ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
משהלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 30/08/2003 · הודעות: 985 · מיקום: אלקנה, ישראל
 

הודעה פורסם: 12/10/2009 - 18:01
נושא ההודעה: Luach – לוח שנה עברי, עם זמני היום

אני יודע שאלה לא הפרוייקטים שהולכים פה הכי חזק, אבל כתבתי את זה לעצמי בכל מקרה - אז למה לא לפרסם. אם מישהו ישתמש בזה - אני אשמח.

למרות שכבר כתבתי תוכנה ( http://whatsup.org.il/forum/49458 ) שמחשבת את זמני היום ההלכתיים, לא כל כך אהבתי אותה, ועדיין רציתי כזאת שנותנת לוח שנה ממש, ושגם תציג זמנים.

אז כתבתי לי (הפעם עם QT, ברוך ה'), תוכנה קטנה כזאת, והיא מוכנה מספיק לדעתי להראות לקהל הרחב. (לא מושלמת כמובן, אבל עובדת).

הפרוייקט נמצא כאן, שם אפשר לתפוס את הקוד, ואפילו קובץ לחלונות (תודה ארתיום!):
http://luach.googlecode.com

בתכלס - זה לוח שנה מגעיל* שמציג בצד את כל הזמנים ההלכתיים ביום שעלולים לעניין אתכם.

אם מישהו אוהב ורוצה להוסיף עוד אפשרויות למשל - שיוסיף לבד, זה קוד פתוח.

סתם, אפשר גם לבקש ממני. Wink

תהנו,
משה

* הצבעים לא בחירה שלי, אבל אני שורד איתם. אם זה ממש מציק למישהו, אני יכול בכמה דקות לכתוב קוד שיאפשר להחליף "סקינים".

_________________
http://dosilinux.wordpress.com

נערך לאחרונה על-ידי משה בתאריך 15/10/2009 - 23:11, סך-הכל נערך פעם אחת
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 12/10/2009 - 18:18
נושא ההודעה:

קודם כל, נראה טוב.
שנית, בכוונה אי אפשר להגדיל את החלון למסך מלא?

אסף.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
yoelionלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 25/06/2008 · הודעות: 711 ·
 

הודעה פורסם: 12/10/2009 - 19:38
נושא ההודעה:

יופי של התחלה. הייתי צריך חבילה בשם libhdate-dev כדי שהפקודה make תלך חלק. איפה זה בתפריט? אני התאקלמתי לגמרי בKDE 4.3... נשאר ליצור פונקציה בתורת אמת שתפנה לתוכנה החדשה [אין צורך לשלב את הלוח בתורת אמת. אני מניח שיהיו משתמשים שיעדיפו אותם בנפרד].

חזק ואמץ, משה גיקנו Wink

_________________
נכון או נכאון?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ypלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/08/2007 · הודעות: 826 · מיקום: ירושלים
 

הודעה פורסם: 12/10/2009 - 21:03
נושא ההודעה:

נפלא תודה רבה !
עלה והצלח תשפר ותוסיף ...כל המזכה את הרבים זכות הרבים תלוי בו
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
נתנאלאורח · ·
 

הודעה פורסם: 12/10/2009 - 21:59
נושא ההודעה:

לא הצלחתי לקמפל על Debian Lenny גם לאחר התקנת כל מיני ספריות פיתוח מהמלצות שניתנו פה ושם ברשת.
לוג:
קוד:

netanel@debian-netanel:~/a/tmp/Luach-0.01/Luach$ make
/usr/share/qt3/bin/uic about.ui -o about.h
/usr/share/qt3/bin/uic changelocation.ui -o changelocation.h
/usr/share/qt3/bin/uic mainwindow.ui -o mainwindow.h
g++ -c -pipe -g -Wall -W -O2 -D_REENTRANT  -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -DQT_TABLET_SUPPORT -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I. -I/usr/include/qt3 -o daybutton.o daybutton.cpp
In file included from daybutton.cpp:17:
daybutton.h:34:19: error: QWidget: No such file or directory
daybutton.h:35:23: error: QMouseEvent: No such file or directory
daybutton.h:36:18: error: QFrame: No such file or directory
daybutton.h:37:19: error: QLayout: No such file or directory
daybutton.h:38:18: error: QLabel: No such file or directory
In file included from daybutton.h:42,
                 from daybutton.cpp:17:
functions.h:20:19: error: QString: No such file or directory
functions.h:21:23: error: QStringList: No such file or directory
functions.h:22:17: error: QFile: No such file or directory
functions.h:23:23: error: QTextStream: No such file or directory
functions.h:24:22: error: QTextCodec: No such file or directory
In file included from daybutton.h:42,
                 from daybutton.cpp:17:
functions.h:33: error: ‘QString’ does not name a type
functions.h:38: error: ‘QString’ does not name a type
functions.h:41: error: variable or field ‘print’ declared void
functions.h:41: error: ‘QString’ was not declared in this scope
functions.h:47: error: variable or field ‘writetofile’ declared void
functions.h:47: error: ‘QString’ was not declared in this scope
functions.h:47: error: ‘QString’ was not declared in this scope
functions.h:47: error: expected primary-expression before ‘bool’
functions.h:51: error: ‘QString’ does not name a type
In file included from daybutton.cpp:17:
daybutton.h:45: error: expected class-name before ‘{’ token
daybutton.h:46: error: ISO C++ forbids declaration of ‘Q_OBJECT’ with no type
daybutton.h:48: error: expected ‘;’ before ‘public’
daybutton.h:62: error: ISO C++ forbids declaration of ‘QVBoxLayout’ with no type
daybutton.h:62: error: expected ‘;’ before ‘*’ token
daybutton.h:63: error: ISO C++ forbids declaration of ‘QHBoxLayout’ with no type
daybutton.h:63: error: expected ‘;’ before ‘*’ token
daybutton.h:64: error: ISO C++ forbids declaration of ‘QLabel’ with no type
daybutton.h:64: error: expected ‘;’ before ‘*’ token
daybutton.h:66: error: expected `:' before ‘slots’
daybutton.h:67: error: expected primary-expression before ‘void’
daybutton.h:67: error: ISO C++ forbids declaration of ‘slots’ with no type
daybutton.h:67: error: expected ‘;’ before ‘void’
daybutton.h:73: error: expected `:' before ‘slots’
daybutton.h:74: error: expected primary-expression before ‘void’
daybutton.h:74: error: ISO C++ forbids declaration of ‘slots’ with no type
daybutton.h:74: error: expected ‘;’ before ‘void’
daybutton.h:77: error: expected primary-expression before ‘void’
daybutton.h:77: error: ISO C++ forbids declaration of ‘signals’ with no type
daybutton.h:77: error: expected ‘;’ before ‘void’
daybutton.cpp:19: error: expected `)' before ‘*’ token
make: *** [daybutton.o] 1 הלקת

אני משער שהבעיה היא העדר ספריות פיתוח שונות של qt4.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
משהלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 30/08/2003 · הודעות: 985 · מיקום: אלקנה, ישראל
 

הודעה פורסם: 12/10/2009 - 22:17
נושא ההודעה:

תודה על התגובות.

אסף: לא, זה ממש לא בכוונה. בחודש כמו עכשיו (שיש בו 5 שורות ולא 4) - החלון פשוט גדול מדי, ואי אפשר להקטין אותו. ניסיתי קצת לתקן את זה - מקווה שזה יותר טוב ככה.


יואל: תודה. שחכתי לשים קיצור דרך בכלל. יגיע בהמשך אני מקווה.


נתנאל: נראה שהרצת את qmake של qt3.

למה מען ה' כולם מתעקשים לעשות את זה? לא עברנו את השלב הזה? יחי qt4!

בקיצור, הרץ :
קוד:

make clean
qmake-qt4
make

(תצטרך את הספריות libqt4-dev, ו libhdate-dev).
ואני מקווה שיעבוד. אם לא - תפוס אותי באיימל.

משה
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ypלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/08/2007 · הודעות: 826 · מיקום: ירושלים
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 01:25
נושא ההודעה:

מעט הארות ...או ש לא
אני לא רוצה להכנס למחלוקות בעניניי זמנים ,האם יש אפשרות להוסיף באפשרויות התאמה לשיטות נוספות ? (ובעיקר לע"הש וצאת הכוכבים )
אם לא האם ניתן לערוך את אחד הקבצים בקלות בכדי לקבל את הזמנים כמו שאנחנו נוהגים (ורגילים)

תודה
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 09:21
נושא ההודעה:

משה :
תודה על התגובות.

אסף: לא, זה ממש לא בכוונה. בחודש כמו עכשיו (שיש בו 5 שורות ולא 4) - החלון פשוט גדול מדי, ואי אפשר להקטין אותו. ניסיתי קצת לתקן את זה - מקווה שזה יותר טוב ככה.

