ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 16:11
נושא ההודעה: שאלה פוליטית ... שאלת גבולות

שאלה שאני מתחבט בה בימים האחרונים ואני אשמח לשמוע דעות של אנשים לגביה.

בתקופה האחרונה עולה השימוש בלינוקס וקוד פתוח במדינות ערביות, ולעיתים אני נתקל בשאלות שנשאלות ע"י אנשים שברור שהמקור שלהם הוא מדינות ערב , ברשימות תפוצה וכיוצ"ב .. במקרים כאלו כשאני יודע את התשובה, אין לי בעיה לענות.

אולם לעיתים השאלות הופכות להיות ישירות במייל .
במידה ומדובר בגופים או אנשים מהרשות הפלסטינית (אני נתקלתי בשאלות מאנשים פרטיים, מאוניברסיטת אל-נג'ח ומחברה בעזה) - אין לי בעיה לענות כל עוד השאלה היא טכנית.
במידה ומדובר בגופים או אנשים שחיים במדינות כמו מצריים , גם אין לי בעיה לענות , כל עוד השאלה היא טכנית לחלוטין.
השאלה שלי היא לגביי מדינות, שלישראל אין קשר איתן או שהן מוגדרות כמדינות אוייב.

יצא שקיבלתי מיילים מאנשים או חברות ממדינות כאלו , הם ידעו שאני ישראלי , ובכל זאת בגלל סיבות שונות פנו אליי (כי הם שמעו מהיכן שהוא שאני יודע את התשובה, או כי הם הופנו ע"י גורם כזה או אחר) . האם גם במקרים כאלו הגישה שלי שאם השאלה היא טכנית, בלי להיכנס לנושאים "פוליטיים" היא גישה נכונה או שבמקרים שכאלו אני לא צריך לענות ?
אם כן, מהו הגבול שבו אני צריך להפסיק לענות ?

האם אני צריך להיוועץ בעוכר דין (עורך דין) בנושא ?

אשמח לשמוע דעות או דרך הפורום או דרך מייל ישיר אליי.

- דורון

תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 16:37
נושא ההודעה:

קריטריון שיעזור לך להחליט:

האם היית מוכן לספק את אותם נתונים ברשימת תפוצה ציבורית? אם כן - מה פסול בכך?

חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 1186 · מיקום: ישראל

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 16:59
נושא ההודעה:

נשאלתי שאלות טכניות בעבר ע"י אנשים מסורייה, פקיסטן ואפילו איראן. כל עוד זה שאלות טכניות (למשל עשיתי פתרון בדלפי פעם ל Bidi ושאלו אותי עליו), אין לי בעיה לענות. אבל כשזה לא שאלה טכנית, למשל היה בחור מלוב ב IRC, כשהוא הבין שאני ישראלי, הפך את הבעיה לפוליטת, ולא היה מוכן להקשיב לתשובה ממני, ואז הוא גם זכה להתעלמות של יתר האנשים, בגלל שזה הפך להיות משהו פוליטי.

אני לא חושב שזה משנה אם זה "מדינת אויב" או לא... כל עוד אם לא שואלים אותך "איך אני פורץ לאתר של המוסד" או משהו כזה... אלא שאלה טכנית לגיטימית, אני לא חושב שיש בעייה עם זה.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 17:15
נושא ההודעה:

אינני בר-סמכא בענייני מודיעין, אבל שווה, לעניות דעתי, לקחת בחשבון את השיקולים הבאים:
1. צא מתוך הנחה שהרשת מנוטרת ויש סיכוי שהתכתובות נרשמות אצל מישהו ואתה עלול ביום מן הימים להידרש להוכיח שאין לך אחות ואתה לא ממש מנסה לסייע לגורמים עוינים.
2. כבר היו דברים מעולם שניסו לגייס סוכנים באופן שנראה תמים לחלוטין. אם קראת את מה שפורסם לגבי תקיפת הכור העיראקי ואיך השיגו פרטים עליו, אז אתה יודע שזה היה תהליך ארוך, איטי, שלפחות בשלבים הראשונים, לא היה לסוכן מושג שהוא מסייע לנו.

