לגבי זום, עובד בלינוקס.
לינוקס יכולה לעבוד טוב יותר אם תתקין שולחן עבודה צנוע שצורך מעט משאבים (נניח lxqt).
אין לי מושג כמה זכרון ram יש לך ואיזה מעבד.
אבל בעקרון אם יש לך 8 גיגה זכרון אני מניח שתוכל להתקין כל מה שבא לך.
אני עובד קבוע עם שולחן עבודה gnome (על archlinux) ובעבר כשהיה לי מחשב עם 8 גיגה ram ומעבד intel core 2 duo e6600 2.4 ghz זה עבד לא רע (המעבד הזה יצא לפני 15 שנה לערך ויש לו 2 ליבות).
לכן אם יש לך מעבד סביר ולפחות 8 גיגה ram לדעתי גם gnome ואולי גם kde plasma שאלו שולחנות העבודה הכי "מוגזמים" שיש, יכולים לעבוד על המחשב שלך.
הקבצים עובדים בשני המקומות.
לינוקס יודעת לקרוא את מה שווינדווז יודעת לקרוא, כל עוד התוכנה שיצרה את הקבצים קיימת עבור לינוקס (או שיש תוכנה חליפית עבור לינוקס שיודעת לקרוא אותם).
נגיד קבצי טקסט ווידאו וסאונד לינוקס יודעת לקרוא.
עבור וורד ו- powerpoint יש תוכנה שיודעת לכאורה לפתוח אותם (libreoffice) אבל לא תמיד זה מושלם (אם כי אני לא יודע מה המצב עם זה היום כי אני לא מתעסק לא עם זה ולא עם זה).
כמובן תגבה את הקבצים לפני כן, אם במקרה אתה מתכוון להתקין את לינוקס על המחיצה בהּ הם נמצאים.
אין פה קסם במקרה הזה, אתה צריך *לשמור* על הקבצים שלך (כלומר לגבות אותם), לא משנה לאיזו מערכת אתה עובר

.
אתה יכול לנסות את lubuntu שאמורה להיות "קלה" מבחינת משאבים.
אבל אתה יכול לנסות את ubuntu שמשתמשת ב gnome.
יש יותר מדי הפצות שונות ומשונות.
באופן אישי אני משתמש ב archlinux ועליה התקנתי את gnome.
לא משנה מה תבחר לנסות, להבנתי אתה ממילא תצטרך להוריד קובץ iso ו-"להתקין" אותו על כונן usb קטן ואז לגרום למחשב לעלות ממנו.
ככה תוכל לנסות את המערכת ללא התקנה של שום דבר.
הכל ב live.
תוכל להתרשם ואם תאהב, תוכל גם להתקין בפועל.