ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
dorinuxלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/01/2006 · הודעות: 43 · מיקום: חצור אשדוד
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:19
נושא ההודעה: עיברות C

יש לי רעיון....
לעברת את שפת C לעברית
יענו ליצור תוכנה שבמקום לכתוב
printf()
יכתבו
הקלד()
זה נראה לי די פשוט לבנות....
אבל צריך לדעת מעולה C (וזה לא אני)
צריך רק לעשות שנגיד שכותבים- הקלד()
כשישמרו את הקובץ הוא יהפוך את המילה ל-PRINTF()
ואז כשיעלו קובץ הוא יהפוך אותו חזרה...
אני נראה לי יבנה את זה בVB בווינדוס ואני יפרסם את הקוד...!
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:31
נושא ההודעה:

נשמע מאוד נחמד !

כדאי לך לקרא גם מה עשו בפרוייקט העברות עבור PHP , HPL אתה יכול לקבל רעיונות משם.

עוד הצעה היא לא להשתמש ב VB ! השפה אינה נתמכת במקינטוש ולינוקס.
אני חושב שיותר יפה יהיה לבחור שפה אוניברסלית יותר (ולא יותר קשה) כמו python או ruby.
או כל שפה אחרת שאתה מכיר וקיימת בקוד חופשי.

בהצלחה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
dorinuxלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/01/2006 · הודעות: 43 · מיקום: חצור אשדוד
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:35
נושא ההודעה:

מה שהתכוונתי זה ליצור את התוכנה בקוד פתוח לVB
אני ישמח אם משהו יעזור בשפת C (שאני פחות מבין...)
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
sijpלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 01/05/2004 · הודעות: 5544 · מיקום: ~
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:38
נושא ההודעה:

printf זו פונקציה לא פקודה בנויה.

רוב הסיפריות של C כתובות באנגלית. האם תוכל לתרגם את כל הסיפריות הללו לעברית? נשמע לי גדול מדי.

אני יכול להבין איך זה יהיה להמיר את while , do , for, if וכו' לעברית. אבל להמיר גם פונקציות? זה נשמע לי עבודה אינסופית (שתגרור שכתוב של די הרבה ספריות).

מצד שני, מה אני מבין?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ארתיום ת.הצטרפות: 15/07/2005 · הודעות: 4427 ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:40
נושא ההודעה:

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

זה לא קשה לבנות preprocessor שיעשה את זה אפילו זה יהיה ממש קצר ולא מוסבך... אם מדובר בתרגיל תכנות ברמה של בית הספר - תנסה. זה ייתן לך השראה איך עובדים עם טקסטים. (באיזו כיתה אתה?)

רק VB לא בדיוק יעבוד בסביבה שונה מ-Windows - ולא כדאי לך להשקיע בו.

אבל רק שתדע - אין בזה שום צורך...

כי אני לא רואה אף מתכנת שפוי כותב קוד בעברית... אם עברית הייתה שפה שנכתבת משמאל לימין אפשר היה לחשוב... אבל אתה תהרוס לעצמך חיים בניסיון להבין מה בדיוק ולאיפה הלך בשילוב דיקודק משאל לימין ומילים מימין לשמאל.

ראיתי מספר פרוייקטים דומים כמו prolog בעברית בבית הספר, היו בעבר בברה"מ כמה בפרוייקטים לבתי הספר (ולא רק) לשפות תכנות ברוסית...

מעבר לבית הספר זה לא ייצא... ואז לפי דעתי שימוש בעברית בשפת תכנות יגרום יותר נזק בגלל שתלמידים אז תצטרכו ללמוד את כל הפקודות מחדש.

עזוב זה לא הלך... כי אף אחד לא ישתמש בזה...

_________________
קזית 3 - קנופיקס עברי.
BiDiTeX - תמיכה בכיווניות ל-LaTeX.
CppCMS - פיתוח ל־web ב־++C.

גם לי יש בלוג Neutral

נערך לאחרונה על-ידי ארתיום בתאריך 19/04/2006 - 11:42, סך-הכל נערך 2 פעמים
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Koalaלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 11/08/2003 · הודעות: 2843 · מיקום: רחובות
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:40
נושא ההודעה:

אני חושב שאתה תהיה עסוק מאוד בקרוב

http://www.whatsup.co.il/forum/30593
http://www.whatsup.co.il/forum/30581
http://www.whatsup.co.il/forum/30413
http://www.whatsup.co.il/forum/23128

_________________
Re:Automation
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
z9u2K ת.הצטרפות: 18/01/2003 · הודעות: 791 · מיקום: טוב
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:44
נושא ההודעה:

אישי, יש לי הרגשה שזה לא יהיה הכי קריא בארץ... Smile


#אםלמוגדר _סתם_שעון_
#הגדר _סתם_שעון_

#כלול <מחרוזת>

מרחבשם סתם_שם {
\**
* אפשר לעשות את זה גם ל- ++C.
*\
תבנית <מחלקה ת> מחלקה שעון : פומבי בעל_מחוגים, פומבי מודד_זמן {
חבר מחוג;

הגדרסוג שלם סוגזמן;

פומבי:
שעון(קבוע סטנ::מחרוזת& שם);
מפורש שעון(שלם זמן);
ווירטואלי ~שעון();

ווירטואלי שלם שעה(ת פורמט_זמן) קבוע = 0;

ציפה קבל_סתם_משהו() {
החזר ח_סתם_משהו;
}

ריק קבע_סתם_משהו(ציפה סתם_משהו) {
זה->ח_סתם_משהו = סתם_משהו;
}

פרטי:
ציפה ח_סתם_משהו;
};
} \\ מרחבשם

#סגוראם

_________________
Image
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ארתיום ת.הצטרפות: 15/07/2005 · הודעות: 4427 ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 11:45
נושא ההודעה:

ובנוסף למה ש-Koala אמר

אתה רוצה לעשות משהו מועיל?