האמור לעיל הוא כמובן פרי פראנויה שלי, אבל, אם לצטט טובים ממני, זה שאתה פראנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...

כל עוד הדיון הוא בפלטפורמה ציבורית (פורומים וכו') אני ממש לא רואה בזה בעיה (אולי ההיפך). ברגע שזה עובר לפסים אישיים יותר, צריך, לדעתי, להיזהר.

בתקוה (נאיבית משהו) שלא נדרש לסוגיות כאלה לעוד הרבה זמן...

חזרה לתוכן הדיון
TAsnלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 10/10/2006 · הודעות: 541 ·

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 18:34
נושא ההודעה:

להסתבך עם הממשלה נשמע לי קצת מגוחך, אבל יכול להיות, אנחנו בכל זאת גרים במדינה "חשוכה", לא כמו איראן שהיו תולים אותך, אבל חשוכה.

אבל מה שבטוח, מבחינה מוסרית אישית, לדעתי אין מקום לפוליטיקה, אני אישית אף פעם לא ראיתי בעיה בלעזור למישהו לא משנה מאיפה הוא בעולם ומה זה עמדותיו גם בנושאים הכי קרובים אלי. מבחינתי, באינטרנט אין הבדלי דת, גזע ומין (לי אישית גם במציאות אין) זה לא משנה מה המוצא שלו, בסופו של דבר יש לו שאלה, הוא שאל אותך, למה שלא תענה לו? במיוחד לאור העובדה שאם הוא היה שואל אותה תחת הכינוי אורח באיזה רשימת תפוצה שהיא אז היית עונה לו.

יש לי שאלה פוליטית אחרת, לדעתך אתה צריך לתרום לפרוייקטי קוד פתוח למרות שבאופן ישיר אתה הוא זה שבונה את המערכות של השרתים הצבאיים באיראן?

בקיצור, לפי דעתי חבל לשנוא מישהו רק בגלל איפה שהוא גר, ואין סיבה אתית ממשית שלא תוכל לעזור למישהו במדינת אוייב.
אולם, אני יודע בבירור ששואלים בסיווג הבטחוני בשביל לשרת\לעבוד בעבודות מדינה מסווגות אם יש לך קשר עם גורמים מסויימים בחול\מדינות אוייב, אז אולי שווה לברר את העניין. בכל מקרה, אני מניח שכל עוד אתה לא שולח להם ורדים בואלנטיינס אתה בסדר Smile

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
חזרה לתוכן הדיון
Jabka Offlineאורח · ·

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 19:50
נושא ההודעה:

ככל עדיף שלא לנהל קשרים(פרטים ) כל שהם עם אנשים ממדינות אוייב:

תודות לחוק במדינת ישראל כל התכבות הינה מגע עם סוכן זר :
שים לב שאפילו תשובה לבעייה טכנית יכולה להתפרש כריגול -
במידה וניתן להוכיח כי עצם ההסבר תרם למשימה ו / או מטרה של הסוכן הרי שאתה עובר על עבירה פלילת.
לדוגמה אתה עוזר לאדם מסוריה (שבשונה ממצרים היא כן מדינת אוייב ) לפתור בעייה בשימוש ב libcap מה שאתה לא יודע שהוא עובד על מכשיר שמתלבש על תדרי הרדיו של הצבא / מדא / כל רשות אחרת .

בנוגע למה שאמר צפריר :
התכתבות עם אדם במייל שונה מרשימת תפוצה מכיוון שאתה לא יוצר קשר ישיר עם הסוכן אולם גם שם זו תיהיה עברה פלילית.

בשום מקרה אין לראות בתשובות שניתנה יעוץ משפטי .

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 19:58
נושא ההודעה:

תודה על התגובות עד כה.

פניתי למשרד הטחון על מנת לשמוע מה דעתם בנושא.

אם יהיה משהו מעניין אני כמובן אעדכן.