משה


אני מדבר על זה שהוא לא תופס את כל רוחב המסך, גם כאשר מגדילים אותו.
(ניסיתי את התוכנה כמו שהיא, בלי לקמפל אותה, יכול להיות שבגלל זה?)

אסף.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אסףשלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 11/10/2009 · הודעות: 4 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 10:02
נושא ההודעה:

דווקא הולכים מאוד חזק זו כבר הגירסה השלישית. אבל למה למען השם:

קוד:

QString holiday = date.get_holyday_string(0);
    //No politics or anything, these are just not holidays...
    if (holiday == "יום הזכרון ליצחק רבין" || holiday == "יום המשפחה" || holiday == "יום זאב זבוטינסקי" ) holiday = "";
    event = new QLabel(holiday);
    vbox->addWidget(event);
    event->setAlignment(Qt::AlignCenter);


זה בגלל האחריות ההלכתית או שאולי האחריות הלאומית?
טוב לפחות היית פייר אבל לא חבל על יום המשפחה סתם ככה להעיף אותו לא יפה.

אסף ש.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
משהלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 30/08/2003 · הודעות: 985 · מיקום: אלקנה, ישראל
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 13:17
נושא ההודעה:

למי שחיפש חסרון של קוד פתוח - הנה; עכשיו אני צריך להתחיל לתרץ את ההחלטות שלי, בגלל שמישהו הציץ לי בקוד Smile

אני באמת לא רוצה להכנס לזה, אבל בקצרה - אלא לא חגים. בדיוק כמו "יום איכות הסביבה", "יום הג'אנק פוד הטעים", ו"יום הזכרון לחיות הנכחדות" - גם הימים האלה הם לא ימים ממלכתיים, ובוודאי שלא הלכתיים.
לכן אני לא מוצא שום טעם להכניס אותם. בנוסף, השם שלהם ארוך בצורה מטורפת והם שוברים את כל התצוגה.

העובדה שהם נמצאים ב libhdate - זאת החלטה (אני מניח) של קובי. ההחלטה שלי היא שהם לא קשורים, ושוב - באמת בלי קשר לפוליטיקה. מי שזה מפריע לו - שיעשה פורק.

(אגב, אתה אותו אסף ש. מהוויכוח בפתיל האחר, או שסתם יש לכם את אותו שם? כמה אספים יש כאן?)

אסף השני:
אני לא מוצא בעייה כזאת. תוכל לשלוח לי תמונת מסך, או לתאר מה בדיוק קורה? כמו"כ אשמח אם תוכל לקמפל ולראות אם זה אכן קשור.

yp‏:
אילו זמנים בדיוק חסרים לך?
שמתי הרבה זמנים, וזה כולל את כל הסטנדרטיים שאני מכיר.
Zmanim נותן אפשרות לעוד המון, אבל מעולם לא נתקלתי במישהו שמשתמש בהם.
אמנם קצת קשה להוסיף אותם בלי לערוך את הקוד, אבל אם תבקש זמן ספציפי שאין עדיין, (ושבאמת משתמשים בו) - אין לי בעייה להוסיף.

משה
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
נתנאלאורח · ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 14:10
נושא ההודעה:

משה, תוכל אולי להכין חבילת deb ולהעלות אותה במקום שכל אחד ינסה לקמפל בעצמו?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ypלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/08/2007 · הודעות: 826 · מיקום: ירושלים
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 14:32
נושא ההודעה:

לא אמרתי שחסרים זמנים אבל יש הרבה שיטות לחשב את הזמנים ,סתם לדוגמה
מעיקר הדין וכך הרבה נוהגים לחשב את צאת הכוכבים כ 13.5 דקות זמניות אחרי השקיעה (כדעת הגאונים) יש עוד דעות כמו לחכות לשלושה כוכבים או חצי שעה
נפקא מינא גדול לצומות קריאת שמע וכו
ב קלוח יש אפשרות לבחור 4 שיטות להלכה בהגדרות ,אני אישית הולך אחרי הלוח של אור החיים
האם יש אפשרות להוסיף אולי לא אפשרויות כי בטח לא יתחשק לאף אחד להיות פרופסור לעניין
אבל אולי אפשרי להוסיף אפשרות מה שנקרה costume שהיה אפשרות לערוך את הזמנים עצמאית ,מאחר ואולי ש רק נתונים בודדים הם קבועים וכל השאר מחושבים ,זה לא צריך להיות מסובך מדיי
תודה
ושוב זו תרומה נפלאה לקהילה ,אני כולי תקווה לראות את התוכנה במאגרים רשמים ,ומי יודע איפה עוד ציפור הרעם וכו
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 15:44
נושא ההודעה:

משה :

אסף השני:
אני לא מוצא בעייה כזאת. תוכל לשלוח לי תמונת מסך, או לתאר מה בדיוק קורה? כמו"כ אשמח אם תוכל לקמפל ולראות אם זה אכן קשור.