תלמד - פשוט תלמד. תבחר תחום מסויים (נגיד C) - קח ספר טוב ותעשה ממנו תרגילים...
ואז כשיהיה לך ניסיון וידע תוכל לעשות משהו מועיל...

זאת עצה ידידותית

_________________
קזית 3 - קנופיקס עברי.
BiDiTeX - תמיכה בכיווניות ל-LaTeX.
CppCMS - פיתוח ל־web ב־++C.

גם לי יש בלוג Neutral
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
dorinuxלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/01/2006 · הודעות: 43 · מיקום: חצור אשדוד
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 12:03
נושא ההודעה:

הבנתי....
לא רעיון משהו....
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
nadavvinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 08/12/2003 · הודעות: 7065 ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 12:11
נושא ההודעה:

אולי כדאי שתתרגם את הפקודות של LOGO לעברית.
במילא שפת תכנות בעברית תשמש בעיקר לילדים אז למה לא לעשות כבר בשפה המיועדת להם.
ומלבד זאת יש מספר סופי ומועט של פקודות בשפה זו.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 12:15
נושא ההודעה:

dorinux :
הבנתי....
לא רעיון משהו....


הי, אני המגיב הראשון ואני חושב שזה דוקא רעיון מאוד נחמד.

1. ראה את hpl נתתי קישור למעלה, הם עשו את מה שאתה רוצה לעשות ל C עבור שפת PHP. והם מאוד נהנים ממה שהם עשו.
2. לא צריך לתרגם את כל C צריך רק פקודות שלדעתך משתמשים בהם משתמשים מתחילים, אתה בתור משתמש מתחיל , יודע בדיוק אלו פקודות אלו.
3. כדאי לבנות את התכנית בשפה חופשית ולא ב VB.

אל תפסיק לעשות משהוא שאתה רוצה לעשות כי אמרו לך שהרעיון לא טוב.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אייל ת.הצטרפות: 24/04/2003 · הודעות: 3203 ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 13:05
נושא ההודעה:

אם כבר, אז אולי כדאי לעברת את "מאמא":
http://www.mh2000.co.il/mama/

*עריכה: אופס, לא התכוונתי לעברת... זאת כבר שפה שבעברית...

התכוונתי אולי לבצע פורט ללינוקס של השפה..


נערך לאחרונה על-ידי אייל בתאריך 19/04/2006 - 13:43, סך-הכל נערך פעם אחת
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
dorinuxלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/01/2006 · הודעות: 43 · מיקום: חצור אשדוד
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 13:14
נושא ההודעה:

אני ינסה לבנות את זה ל C עם כמה חברים....
אני יעשה את זה רק על פקודות בסיסיות...
ככה שלא תהיה בעיה...(אולי רק זה שיצטרכו להחליץ שפה כל הזמן..)
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ארתיום ת.הצטרפות: 15/07/2005 · הודעות: 4427 ·
 

הודעה פורסם: 19/04/2006 - 13:31
נושא ההודעה:

תגידו מה נסגר עם הילדים של היום?

הם לא יכולים ללמוד ש-print זה "הדפס"? באיזו כיתה מתחילים ללמד אנגלית?

בתור מי שהתחיל עם ZX Spectrum עם BASIC פשוט ולמד לתכנת... תחילה Basic ואחר כך Assembly של Z-80
עזוב assembly - לא רוצה טבלאות של קודים להמרה של תוכנה - 700 ערכים שאתה מחפש בהם קוד עבוד כל פקודה!
עד היום זוכר CD - זה קוד ל- call. הקוד של LD A,xx הוא 3E. והקוד של LD HL.xxxx הוא 21....
חחחחח

ומה אתם אומרים הייתה תמיכה בכתיבה מימים לשמאל? בחייכם לא היה אפשר לכתוב בשום דבר פרט לאנגלית - אני זוכר שעשינו שמיניות באוויר על מנת לשנות גופנים (בנינו אותם בעצמנו ע"י 1ים ו0ים)!!! ולמדנו...
עכשיו - לא מבין מה כתוב באנגלית מה זה print?

ולא נורא יסתדרו... אני ראיתי ילדים בני 7-8 כותבים תוכנות פשוטות ב-pascal - מה קרה?
מישהו מת מזה שכתב write או begin?

_________________
קזית 3 - קנופיקס עברי.
BiDiTeX - תמיכה בכיווניות ל-LaTeX.
CppCMS - פיתוח ל־web ב־++C.

גם לי יש בלוג Neutral
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meitalלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 18/06/2006 · הודעות: 1040 ·
 

הודעה פורסם: 07/07/2006 - 18:29
נושא ההודעה:

nadavvin :
אולי כדאי שתתרגם את הפקודות של LOGO לעברית.
במילא שפת תכנות בעברית תשמש בעיקר לילדים אז למה לא לעשות כבר בשפה המיועדת להם.
ומלבד זאת יש מספר סופי ומועט של פקודות בשפה זו.


לוגו אין כבר בעברית? עד כמה שזכור לי למדתי לוגו בעברית בכיתה ב'(שזה היה בערך לפני 9 שנים).

ולפותח הדיון-לא נראה לי שזה כזה שימושי. חבל על המאמץ והזמן שתשקיע בזה...
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

  1. dorinux
  2. אורח
  3. dorinux
  4. sijp
  5. ארתיום
  6. Koala
  7. z9u2K
  8. ארתיום
  9. dorinux
  10. nadavvin
  11. אורח
  12. אייל
  13. dorinux
  14. ארתיום
  15. meital

Google Ads