ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 12:05
נושא ההודעה: פיתוח לאנדרואיד

שלום ברצוני ללמוד לפתח אפליקציות לאנדרואיד בקורס קצר שיקנה לי ידע בסיסי בפיתוח אפליקציות וחפשתי באינטרנט וכל הקורסים שראיתי הם קורסים ארוכים מאוד.
אנא עזרו לי למצוא קורס קצר ומשמעותי,תודה Smile .
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 12:20
נושא ההודעה:

עזוב, אם אין בך רצון להשקיע בצורה רצינית, לא תוכל להגיע לכלום גם כך. המשך לשחק באנגרי בירדז...
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 15:47
נושא ההודעה:

אם אין לך ידע בתכנות אז : א,ב,ג
אם יש ידע ב java תקפוץ ל ד .

א. תתחיל בללמוד לתכנת .

שפה בסיסית כלשהי שתקנה לך בסיס איתן גם בשפות אחרות (הכי נפוצה C)
יכול להיות גם שפה פרוצדורלית וגם יכול להתאים שפת-עצמים (C++)

ב. במקביל תלמד משהו מתחום ה web
לדוגמה php או משהו בסגנון או python או משהו אחר asp.net (פחות מומלץ )
html זה must לתחום web


ג. לאחר שתשיג מטרות בסיס
תלמד java
(-:


ד. תלמד java עם דגש ב framework שנעשה בו שימוש באפליקציות .
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 3025 · מיקום: ישראל
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 16:22
נושא ההודעה:

אם להשתמש ברעיון של התשובה מעלי, אז הנה עוד דרך:
http://wiki.freepascal.org/FPC_JVM_Android_Development

http://wiki.freepascal.org/Android_Interface

http://wiki.freepascal.org/Android_Programming
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 21:58
נושא ההודעה:

IK5 , קוראים לך עידו ?

שמע בלי להעליב

*************************/
*pascal מתה::ּstd *
* *
/*************************

מתי ראית framework נורמאלי שעובד ב fpc
ראית סיפרייה שימושית ב fpc ?
ראית קרנל שכתוב ב פסקל ?
נחמד הרעיון של binding ל C אבל לא יותר מזה .

->> אולי אתה תותח בפסקל ויודע על בוריה , אך אין זה אומר דבר על יעילות .


\ .. -> אני מסכים איתך חלקית שבכל שפה ניתן לעשות X
אך ברגע שאין ספריות פיתוח גמישות אז זה נחשב לא יעיל.

\ .... -> וגם אם כן pascal תעבוד לאט יותר בזמן עיבוד
מפני ש C זה (מבחינת ספריות פיתוח) הינה native .



pascal אולי טובה בתור שפת ייסוד להדגיש עקרונות .



לשואל השאלה :
יש דרכים ישירות ללמוד לפתוח אפליקציה בצורה הנכונה עם framwork נפוץ שמפתחים בו אפליקציה (כאמור אתה צריך קודם בכלל ללמוד תכנות אתה עוד "טירון" תלמד שפות ייסוד
ובהדרגה תלמד java ומשם הדרך נראית באופק (android מבוסס הרבה java )

ik5 מציע לך דרך "חיקוי" .
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Yotambלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 06/01/2007 · הודעות: 1595 ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 22:03
נושא ההודעה:

אל תבזבז כסף על קורסים:
http://developer.android.com/training/basics/firstapp/index.html
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 22:32
נושא ההודעה:

תודה רבה לכל העונים.
דבר שני אני יודע java בסיסית (הורשה מחלקות פקודות ...) האם זה מספיק?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
avi_softwareלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 27/06/2012 · הודעות: 34 ·
 

הודעה פורסם: 16/08/2012 - 23:43
נושא ההודעה:

Anonymous :
IK5 , קוראים לך עידו ?

Laughing
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
yotama9לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/09/2005 · הודעות: 2115 ·
 

הודעה פורסם: 17/08/2012 - 09:42
נושא ההודעה:

אלוהים אדירים, היותם השני שמגיב בשרשור הזה.

