכנה כזאת נגיד בשביל אקספלורר כל רגע זה לא נוח. לא מדובר פה בתוכנה ספציפית שמשתמשים בה מפעם לפעם אלא בתוכנות שעובדים בהם באופן שוטף. (כמו דפדפן).
שמחתי לקרוא שהתמיכה בניקוד צפוייה להשתפר בגרסה הקרובה של אופן אופיס, אגב מישהו יכול להגיד לי באיזו פריסת עברית צריך להשתמש כדי לעבוד עם ניקוד?
שוב תודה לכל מי שעוזר.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 15:16
נושא ההודעה:
|
| SOME1 : |
שמחתי לקרוא שהתמיכה בניקוד צפוייה להשתפר בגרסה הקרובה של אופן אופיס, אגב מישהו יכול להגיד לי באיזו פריסת עברית צריך להשתמש כדי לעבוד עם ניקוד?
שוב תודה לכל מי שעוזר. |
http://whatsup.co.il/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=35687&highlight=%F0%E9%F7%E5%E3
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 17:19
נושא ההודעה: שאלה
|
|
מַה הַבְּעָיַה שֶל אוׁׁפּן אופִיס עִם נִיקוּד ?
כָּל-כַּך קַשֶה לְמַמֵש נִיקוּד ?
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 20:06
נושא ההודעה:
|
הבעיה היא שאני רואה את זה בכל מקום בצורה שאינה תקינה (כולל בדפדפנים, אופן אופיס וכו')
למשל

|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 20:57
נושא ההודעה: שימוש נכון ב- VirtualBox
|
|
אני לא נתקלתי בבעיות בשימוש בתוכנה, בין השאר משום שאני עושה שימוש בשורת הפקודה על מנת להפעיל את המכונה. ניתן להפעיל אותה כך שהיא לא תוציא פלט בסביבה המקומית ולעשות שימוש רק באמצעות Rdesktop.
לא ניסיתי, אבל התוכנה אמורה להיות בעל מנגנון שיתוף קבצים פנימי. אני עושה שימוש ב- samba וזה עובד מצויין.
יש צורך ליצור bridge כדי שלמערכת תהיה גישה מלאה לרשת המקומית, אחרת היא עובדת מאחורי nat מה שמגביל מספר פעולות.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 21:13
נושא ההודעה: נתקלתי בזה פעם
|
| SOME1 : | הבעיה היא שאני רואה את זה בכל מקום בצורה שאינה תקינה (כולל בדפדפנים, אופן אופיס וכו')
למשל
 |
יש לזה קשר לשימוש או אי-שימוש בספריית pango, לא זוכר את הפרטים אבל דומני שאפילו שימוש במשתנה סביבה
יפתור לך למשל את הבעיה בדפדפנים מבוססי גקו (מוזילה, פיירפוקס, אפיפאני).
אצלי למשל אני כותב וקורא ניקוד מצוין בדפדפנים אלו.
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |

פורסם: 17/03/2007 - 21:19
נושא ההודעה:
|
| SOME1 : | הבעיה היא שאני רואה את זה בכל מקום בצורה שאינה תקינה (כולל בדפדפנים, אופן אופיס וכו')
למשל
 |
תתגדיר israel lyx
|
|
|
| חזרה לתוכן הדיון |
|
|