בכל מקרה, אני ממש לא מעוניין ב"מגע עם סוכן" (אם כבר הנטייה שלי היא לכיוון של סוכנת) , ובכל מקרה, אני עושה את ההפרדה בין רשימות תפוצה ציבוריות או פניה ישירה.

(ואגב הפניה האחרונה שקיבלתי היא לא מסוריה אלא מלבנון)

- דורון

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 16/03/2008 - 20:09
נושא ההודעה:

אני אשמח לקבל עדכון.
בנוסף, חשוב לציין שלדעתי מבחינה מוסרית אין בעיה, ואפילו יש בעיה לא לענות, מבחינה חוקית זה כבר משהו אחר Smile

חזרה לתוכן הדיון
confiqלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 22/12/2007 · הודעות: 704 · מיקום: ♫♪♥♪♫

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 00:12
נושא ההודעה:

TAsn :

אבל מה שבטוח, מבחינה מוסרית אישית, לדעתי אין מקום לפוליטיקה, אני אישית אף פעם לא ראיתי בעיה בלעזור למישהו לא משנה מאיפה הוא בעולם ומה זה עמדותיו גם בנושאים הכי קרובים אלי. מבחינתי, באינטרנט אין הבדלי דת, גזע ומין (לי אישית גם במציאות אין) זה לא משנה מה המוצא שלו, בסופו של דבר יש לו שאלה, הוא שאל אותך, למה שלא תענה לו? במיוחד לאור העובדה שאם הוא היה שואל אותה תחת הכינוי אורח באיזה רשימת תפוצה שהיא אז היית עונה לו.

רציתי לצטט חלק הזה כי הוא מאוד נכון!

חזרה לתוכן הדיון
elcucoלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 14/10/2003 · הודעות: 5106 ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 00:21
נושא ההודעה:

אני מצטרף פה לאנשים שכתבו לפניי ואני מוסיף:

אני חנון, ואני מתעסק בטכנולוגיה. מישהו שואל אותי שאלה, אני אענה, ולא משנה מה האמונות הצבע עוד או מין של הצד השני. הביטים הם אותם ביטים.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 09:47
נושא ההודעה:

חוסר האבחנה הזה מסוכן!
בעזרת הידע שאתה עוזר לו לצבור הוא אולי מתכנן את הפיגוע הבא שלו.
נכון שהוא יכול להשיג את המידע בדרכים אחרות, אבל לפחות אל תעזור לו אם לא ברור לך שאין לו כוונות כאלה ושהוא לא תומך בהן.
מספיק נאיויות אנחנו במלחמה.

חזרה לתוכן הדיון
ZooZלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/11/2004 · הודעות: 1148 ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 10:31
נושא ההודעה:

ציטוט:
מבחינתי, באינטרנט אין הבדלי דת, גזע ומין

רגע, האינטרנט זו איזו מציאות נפרדת ?
ואני הייתי בטוח שזו בכלל רשת (אינטר-רשת, בסדר?) מחשבים שמאפשרת לאנשים שקיימים במציאות הרגילה לתקשר בינהם.

לדעתי אין שום משמעות לאינטרנט כאן. הוא רק מדיום. צריך להתייחס לזה באותה הצורה שהיית מתייחס אם היה שולח אליך מכתב, פונה אליך ברחוב או בא אליך למשרד לבקש יעוץ.

אני לא יודע _איך_ להתייחס, רק רציתי להעיר שלדעתי האינטרנט עצמו לא רלוונטי לעניין. אם מדובר באזרח של מדינת אויב - גם אם במקביל הוא "אזרח האינטרנט" או איזו המצאה פנטסטית אחרת - הוא עדיין אזרח של מדינת אויב בדיוק באותה מידה שגם אתה יכול להיות אזרח אינטרנט ואזרח ישראל ואפילו באותו רגע ובמקביל בעיבוד מקבילי אמיתי.

חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 10:32
נושא ההודעה:

חוסר האבחנה הזה מסוכן!