לפני שנה - שנתיים, כתבתי אפליקציה לאנדרואיד לניהול דפי דמות, התעסקתי עם זה כמה זמן והגעתי למסקנה שזה לא יהיה נוח. סביר להניח שעל טאבלט זה יהיה יותר נוח אבל אין לי כוח לחזור לזה.

בכל מקרה, היה לי ידע מוגבל בג'אווה, ידע טוב בC++ ורקע כללי בפיתון ולא לקח לי יותר משבוע לקבל משהו שאני יכול להציג. הקישור למדריך של גוגל + stackexchange נתנו לי כל מה שהייתי צריך. רב השאלות שתיתקל בהן כבר נשאלו שם אז לפני שאתה מעלה שאלה, תחפש במאגרים.

לסיכום: זה לא קשה, אם יש לך רקע בתיכנות, תוכל להשטלת על זה בקלות יחסית.

_________________
אני בן אדם ציני (כך אומרים). אני מאוד מעריך את מי שמנסה לעזור (גם אם אני נעלב מהתגובה) ואני מאוד מעריך את הידע של אנשים בפורום. אם מישהו מוצא את מה שכתבתי עליו במעליב, אני מתנצל.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 3025 · מיקום: ישראל
 

הודעה פורסם: 17/08/2012 - 13:07
נושא ההודעה:

Anonymous :
IK5 , קוראים לך עידו ?

שמע בלי להעליב

*************************/
*pascal מתה::ּstd *
* *
/*************************

מתי ראית framework נורמאלי שעובד ב fpc
ראית סיפרייה שימושית ב fpc ?
ראית קרנל שכתוב ב פסקל ?
נחמד הרעיון של binding ל C אבל לא יותר מזה .

->> אולי אתה תותח בפסקל ויודע על בוריה , אך אין זה אומר דבר על יעילות .


\ .. -> אני מסכים איתך חלקית שבכל שפה ניתן לעשות X
אך ברגע שאין ספריות פיתוח גמישות אז זה נחשב לא יעיל.

\ .... -> וגם אם כן pascal תעבוד לאט יותר בזמן עיבוד
מפני ש C זה (מבחינת ספריות פיתוח) הינה native .



pascal אולי טובה בתור שפת ייסוד להדגיש עקרונות .



לשואל השאלה :
יש דרכים ישירות ללמוד לפתוח אפליקציה בצורה הנכונה עם framwork נפוץ שמפתחים בו אפליקציה (כאמור אתה צריך קודם בכלל ללמוד תכנות אתה עוד "טירון" תלמד שפות ייסוד
ובהדרגה תלמד java ומשם הדרך נראית באופק (android מבוסס הרבה java )

ik5 מציע לך דרך "חיקוי" .


מילא אם היית מבין על מה אתה מדבר, אז הייתי יכול להגיב, אבל אין קשר בין מה שאתה ענית לבין המציאות, אז אני לא מבין בכלל איך לנסות.

ד"א מוזר שאתה אומר שפסקל מתה, כשיש הרבה משחקים שכתובים בשפה, ממשקים, תוכנות (כולל בלינוקס) וכו' ...

אבל עזוב, אתה לא באמת מבין איך דברים עובדים, אז למה לי להתאמץ בכלל, קודם תעשה שיעורי בית, ואז תחזור ותשפוך הערות רלוונטיות והגיוניות ויהיה אפשר באמת לנהל דיון שאנשים יוכלו ללמוד ממנו, ולא סתם דעה של משהו שאתה לא מבין בו ולו דבר אחד.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח123אורח · ·
 

הודעה פורסם: 18/08/2012 - 10:42
נושא ההודעה:

Anonymous :
תודה רבה לכל העונים.
דבר שני אני יודע java בסיסית (הורשה מחלקות פקודות ...) האם זה מספיק?


ידע ב-java בהחלט יעזור אבל לפי דעתי אתה צריך לעשות על זה חזרה ולהרחיב קצת את הידע שלך בנושא.

