Anonymous : |
אני מניח שמדובר בכתיבה לUSB. אם כן ההסבר הוא שפעולות הכתיבה של הבלוקים מדווחות כ"בוצעו" למרות שהן טרם נכתבו פיזית להתקן., זה בולט במיוחד במחשבים עם הרבה זיכרון פיזי פנוי.
בסופו של דבר, בסיום הפעולה, הבלוקים נכתבים לדיסק. לכן חשוב לנתק את ההתקן בצורה מסודרת ולא סתם לשלוף אותו כשמגיעים ל-100%.
לדעתי זה לא נתקע, אלא פשוט הגיע לשלב שנגמרו הבלוקים הפנויים בזכרון ואז היה צריך ממש לכתוב, פעולה שהיא איטית (אבל אמורה להיות סופית) |
אני לא פותח השרשור.
מה שתיארת כאן קורה אצלי בדיוק כך, באופן עקבי.
זה מטריף את הדעת.
הנה מקרה בו לווינדווז יש יתרון.
לפחות שם כשהפס הזה שמלמד שמתבצעת העתקה ממלא את עצמו ואז נעלם לגמרי מהמסך, אפשר להוציא את הדיסק החוצה כי בוודאות הכל נכתב (ובאמת כשעושים eject, הוא נותן לעשות את זה מיידית).
בלינוקס זה ממש לא ככה וזה מצער מאוד.
אני למשל ב gnome אז כשאני רואה מחוון שכאילו הכל הועתק אני לוחץ על eject ואז הוא (כמעט תמיד) אומר לי בחלונית קטנה למעלה שאי אפשר כרגע להוציא את הכונן כי הוא נמצא בשימוש או משהו כזה ואז צריך להמתין (לפעמים מספר דקות, תלוי בגודל ההעברה) עד שהחלונית הקטנה הזו נעלמת וזה הסימן שאפשר להוציא את הכונן החוצה.
התנהגות בלתי.
לפותח השרשור:
יכול להיות שצריך לנסות פעם אחת עם התקן מוגזם ביותר, כזה שתומך למשל ב- usb 3.2 אבל באמת, בכתיבה מהירה מאוד.
ואז לראות אם מה שתיארת פה קורה או שזה יותר עם התקנים מהירים פחות.
נגיד משהו כזה:
https://www.amazon.com/SanDisk-128GB-Extreme-Solid-State/dp/B08GYM5F8G/ref=sr_1_3?crid=36RNSPBDGGLGI&keywords=usb%2B3.2%2Bflash%2Bdrive&qid=1694513832&sprefix=usb%2B3.2%2Caps%2C246&sr=8-3&th=1
אם כי, ניראה לי שזו בעיה כללית וגם כאן ההתנהגות תהיה די דומה, אך אולי פחות ארוכה בגלל מהירות הכתיבה הגדולה הרבה יותר מהתקן "רגיל".