בעזרת הידע שאתה עוזר לו לצבור הוא אולי מתכנן את הכיבוש הבא שלו.
נכון שהוא יכול להשיג את המידע בדרכים אחרות, אבל לפחות אל תעזור לו אם לא ברור לך שאין לו כוונות כאלה ושהוא לא תומך בהן.
מספיק נאיויות אנחנו במלחמה.

ולמי שתגובת המראה הזו אינה ברורה לו: יש לנו הרבה יותר מדי מה להפסיד מהכנסת הפוליטיקה למקומות הללו. אני עוזר לאנשים ומקבל עזרה מאנשים. זה הדדי.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 11:24
נושא ההודעה:

כן, גם לצד השני מותר לעשות אבחנות.
אם יש משהו שבאמת חושב שאני כובש ולא משחרר אז זה לגיטימי שהוא לא יעזור לי. ואני גם אשמח לא לקבל ממנו עזרה. אפתור את הבעיה בדרכים אחרות בכוחות עצמי.
עדיין עזרה חסרת אבחנה היא מסוכנת. גם אם נפסיד מזה נרויח את דבקותינו באמת המוסרית.

חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 11:52
נושא ההודעה:

מצחיק לראות איך "העולם נגדנו" היא אמת מוסרית. לי יש מוסר קצת שונה.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 12:27
נושא ההודעה:

כן, זה אכן הבדל ביני לבינך
מבחינתי למרות שהרוב קובוע זה לא אומר שהרוב צודק. זה רק אומר שהוא רוב.

חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 1186 · מיקום: ישראל

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 12:38
נושא ההודעה:

מעולם לא חשבתי בטחונית או פוליטית, בגלל שאני אל איש פוליטי (אני בטוח שכל הפולוטיקאים רעים באותה מידה), אני לא איש ביטחוני, ובניגוד לכמה מהמנהיגים אצלנו במדינה, אני גם לא מתיימר להיות אחד כזה. אני איש טכנולוגי.

אחרי שאמרתי את זה, בגלל שמעולם לא חשבתי על הנושא בצורה שהוא הוצג כאן, או על זה שאני יכול לעבור על חוק מסויים, או לסייע לאוייב נגדי, בפעם הבאה שזה יקרה, אני אפנה קודם לגופים במדינה שיתנו לי תשובה.

הפוסט הזה פתח את עיני. וכנראה שהתשובה היא הרבה יותר מתוסבכת ממה שהיא נראת, וחייבים איזשהו "איש מקצוע" שיעזור לנו לקבל תשובה סמכותית.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 12:48
נושא ההודעה:

היי לכולם,
תודה על התגובות.

גם מקודת המחשבה שלי היא מתוך ראייה טכנית לחלוטין .
אפילו אם נניח שברשות הפלסטינית 70-80 אחוז מהפעילות היא פעילות לגיטימית, הרי שייתכן שיש כמה אחוזים לפעילות שאינה לגיטימית.
1. לי אין תמיד את הכלים לאבחן אם השאלה היא "בסדר" או לא . כמובן שאם מישהו ישאל אותי על מערכות HPC , ייתכן והוא מתכנן מערכת כזו , מצד שני אם מישהו שואל אותי על בעיה באפצ'י .. סביר להניח שהוא יוכל למצוא את התשובה.
בכל מקרה, להבנתי, את הידע לבנות סביבות חזקות או סביבות מתקדמות למינהן, יכול כל אחד למצוא .

2. השאלה אינה רק שאלה תאורטית אלא שאלה שכבר נתקלתי בה מספר פעמים (החל משנת 2000 לערך) .

בכל מקרה, את הסיבות לעזור אני מכיר, וכך גם את הסיבות לא לעזור .. אני רק לא רוצה לעבור על החוק ומכאן נבעה השאלה שלי.

ממש עכשיו, סיימתי שיחת טלפון עם המשרד שאחראי על הנושא (משרד ממשלתי) , ולפחות כרגע תשובה אין להם , הם מעבירים את השאלה לבחינה של אנשי מקצוע.

