ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
אורחאורח · ·
 

הודעה פורסם: 31/08/2011 - 23:24
נושא ההודעה: פקודת טרמינל לבדיקת הפצה

מהי הפקודה שיש להקיש בטרמינל על מנת לזהות איזו מערכת הפעלה מותקנת על השרת?
ומהי הפקודה שיש להקיש על מנת לבדוק באם על השרת מותקנת גירסה 32/64 ביט?
תודה מראש.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 3025 · מיקום: ישראל
 

הודעה פורסם: 31/08/2011 - 23:28
נושא ההודעה:

לבדיקת הפצה זה לא פשוט.

תיאורטית
קוד:
cat /etc/issue

אולי יספק לך מידע, לא בטוח. כל הפצה יכולה לעשות שם מה שהיא רוצה.

לגבי מעבד, ובכן בד"כ אפשר עם uname בצורה הבאה:
קוד:
uname -a
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
mksoftלא בפורום כעתSite Admin ת.הצטרפות: 17/03/2002 · הודעות: 10251 · מיקום: כדור הארץ
 

הודעה פורסם: 01/09/2011 - 00:04
נושא ההודעה:

אם היא תואמת LSB, אז:

קוד:
$ lsb_release -a
LSB Version:   :core-4.0-ia32:core-4.0-noarch
Distributor ID:   Fedora
Description:   Fedora release 15 (Lovelock)
Release:   15
Codename:   Lovelock
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 01/09/2011 - 01:41
נושא ההודעה:

תודה על המענה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ברנשלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 25/02/2002 · הודעות: 724 ·
 

הודעה פורסם: 01/09/2011 - 07:59
נושא ההודעה:

מידע שמושי נוסף אפשר להפיק גם מuname -a
קוד:
uname -a
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
R0ck3tאורח · ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 14:53
נושא ההודעה:

גם אני שאלתי את עצמי את זה.
יש קובץ בשם issue בתקיה etc ושם נמצא השם מערכת הפעלה וגרסא.

לגבי כמה ביט המ"ע אתה יכול לבדוק על ידי הקשת הפקודה uname עם הפמטר a.
תהיה לך אינדיקציה אם אתה משתמש בkernel 32/64 ביט ז"א אם אתה מוצא x86 תידע שאתה משתמש ב64 ביט, אם אתה לא מוצא תידע שאתה משתמש ב32 ביט(או שפשוט אתה מוצא במקום: i686, i386).
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 14:55
נושא ההודעה:

אני מדבר על כל המערכות שנגזרות מן דביאן כמו אובונטו וכו'..
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
yotama9לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/09/2005 · הודעות: 2115 ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 14:58
נושא ההודעה:

יש לי שאלה קצת שונה אבל קשורה.
איך אני יודע איזה מעבד לשים ב march כשאני מקמפל בC++?

_________________
אני בן אדם ציני (כך אומרים). אני מאוד מעריך את מי שמנסה לעזור (גם אם אני נעלב מהתגובה) ואני מאוד מעריך את הידע של אנשים בפורום. אם מישהו מוצא את מה שכתבתי עליו במעליב, אני מתנצל.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ויטליאורח · ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 15:24
נושא ההודעה:

תלוי על איזה מעבד הקוד ירוץ. בעיקרון x86 תואם לאחור, כלומר אם אתה
בוחר i486 הקוד שלך ירוץ על על 486 ומעלה. חפש cpu-type ב man של GCC.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
MBDלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 27/09/2004 · הודעות: 4161 ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 15:36
נושא ההודעה:

Anonymous :
אני מדבר על כל המערכות שנגזרות מן דביאן כמו אובונטו וכו'..

כמו שאמרו:
קוד:

lsb_release -d

_________________
מערכת: GNU/Linux Ubuntu גרסה: 14.04
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
:)אורח · ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 15:37
נושא ההודעה:

R0ck3t :
גם אני שאלתי את עצמי את זה.
יש קובץ בשם issue בתקיה etc ושם נמצא השם מערכת הפעלה וגרסא.

לגבי כמה ביט המ"ע אתה יכול לבדוק על ידי הקשת הפקודה uname עם הפמטר a.
תהיה לך אינדיקציה אם אתה משתמש בkernel 32/64 ביט ז"א אם אתה מוצא x86 תידע שאתה משתמש ב64 ביט, אם אתה לא מוצא תידע שאתה משתמש ב32 ביט(או שפשוט אתה מוצא במקום: i686, i386).

קוד:
$ inxi -CS
System:    Host y-desktop Kernel 2.6.35-23-generic i686 (32 bit) Distro Linux Mint 9 Isadora
CPU:       Single core Intel Pentium 4 (UP) cache 512 KB flags (sse2)
           Clock Speeds: (1) 2788.468 MHz (2) 2788.468 MHz

...יותר טוב מזה?!
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
yotama9לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/09/2005 · הודעות: 2115 ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 15:56
נושא ההודעה:

ויטלי :
תלוי על איזה מעבד הקוד ירוץ. בעיקרון x86 תואם לאחור, כלומר אם אתה
בוחר i486 הקוד שלך ירוץ על על 486 ומעלה. חפש cpu-type ב man של GCC.


תאימות לאחור היא לפקטור בשבילי (הידד תכנות מדעי) השיקול המכריע זה מהירות.

_________________
אני בן אדם ציני (כך אומרים). אני מאוד מעריך את מי שמנסה לעזור (גם אם אני נעלב מהתגובה) ואני מאוד מעריך את הידע של אנשים בפורום. אם מישהו מוצא את מה שכתבתי עליו במעליב, אני מתנצל.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ויטליאורח · ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 16:42
נושא ההודעה:

אז תבחר ב native
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
yotama9לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/09/2005 · הודעות: 2115 ·
 

הודעה פורסם: 22/09/2011 - 19:25
נושא ההודעה:

ויטלי :
אז תבחר ב native


אני מסתכן פה אבל איך אני עושה את זה?

-native לא עובד כמו גם -march=native

_________________
אני בן אדם ציני (כך אומרים). אני מאוד מעריך את מי שמנסה לעזור (גם אם אני נעלב מהתגובה) ואני מאוד מעריך את הידע של אנשים בפורום. אם מישהו מוצא את מה שכתבתי עליו במעליב, אני מתנצל.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

  1. אורח [אורח]
  2. ik_5
  3. mksoft
  4. אורח
  5. ברנש
  6. אורח [R0ck3t]
  7. אורח
  8. yotama9
  9. אורח [ויטלי]
  10. MBD
  11. אורח [:)]
  12. yotama9
  13. אורח [ויטלי]
  14. yotama9

Google Ads