משה


הבעיה היא שגם כשלוחצים על "הגדל" (האמצעי מבין שלושת האפשרויות, ליד האיקס של הסגירה) הוא לא באמת מגדיל אותו לכל שטח המסך, או מגדיל אותו בכלל.

אני אנסה לבנות (פעם ראשונה שליSmile ) חבילה לAUR של ארצ', לא אמור להיות מסובך מדי.

אסף.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
משהלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 30/08/2003 · הודעות: 985 · מיקום: אלקנה, ישראל
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 16:39
נושא ההודעה:

נתנאל:
סבבה, העליתי. תהנו: http://luach.googlecode.com/files/luach_0.02-i386.deb .
( לא שזה מצדיק העלאת גרסא, אבל שוין. )

yp:
אז כן חסרים לך זמנים. אתה קורא לזה "חישוב אחר", אבל מבחינתי זה פשוט "זמן אחר". גם שיטת רבינו תם זה חישוב לצה"כ, אבל נחשב "זמן אחר".
מי שבאמת מומחה לכל הענינים האלה זה המפתח של kosher java. אפשר לפנות אליו במקרה הצורך.
אבל לפני שמציקים לו, תציץ ברשימת הזמנים כאן: http://www.kosherjava.com/zmanim-project/ (בסוף הדף).
האם אתה מוצא שם את הזמנים שאתה רוצה? אם כן, אין לי בעייה להוסיף אותם.

אסף:
אוקיי, את הבעייה הבנתי. אין אותה אצלי.

מישהו יכול לאשר שהבעייה קיימת/לא קיימת גם אצלו?


משה
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 16:45
נושא ההודעה:

בהקשר הזה - כמו שאמרתי, אני מנסה לבנות (בפעם הראשונה שלי) PKGBUILD בשביל הAUR של ארצ', אבל משום מה, הוא נתקע לי בקטע האחרון, שאמור לגרום לו להיכנס לfakeroot ולהריץ make install. אשמח אם מישהו יכול להציץ על זה:
קוד:

pkgname=luach
pkgver=0.01
pkgrel=1
pkgdesc="Hebrew calander using Qt4 library"
arch=('i686' 'x86_64')
url="http://code.google.com/p/luach/"
license=('GPL2')
depends=('qt>=4.0' 'libhdate')
source=(http://luach.googlecode.com/files/Luach-0.01.tar.gz)
md5sums=(fb9ec8c78c6571a5069eee899c06a22b) #generate with MD5sum

build() {
  cd "$srcdir/Luach"

  qmake
  make
  make DESTDIR="$pkgdir/" install
}


תודה,
אסף.

עריכה: בעיה נפתרה. במקום DESTDIR אמור להיות INSTALL_ROOT.
בכל מקרה, אני אעלה את זה למקורות הAUR ואתן קישור.

אסף.

הקישור לדף הAUR:
http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=31172

אסף.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
נתנאלאורח · ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 20:41
נושא ההודעה:

כנראה שהבנתי איפה הבעיה, צריך את הספריות של qr4.5 שלא נמצאות עדיין בדביאן (באובונטו כן), בגלל זה הקימפול לא הצליח וגם ההפעלה עכשיו לא מצליחה, אבל זו בעיית דביאן.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
yoelionלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 25/06/2008 · הודעות: 711 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 20:54
נושא ההודעה:

נתנאל :
כנראה שהבנתי איפה הבעיה, צריך את הספריות של qr4.5 שלא נמצאות עדיין בדביאן (באובונטו כן), בגלל זה הקימפול לא הצליח וגם ההפעלה עכשיו לא מצליחה, אבל זו בעיית דביאן.


אפילו לא qt4? משה בדביאן לני...