- דורון

חזרה לתוכן הדיון
confiqלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 22/12/2007 · הודעות: 704 · מיקום: ♫♪♥♪♫

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 12:51
נושא ההודעה:

רוב? מי זה הרוב? אתה? האורח? טרול?
לא לעזור למישהו בגלל הצבע\גזע אחר זה נגד כל האנשות וכל הדתות!
זה הציטוט של השנה
ציטוט:
עזרת הידע שאתה עוזר לו לצבור הוא אולי מתכנן את הפיגוע הבא שלו.

כן... מחבל מתאבד ישאל חנונים ישראלים איך לעשות פיגוע בעזרת /usr/lib/libfribidi.so

נו באמת, יש לנו אותה בעיה משותפת וזה bidi. אני בטוח שיש איזה חלק של הקוד שמישהו ממדינת האויב כתב וזה נמצא בתוך מחשב שלכם! מה עכשיו?

חזרה לתוכן הדיון
elcucoלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 14/10/2003 · הודעות: 5106 ·

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 13:08
נושא ההודעה:

דורון, תפרסם את התשובה כאן בבקשה, אפילו בתור ידיעה.

זה מספיק חשוב כדי שנשקיע חמש דקות בלקרוא את זה, וחמישה ימים בזיוני שכל בטוקבקים, ואז נסבך את מאיר בפלילים (הרי כמעט ויש חוקים בגד זה במדינה שלנו) ואז הוא יסגור את הידיעה לתגובות.

חזרה לתוכן הדיון
mlלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 19/07/2003 · הודעות: 233 · מיקום: Police room 619

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 16:42
נושא ההודעה:

אני הייתי עושה אבחנה כזו (מנסיון שלי כמובן):
אם השאלה נשאלת בפורום (גם אם איננו ציבורי - כלומר: צריך להרשם אליו) אין לי בעיה לענות ולעזור.
אם השאלה מועברת מיד מהפורום לדוא"ל שלי אני נזהר מאוד במה אני כותב ולמי.
מעבר לזה: אינני השוטר ושומר המוסר של העולם. אם משהו שואל אותי שאלה טכנית ו/או אינפורמטיבית בתחום המחשבים בכלל אני לא רץ לברר אודותיו ומצידי שיהיה אירני, סורי או מי שרק ירצה.
דוגמא מנסיוני: התכתבתי ארוכות עם בחור אירני. כתובת ה IP של שרת הדוא"ל שממנו (ואליו) נשלחו ההודעות שלו הייתה כתובת שמוקצת לאירן. אין ספק שהדוא"ל הזה נוטר ע"י האירנים וסביר להניח שגם ע"י מי שמופקד על כך אצלנו. מכל מקום הבחור התעניין בפרטים ויישום של תוכנה לניהול לקוחות ועם כל הכבוד והרצון הטוב, עם התוכנה הזו אי אפשר לייצר פצצת אטום שתירד לנו על הראש.
מה רציתי להגיד? אם כל הכבוד לחוקים ולפוליטיקה המזרח תיכונות, אם הצד השני (אירני סורי אמרקאי או ET בכבודו ובעצמו) מבקש מידע שאם לא אני אענה לו יענה לו אירני סורי אמרקאי או ET בעצמו - אז מה איכפת לי לענות. אם הדברים גולשים לפרטים או רמיזות על האזרחות שלי או מה עשיתי בצבא אני מנתק מגע....

אם ללכת לפי החוק היבש זה מגע עם סוכן זר אסור על פי חוק (אני לא עו"ד אבל כן מתמצא בתחום ולא משנה מאיפה).

לגבי ניטור הרשת: ממליץ לקרוא את דו"ח הפרלמנט האירופי על פרויקט אשלון (לאתר דרך גוגל) ולהסיק מסכנות לבד. ועל זה נאמר So What?

