ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
C++ISTאורח · ·
 

הודעה פורסם: 18/10/2017 - 20:19
נושא ההודעה: עברית ב-C++

היכן ניתן למצוא חומר מסודר (או חומר בכלל) בנושא של עברית ב-C++ (הצגה, ייצוג, אכסון בזיכרון, וכדומה)?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
elcucoלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 14/10/2003 · הודעות: 6065 ·
 

הודעה פורסם: 18/10/2017 - 20:36
נושא ההודעה:

אחסון זאת לא בעייה זה שקוף.

תצוגה - תלוי ב-toolkit שלך, אבל בגדול מאוד, כולם מתמודדים עם זה. אתה זורק את העברית לפקד המתאים (textedit - inputline - label ומה שלא יהיה) וזה מוצג.

אם אתה צריך לדעת משהו יותר נמוך, כמו איפה המקום הויזואלי של תו לוגי (זה תלוי בכיווניות של הפסקא ולא רק בתוכן או הגופן). יש כמה מנועים שמשובצים בכל toolkit שנותנים לך מענה.

בקיצור - זה לא חלק מהשפה. אבל רב הזמן זה עובד שקוף.
מה אתה צריך לעשות בדיוק?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
C++ISTאורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/10/2017 - 02:36
נושא ההודעה:

elcuco :
אחסון זאת לא בעייה זה שקוף.

תצוגה - תלוי ב-toolkit שלך, אבל בגדול מאוד, כולם מתמודדים עם זה. אתה זורק את העברית לפקד המתאים (textedit - inputline - label ומה שלא יהיה) וזה מוצג.

אם אתה צריך לדעת משהו יותר נמוך, כמו איפה המקום הויזואלי של תו לוגי (זה תלוי בכיווניות של הפסקא ולא רק בתוכן או הגופן). יש כמה מנועים שמשובצים בכל toolkit שנותנים לך מענה.

בקיצור - זה לא חלק מהשפה. אבל רב הזמן זה עובד שקוף.
מה אתה צריך לעשות בדיוק?


נתחיל ברמה הכי נאיבית, איך מתרגמים את ה-y שבקטע הקוד הזה לתו עברי?
קוד:

char x ='y'
cout << x
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/10/2017 - 06:47
נושא ההודעה:

קוד:

char x ='ע'
cout << x

עברית זה unicode כמו בערך כל שפה אחרת היום
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
borsoodלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 05/01/2007 · הודעות: 261 ·
 

הודעה פורסם: 19/10/2017 - 07:24
נושא ההודעה:

זה בטוח לא יעבוד. ++C עדיין לא מגדירה יוניקוד היטב.
האפשרויות הן:
קוד:
wchar_t x ='ע'
cout << x

או יותר טוב:
קוד:
std::string s =u8"ע"
cout << s
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 20/10/2017 - 14:55
נושא ההודעה:

אחת ההרחבות ב boost, מאפשרת לך לכתוב את כל המחרוזות באנגלית, ולתרגם לעברית ולשפות אחרות בקובץ טקסט נפרד. בצורה כזאת אתה מתכנת רק מחרוזות באנגלית, ומפריד את העברית מהתכנה. אתה יכול לאפשר למתרגמים שהם לא מתכנתים להוסיף תרגום לתוכנה שלך בשפתם. זאת פרקטיקה נפוצה בקוד פתוח.
יש גם הרחבות נוספות שעושות את זה, אבל היתרון ב boost זה שהוא הכי בסיסי וסטנדרטי שאני מכיר, ולא תלוי במ"ה או שולחן עבודה.
http://www.boost.org/doc/libs/1_65_0/libs/locale/doc/html/messages_formatting.html
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

  1. אורח [C++IST]
  2. elcuco
  3. אורח [C++IST]
  4. אורח
  5. borsood
  6. אורח

Google Ads