_________________
נכון או נכאון?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 21:01
נושא ההודעה:

בשביל מה נדרש qt 4.5? בלני יש את 4.4.3 .

aptitude install libqt4-dev
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
MBDלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 27/09/2004 · הודעות: 4161 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 21:03
נושא ההודעה:

משה :

אני באמת לא רוצה להכנס לזה, אבל בקצרה - אלא לא חגים. בדיוק כמו "יום איכות הסביבה", "יום הג'אנק פוד הטעים", ו"יום הזכרון לחיות הנכחדות" - גם הימים האלה הם לא ימים ממלכתיים, ובוודאי שלא הלכתיים.

למען הדיוק, יום הזכרון ליצחק רבין ויום זאב ז'בוטינסקי הם כן ימים ממלכתיים (אע"פ שעל האחרון שמעתי היום בפעם הראשונה)

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%94%D7%96%D7%99%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%99%D7%A6%D7%97%D7%A7_%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9F

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%96%D7%90%D7%91_%D7%96%27%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%A7%D7%99
(מצטער על הקידוד הדפוק מוויקיפדיה)

_________________
מערכת: GNU/Linux Ubuntu גרסה: 14.04
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 21:19
נושא ההודעה:

התוכנית לא מקבלת כפרמטר את מיקומה של ZmanimCLI.jar והמיקום הנוכחי אינו סביר לחבילה.

עוד מטלה קטנה לאורז, בינתיים.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 22:04
נושא ההודעה:

משה, בארצ' זה התקן להכניס את החבילה ל /usr, ולא ל/usr/local, כי אחרת המערכת לא מוצאת את הקובץ הרצה. בכל מקרה, יש אפשרות לשנות את ה בעזרת משתנים לqmake? כי אם כן, אני פשוט אכניס את זה לpkgbuild, וזה ישתנה רק בהפצה של ארצ'.

אסף.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·
 

הודעה פורסם: 13/10/2009 - 22:19
נושא ההודעה:

השקעתי שעה באריזה של זה. יש עוד מה לעשות, אבל זה עובד.

יש לי שם שלושה תיקונים.קטנים. שניים מהם צריכים כנאה להכנס כמו שהם (תוכן קובץ ה־desktop, קובצי התמונה שלא מותקנים), והשלישי הוא מיקום קובץ ה־Jar שכבר הזכרתי.

החבילה נמצאת בינתיים ב:
http://tzafrir.org.il/~tzafrir/luach

באופן כללי לא מקובל ששם ה־tarball יכלול מספר גרסה. כמוכן לא מקובל ששם של תוכנית יתחיל באות גדולה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
משהלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 30/08/2003 · הודעות: 985 · מיקום: אלקנה, ישראל
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 11:07
נושא ההודעה:

תודה על ההערות:

אסף:
רגע, עכשיו שהצלחת לבנות, הבאג תוקן? ושוב, מה אחרים אומרים על הבאג הזה?
לגבי מיקום הקבצים, שיניתי לבקשתך ל- /usr/bin. לגביי אין הבדל. דווקא חשבתי ש local יותר מתאים.

צפריר:
עד כמה עקרוני שהתוכנה תקבל את זה כפרמטר? הכנסתי את השינוי שלך, ועכשיו זה ב /usr/share/Luach . סביר?

כנ"ל, עדיכנתי את קובץ הדסקטופ. תודה רבה.

רק לא הבנתי מה עשית עם האייקונים. ל QT יש קטע לדחוף את האייקונים לתוך הבינארי, כאשר משתמשים בקבצי qrc, וממילא אין צורך להתקין אותם. האם זה עשה לך בעיות, או שניחשת לבד ששחכתי להתקין אותם?

לא הבנתי אתוך גם לגבי שם ה tarball. אם לא מציינים שם גרסא, איך ידע המשתמש איזו גרסא הוא הוריד/מוריד? וסתם לשם דוגמא, כל הקבצים כאן http://ftp.gnu.org/gnu/gdb/ כוללים מספר גירסא בשם ה tarball. לדעתי בצדק.

תודה לכולם,
משה
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 11:27
נושא ההודעה:

משה :
תודה על ההערות:

אסף:
רגע, עכשיו שהצלחת לבנות, הבאג תוקן? ושוב, מה אחרים אומרים על הבאג הזה?
לגבי מיקום הקבצים, שיניתי לבקשתך ל- /usr/bin. לגביי אין הבדל. דווקא חשבתי ש local יותר מתאים.