***עריכה***
אם המידע נמסר בחינם אז אמרתי את דברי. אם יש פה מוטיב של תשלום צריך (מידית) לעדכן את הגורם הרלוונטי (משרד הבטחון) ולנהוג על פי המלצתם. מכל מקום (שוב מנסיוני) במקרים כאלה משתדלים מאוד לאשר קבלת תגבולים ממדינות שאין לנו יחסים איתם וכמובן שבהזדמנות זו "עוקבים" אחרי הכסף ומקבלים ערך מוסף בתחום המודיעין הפיסקלי.

ML

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 17/03/2008 - 18:12
נושא ההודעה:

ZooZ :
ציטוט:
מבחינתי, באינטרנט אין הבדלי דת, גזע ומין

רגע, האינטרנט זו איזו מציאות נפרדת ?
ואני הייתי בטוח שזו בכלל רשת (אינטר-רשת, בסדר?) מחשבים שמאפשרת לאנשים שקיימים במציאות הרגילה לתקשר בינהם.

לדעתי אין שום משמעות לאינטרנט כאן. הוא רק מדיום. צריך להתייחס לזה באותה הצורה שהיית מתייחס אם היה שולח אליך מכתב, פונה אליך ברחוב או בא אליך למשרד לבקש יעוץ.

אני לא יודע _איך_ להתייחס, רק רציתי להעיר שלדעתי האינטרנט עצמו לא רלוונטי לעניין. אם מדובר באזרח של מדינת אויב - גם אם במקביל הוא "אזרח האינטרנט" או איזו המצאה פנטסטית אחרת - הוא עדיין אזרח של מדינת אויב בדיוק באותה מידה שגם אתה יכול להיות אזרח אינטרנט ואזרח ישראל ואפילו באותו רגע ובמקביל בעיבוד מקבילי אמיתי.

לצורך העניין, לי אין הבדלי דת גזע ומין גם מחוץ למחשב Smile
אבל בכל מקרה, מה שמיוחד במדיום של האינטרנט, זה שאני לא יכול לדעת ואתה או גבר או אישה, או שחור או לבן, או כמו שלצערי אומרים בארצנו, חס וחלילה ערבי.
האינטרנט זה מדיום מיוחד כי אין לך דרך ממשית ואינטואטיבית לדעת עם מי אתה מדבר, ולכן ה"מין" שלך באינטרנט הוא לא מוגדר עד שיוגדר אחרת, וכנ"ל כל השאר הפרטים עלייך. בכל מקרה, אל תגררו לפוליטיקה, אתם אנשי מחשבים, זה לא רלוונטי אליכם Smile
אני לא רוצה לדעת איך עולם הקוד הפתוח היה נראה אם הוא היה מוגבל רק לתרומה ע"י מדינות החברות באיחוד הארופאי לצורך העניין (או נוצרים). סביר להניח שאנחנו לא היינו מדברים פה כי לא הייתה תמיכה נורמלית לעברית בלינוקס...

חזרה לתוכן הדיון
ZooZלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/11/2004 · הודעות: 1148 ·

הודעה פורסם: 18/03/2008 - 12:51
נושא ההודעה:

ציטוט:
לצורך העניין, לי אין הבדלי דת גזע ומין גם מחוץ למחשב

מקבל. כל מה שרציתי להגיד היה שלא אמור להיות הבדל בין מחוץ למחשב לבתוך המחשב.

ציטוט:
אבל בכל מקרה, מה שמיוחד במדיום של האינטרנט, זה שאני לא יכול לדעת ואתה או גבר או אישה, או שחור או לבן, או כמו שלצערי אומרים בארצנו, חס וחלילה ערבי.
האינטרנט זה מדיום מיוחד כי אין לך דרך ממשית ואינטואטיבית לדעת עם מי אתה מדבר, ולכן ה"מין" שלך באינטרנט הוא לא מוגדר עד שיוגדר אחרת, וכנ"ל כל השאר הפרטים עלייך.

נכון שיש הרבה פעמים קושי לדעת זהות אמיתית של אנשים מהאינטרנט אבל דורון דיבר על מצב שבו הוא כן יודע.