לגבי לימוד אנדרואיד בהחלט האתר הרשמי של גוגל יעזור לך מאוד ויש גם שפע של אתרים, מדריכים וספרים ברשת.

אגב אתר נחמד שנתקלתי בו פעם:
http://thenewboston.org/list.php?cat=6

יש שם כל מיני מדריכי וידאו שאולי יהיה שימושיים.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
כתב את השירשוראורח · ·
 

הודעה פורסם: 18/08/2012 - 20:59
נושא ההודעה:

וואוו תודה רבה על הסרטונים!! הם מצוינים!
אבל יש לי עוד שאלה, כמה java אני צריך ללמוד? ז"א אילו נושאים?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
מישהו חדשאורח · ·
 

הודעה פורסם: 18/08/2012 - 21:05
נושא ההודעה:

ציטוט:
מילא אם היית מבין על מה אתה מדבר, אז הייתי יכול להגיב, אבל אין קשר בין מה שאתה ענית לבין המציאות, אז אני לא מבין בכלל איך לנסות.

תשובה לא יפה (אבל מה אני מבין)
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 18/08/2012 - 21:15
נושא ההודעה:

אתה צריך להבין ממש ב java .
אתה צריך להבין את java לעומק .
ולאחר מכן לעבוד עם eclipse עם android sdk .


כמעט כל המערכות של android כתובות ב java
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 18/08/2012 - 21:29
נושא ההודעה:

מישהו חדש :
ציטוט:
מילא אם היית מבין על מה אתה מדבר, אז הייתי יכול להגיב, אבל אין קשר בין מה שאתה ענית לבין המציאות, אז אני לא מבין בכלל איך לנסות.

תשובה לא יפה (אבל מה אני מבין)


מה שאתה יכול להסיק :
* IK5 בכל דיון בנושא תכנות ישחיל את FPC
** IK5 יקח את הדיון למקום אישי , וישתדל להגן על FPC free pascal

ותבין אני לא נגד אלטרנטיבות ההפך הוא הנכון ruby\python\lua\bash\perl
אני גם מאד מחבב את gambes (מעין visual basic על שפת basic)

על מנת לפתח אפליקציות לאנדרויד קודם צריך לדעת בדרך של google
עם eclipse ועם ספריות java שנכתבו בקוד פתוח לאנדרויד .

ורק לאחר מכן לעבור לאלטרנטיבות אחרות .

אגב על אנדרויד יש גם הרבה קומיילרים אחרים כמו gcc רק שכתיבת קוד צריכה להתאים למעבד.

עקרונית יתכן שניתן לכתוב אפליקציה ב gtk עם gcc
לאנדרויד מערכת שונה מ x רגיל . אך אני לא רואה את זה בעייה גדולה gtk טבעי ירוץ לא ירחק היום שזה יקרה ... .(ייתכן שכבר צלחו זאת)
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 00:13
נושא ההודעה:

כתב את השירשור :
וואוו תודה רבה על הסרטונים!! הם מצוינים!
אבל יש לי עוד שאלה, כמה java אני צריך ללמוד? ז"א אילו נושאים?


בגדול ניתן להסתדר עם java בסיסי, ולמען הסר ספק כשאני אומר בסיסי אני מתכוון ל:
מחלקות, ירושה, תנאים, לולאות, מבני נתונים, טיפול בשגיאות (exceptions), עבודה עם קבצים,
threads.

(אגב לא יזיק גם לדעת ant למרות ש-eclipse די מסתיר ממך את העבודה מולו)

והכי חשוב המון אבל המון גוגל.

בהצלחה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 3025 · מיקום: ישראל
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 13:02
נושא ההודעה:

Anonymous :
מישהו חדש :
ציטוט:
מילא אם היית מבין על מה אתה מדבר, אז הייתי יכול להגיב, אבל אין קשר בין מה שאתה ענית לבין המציאות, אז אני לא מבין בכלל איך לנסות.