משה

אין קשר בין הpkgbuild לבין הבאג. הבאג אותו באג - המסך עדיין לא מתרחב על כל המסך.

אגב - גם עכשיו, אי אפשר באמת להריץ את התוכנה - הוא נותן:
קוד:
[assaf@laptop bin]$ luach
bash: luach: command not found


אסף.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
נתנאלאורח · ·
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 11:29
נושא ההודעה:

הצלחתי סוף סוף לקמפל לאחר ש...
שיניתי את שם הספריה מLuach לluach, כלומר בלי אות גדולה בהתחלה, ועכשיו זה עובד.
תודה משה!

בעיה נוספת, אצלי הלוח גולש מעבר למסך, גם כשבוחרים באפשרות של מסך מלא (רזולוצייה של 1024 * 768, אולי זה מה שאסף התכוון?), מצורפת תמונה להמחשה (אני לא מבין בנושא הרבה, אולי זו בכלל הגדרת qt4 שאני צריך לשנות במחשב המקומי?)
http://www.siz.co.il/my.php?i=om5ytzhfiwmz.jpg
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 11:38
נושא ההודעה:

ראשית כל: טעות שלי: מקובל ששם קובץ ה־tar יכלול את מספר הגרסה. ל־automake יש גם מטרה סטנדרטית בשם dist להכנת חבילה כזו. שם הקובץ כולל מספר גרסה, אולם בתוכן ה־tarball התיקיה לא כוללת מספר גרסה.

לגבי התמונות: ניחשתי. אם זה מיותר: לא צריך.

מבחינת חבילות, ZmanimCLI צריכה להיות בחבילה נפרדת (לפחות בהפצה).

באופן כללי מה שלא מותקן מחבילות צריך להיות ב־‎/usr/local ומה שמותקן מחבילות צריך להיות ב־‎/usr . למיטב ידיעתי qmake קצת לא גמישה בתחום הזה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
meijinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/12/2008 · הודעות: 659 ·
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 12:36
נושא ההודעה:

אוקיי, גם עם הגירסה החדשה, הוא נותן את אותה תקלה לאחר קימפול (והתקנה עם פאקמן) - הוא לא באמת מוצא את התוכנה (כלומר, הקשת luach בטרמינל, לא מוצאת את התוכנה).
גם קימפול התוכנה בלי קשר - בדרך הרגילה, נותן את אותה הבעיה.
קוד:

[root@laptop Luach]# make install
install -m 755 -p /home/assaf/Desktop/Luach/Luach /usr/local/bin/
strip /usr/local/bin/Luach
install -m 644 -p /home/assaf/Desktop/Luach/ZmanimCLI.jar /usr/local/bin/
install -m 644 -p /home/assaf/Desktop/Luach/Icons/calendar.png /usr/share/Luach/
install -m 755 -p /home/assaf/Desktop/Luach/Luach.desktop /usr/share/applications/
strip /usr/share/applications/Luach.desktop
strip:/usr/share/applications/Luach.desktop: File format not recognized
make: [install_menu] 1 הלקתמ יתמלעתה
[root@laptop Luach]# luach
bash: luach: command not found


אסף.
נ.ב. - הבעיה שהיתה קודם שהוא לא מגדיל לכל המסך, הסתדרה בגירסה החדשה.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
נתנאלאורח · ·
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 12:39
נושא ההודעה:

עכשיו שזה עובד, כמה הערות מהצד המעשי של הלוח:
* הושענא רבא הוא לא יום טוב ואין צורך לציין בו זמן הדלקת נרות...
* אין צורך בציון שניות, עדיף לעגל לדקה הקרובה.
* אין ציון לזמן צאת שבת במוצאי שבת, למרות שמבדיקה שטחית הזמן הזה קרוב לזמן המכונה 'צאת הכוכבים' ומופיע כל יום.

אני אוסיף נתוני מיקום וגובה של תל אביב וחיפה למעוניינים:
תל אביב: רוחב: 32.0805, אורך: 34.7805, גובה:0, זמן כניסת שבת: 18-22 דקות לפני השקיעה.
חיפה: רוחב:32.8163, אורך: 35.0025, גובה (ממוצע~): 150-200, זמן כניסת שבת 30 דקות לפני השקיעה. (זמני כניסת השבת לפי השיטה של הרב טיקוצ'ינסקי, לפי הרב עובדיה יוסף בכל מקום זמן כניסת שבת הוא 20 דקות לפני השקיעה, וזה גם שיעור זמן יציאת שבת לאחר השקיעה, אבל זה כבר נושא אחר...)