ציטוט:
אתם אנשי מחשבים, זה לא רלוונטי אליכם

למה? במה אנחנו מיוחדים כל כך? אני לא מבין את הקביעה הזו (למרות שאני יכול להבין את הרצון שהיא תהיה נכונה). זה כמו שכתבתי לגבי האינטרנט - אנחנו חיים באותו הייקום, באותה המציאות. האם כשנסראללה נותן הוראה לזרוק קטיושות הוא מזהיר את פקודיו "שלא תעיזו לפגוע באיזורי ההייטק, יש שם אנשי מחשבים"? בהנחה שאתה לא רוצה להפגע מקטיושה ושהוא כן רוצה שתפגע ממנה אתה נמצא בבעיה פוליטית. אתה יכול לנסות כמה שפחות לגעת בפוליטיקה ביום יום כשאתה לא ממש מוכרח (ככה אני עושה) אבל יש מצבים שאתה נדרש לזה, כמו לדוגמה במקרה שהציג דורון.

אני גם לא חושב שיש כאן קשר ל"הבדלי דת גזע ומין" או כל סוג אחר של גזענות (האיחוד האירופי, נוצרים, וואטאבר). מדובר כאן על מדינות המוגדרות כמדינות אויב. לערבב את זה עם גזענות סתם עושה עוול לדיון לדעתי. שים לב למה שכתב דורון:

ציטוט:
במידה ומדובר בגופים או אנשים מהרשות הפלסטינית (אני נתקלתי בשאלות מאנשים פרטיים, מאוניברסיטת אל-נג'ח ומחברה בעזה) - אין לי בעיה לענות כל עוד השאלה היא טכנית.
במידה ומדובר בגופים או אנשים שחיים במדינות כמו מצריים , גם אין לי בעיה לענות , כל עוד השאלה היא טכנית לחלוטין.
השאלה שלי היא לגביי מדינות, שלישראל אין קשר איתן או שהן מוגדרות כמדינות אוייב.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 18/03/2008 - 14:32
נושא ההודעה:

ציטוט:
נכון שיש הרבה פעמים קושי לדעת זהות אמיתית של אנשים מהאינטרנט אבל דורון דיבר על מצב שבו הוא כן יודע.

ברור, אני רק אומר שלדעתי החשאיות הכללית של האינטרנט משרה גם על מקרים ספציפיים. אולי הוא משקר והוא בעצם לא סורי אלא תל אביבי? (כמובן שזה מגחוך, אבל סתם כדי להעביר את הנקודה)

ציטוט:
אתם אנשי מחשבים, זה לא רלוונטי אליכם

כשאמרתי את זה, התכוונתי לא רק לאנשי מחשבים, לאנשי "מקצוע" בכלליות. אתה חושב שמעניין מתמטיקאי את המחקר של מי הוא קורא? כנ"ל לגבי רופא... כל מקצועות המדעים המדוייקים מכילים רמה של וודאות, הרבה מוסכם בין כולם ולכולם יש שפה משותפת (בין אם זה מתמטיקה או שפת תכנות). אנשי מחשבים כמו כל אנשים המקצוע המדעיים יכולים להרשות לעצמם להתנתק מה"שפה" מוצא או איך שלא תקרא לזה, ולהתמקד במדע, או לפחות זו דעתי.

ברור לי שזה לא עניין של גזענות, אבל בסופו של דבר זה בדיוק כמו גזענות, כי זה הכללות. מלחמות ומדינות אוייב, זה הכל הכללות. אז הפעם ההכללה היא לא הכללה "גזעית" אבל היא כן הכללה.

חזרה לתוכן הדיון
kaplanלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 27/01/2003 · הודעות: 471 · מיקום: מבשרת ציון

הודעה פורסם: 28/03/2008 - 15:38
נושא ההודעה:

נתחיל מהסוף, כולנו עבריינים על חוקי בטחון המידע על פי צו הצופן (http://linmagazine.co.il/node/view/4191). אם מישהו באמת רוצה להפיל איש מחשבים כלשהו, יש לו את הדרכים החוקיות לכך (תשאירו בצד כרגע את הטענות שזה לא חוק סביר וכו').

לעניין שדורון שאל לגביו - אז יצא לי לעבוד עם חבר'ה מארצות ערב, חלקם עדיין במדינת המקור וחלקם עברו למקומות אחרים כמו אירופה. כל עוד העבודה היא טכנית, אני לא רואה סיבה להימנע ממנה ואני כמובן נמנע מכניסה לנושאים פולטיים.

אני כמובן אסרב לעבוד עם מישהו שמגדיר את עצמו כשונא יהודים או בעל דיעות שצריך להשמיד את ישראל, אבל זה כבר "בעיה" שלי. לדעתי חלק גדול מהפרוייקטים יוציאו דיי מהר אנשים שינסו לערבב פוליטיקה עם העבודה הטכנית.

אני מסכים עם העובדה שאם הכיוון הטכני לא נראה לי (כמו HTPC) אז כדאי בנימוס להציע להם לשאול מישהו אחר, או פשוט להגיד שלא יודעים. יכול להיות שזה מידע שיעניין גם כמה חבר'ה אצלנו שעוקבים אחרי "בני דודינו".

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 28/03/2008 - 16:48
נושא ההודעה:

איש יקר,

תתקן בבקשה את הסוף שלך ... אני לא עבריין על פי צו הצופן.
(אני בקשר עם הגורמים הרלוונטיים שם , הם מודעים לחוק מחד וליישום בפועל , אני אישית נדרשתי לנושא ולכן הם טיפלו בי בצורה אישית ) .
אישית, התרשמתי ממי שדיברתי איתו - למרות שהחוק , הוא לא מרשים בנושא.

בקשר לשאלה המקורית , העברתי אותה כמובן לגורמים הרלוונטים , ושוחחתי איתם בטלפון (זו מחלקה אחרת באותו ארגון) .
עד עתה קיבלתי אישור כי הם העבירו את זה לטיפול של הגורמים המקצועיים. ברגע שתהיה לי תשובה - אני כמובן יעדכן.

- דורון

חזרה לתוכן הדיון
אחמאניג'דאורח · ·

הודעה פורסם: 28/03/2008 - 17:48
נושא ההודעה: בדיוק כרגע עזרת לאנשים שלי לפתח את הטיל הגרעני

המשך ככה.

סתם, אין שום דבר פסול בלעזור לאנשים בארצות שונות, אל תדאג, הם לא יתכננו פיגועים עם לינוקס (או שהם כן...).

חזרה לתוכן הדיון
פינגווין אדוםאורח · ·

הודעה פורסם: 28/03/2008 - 21:12
נושא ההודעה: Re: בדיוק כרגע עזרת לאנשים שלי לפתח את הטיל הגרעני

אחמאניג'ד :
המשך ככה.

סתם, אין שום דבר פסול בלעזור לאנשים בארצות שונות, אל תדאג, הם לא יתכננו פיגועים עם לינוקס (או שהם כן...).

הפנטאגון שומר את תכנוני הפיגועים שלו על נט-בסד, שגם היא מערכת הפעלה חפשית, ויש גם דיבורים על העברה של חלק מציוד הטרור האמיריקאי ללינוקס.

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 28/03/2008 - 21:30
נושא ההודעה: Re: בדיוק כרגע עזרת לאנשים שלי לפתח את הטיל הגרעני

פינגווין אדום :

הפנטאגון שומר את תכנוני הפיגועים שלו על נט-בסד, שגם היא מערכת הפעלה חפשית, ויש גם דיבורים על העברה של חלק מציוד הטרור האמיריקאי ללינוקס.

הפנטגון מחזיק בציוד לעשות טרור אמריקאי ?!

חזרה לתוכן הדיון
idan ת.הצטרפות: 03/06/2007 · הודעות: 427 ·

הודעה פורסם: 28/03/2008 - 22:57
נושא ההודעה: לא!

Anonymous :
פינגווין אדום :

הפנטגון מחזיק בציוד לעשות טרור אמריקאי ?!

נכון שלא? Shocked

חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

1. אורח