אפשר להעזר בויקיפדיה ובמפות גוגל למציאת קורדינטות וגובה של מקומות רבים בארץ (וגם בעולם). בדרך כלל בערך על יישוב בויקיפדיה יופיע בקצה השמאלי העליון של הערך שורה ובה נתוני קורדינאטות, שהיא קישור לGeoHack. בגירסה העברית של GeoHack מופיע בפינה הימנית העליונה נתוני קורדיאטות, כאשר החלק הרלוונטי הוא הקורדינאטות בדצימלי, כאשר המספר העליון הוא הרוחב והתחתון הוא האורך. באותו דף יש קישור למפות Google יחד עם מפות באתרים נוספים, כאשר במפות Google יש אפשרות של 'פני קרקע', שזו מפה טופוגרפית של המקום ובה יש נתוני גובה.

באופן מוזר התצוגה מסתדרת בחלק מהחודשים, כלומר התצוגה לא נמרחת מעבר לעמוד לאחר שלוחצים על הכפתור 'הגדל', אבל במעבר בין חודשים לעתים היא שוב היא נמרחת מעבר למסך . תוך כדי מיזעור הלוח לסרגל המשימות ופתיחה מחדש, (לעיתים) זמני היום שבצד שמאל נעלמים וצריך לאפשר אותם שוב ב'תצוגה'.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
משהלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 30/08/2003 · הודעות: 985 · מיקום: אלקנה, ישראל
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 13:17
נושא ההודעה:

קודם כל, אכן היה לי באג עם שם הקובץ. כעת, הקוד ב svn אמור ליצור קובץ בשם luach (עם l קטנה) ואותו להתקין. מצטער.

לגבי כל הבעיות עם הגודל שעוד נותרו: הקטנתי את כל הפונטים עכשיו. אני מקווה שזה יפתור את רוב הבעיות שקשורות לזה. אנא דווחו אם לא. אם זה קטן לכם מדי - נחשוב מה לעשות עם זה.

נתנאל:
* זמן הדלקת נרות מצויין דווקא בערב יום טוב. ממילא הושענא רבא מתאים.
* לא יודע, לי זה נחמד. לא שימושי מדי - אבל מה אכפת לי שכתובות שניות? אבל אם עוד מישהו יבקש להסתיר אותם, אני אשנה את זה.
* צודק. פשוט לא הגעתי (ביני לבין עצמי) להחלטה מה הזמן שאמור להיות מוצג שם. לכאורה המקובל זה "TzaisGeonim8Point5Degrees", אבל אני עוד צריך להיות סגור על זה.

אני מקווה להוסיף בשלב מסויים מקומות מוגדרים מראש, ואז אשמח אם יעזרו לי כאן בבנית הרשימה Smile

משה

_________________
http://dosilinux.wordpress.com

נערך לאחרונה על-ידי משה בתאריך 14/10/2009 - 13:27, סך-הכל נערך פעם אחת
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
צפריראורח · ·
 

הודעה פורסם: 14/10/2009 - 13:19
נושא ההודעה:

meijin: לתוכנית קוראים Luach . עם L גדולה.
‎/usr/local/bin/Luach

אין שום סיבה שקובץ ה־desktop יהיה executable וגם אין שום סיבה לנסות להריץ עליו strip .
קובץ ה_desktop אמור להוסיף את התוכנית לתפריט שלך. אתה רואה אותה שם?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

  1. משה
  2. meijin
  3. yoelion
  4. yp
  5. אורח [נתנאל]
  6. משה
  7. yp
  8. meijin
  9. אסףש
  10. משה
  11. אורח [נתנאל]
  12. yp
  13. meijin
  14. משה
  15. meijin
  16. אורח [נתנאל]
  17. yoelion
  18. אורח [צפריר]
  19. MBD
  20. אורח [צפריר]
  21. meijin
  22. אורח [צפריר]
  23. משה
  24. meijin
  25. אורח [נתנאל]
  26. אורח [צפריר]
  27. meijin
  28. אורח [נתנאל]
  29. משה
  30. אורח [צפריר]
  31. משה
  32. אורח [נתנאל]
  33. meijin
  34. משה
  35. meijin
  36. אורח
  37. מישהו12
  38. מישהו12
  39. אורח [צפריר]
  40. אורח [צפריר]
  41. מישהו12