תשובה לא יפה (אבל מה אני מבין)


מה שאתה יכול להסיק :
* IK5 בכל דיון בנושא תכנות ישחיל את FPC
** IK5 יקח את הדיון למקום אישי , וישתדל להגן על FPC free pascal


וואו תקיפה אישית. מגניב

IK הכניס את FPC לדיון שדיברו על פיתוח לאנדרואיד כי לFPC יש תמיכה ליצור קוד טבעי עבור Android. כן כן, FPC יודע ליצור קוד טבעי עבור Anroid, ואפילו יש כמה אפליקציות טבעיות כאלו ב google play.

יש גם אפליקציות שכתובות עם FPC ונמצאת בחנות של אפל עבור מערכות iOS.
אבל למה לדבר מה היא מסוגלת לעשות, בואו נשאר בגישה שהיא לא מסוגלת לעשות כלום כי זה לא C, שאין לו שום נגיעה לאנדרואיד, אבל איכשהו עלה כאן לאוויר.

"פאק איך יכול להיות שהוא מכניס את FPC למקום שהוא מתאים לדיון ?
לא הגיוני שאפשר הרי לעשות משהו בפסקל, הרי יש לה 2 וחצי פקודות, 2 פונקציות ואין לה שום ספריה" אתה בטח שואל.
ובכן אם הייתם עושים שיעורי בית ולא יורים מהמותן ומנסים לתקוף זו לא היתה תהגובה שלכם.

כאשר נונתנים תגובה של חוסר ידע וקובעים שזו תורה מסיני, התגובה שלי היא קודם תלמד דבר או שניים על הנושא שאתה מדבר, ורק אז תדבר.

"אבל הרי הרבה למדו בתיכון/אוניברסיטה פסקל, אתה רוצה להגיד לי שאף אחד לא יודע ?"

אף אחד לא למד בתכון או באוניברסיטה פסקל, רק מי שעובד עם השפה יודע מה היא מסוגלת לעשות. נגיד כמו ליצור קוד טבעי ממש כמו C (כמובן שזה תלוי בקומפיילר ולא בשפה, אבל עזבו אתכם מלהתמודד עם עובדות כרגע, זה לא כיף כמו לתקוף), רק מה, היא לא רק מסוגלת לספק פיזית את כל מה שC מסוגלת לספק (מבחינת יכולות של תכנות, לא מבחינת כלים של השפה, כי ב C חסרים המון יכולות ואז יש כלים להתמודד עם זה), רק היא מסוגלת גם לספק הרבה מעבר לכך.

אבל די עם העובדות, די עם ללמוד נושאים, או לראות בכלל. הכניסו כאן לדיון GCC ושאר הבולשיט שלא קשורים בשיט לאנדרואיד, אבל כאשר אני מכניס כלי שהוא מתאים לאנדרואיד, אז רק בגלל שזה לא בשפה ה"נכונה" לתקוף.

תהנו לכם.
אה ואם לשניה אתם חושבים שאני עצבני, אז אתם טועים, אני מאוד סרקסטי (ציני לאלו שלא מבינים את המשמעות)

אה, ואל תתנו לעובדות לבלבל אותכם, ותמשיכו להקשות עם התשובות שלכם כאן על אנשים עם ה"טכנולוגיות הנכונות" שעושים להם את המוות כרגיל כי "זו הדרך".
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 13:08
נושא ההודעה:

מה זאת אומרת קוד טבעי לאנדרואיד? ה API הן ב- java לא?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 14:38
נושא ההודעה:

Anonymous :
מה זאת אומרת קוד טבעי לאנדרואיד? ה API הן ב- java לא?


http://wiki.freepascal.org/Android_Programming
http://en.wikipedia.org/wiki/Application_binary_interface
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 15:24
נושא ההודעה:

Anonymous :
Anonymous :
מה זאת אומרת קוד טבעי לאנדרואיד? ה API הן ב- java לא?


http://wiki.freepascal.org/Android_Programming
http://en.wikipedia.org/wiki/Application_binary_interface


ה- NDK מאפשר לכתוב חלק מהאפליקציה כ- native קוד ולקשר אליה מתוך java.
לדעתי אתה חייב שחלק לפחות יהיה כתוב ב- java ראה android ל- qt. גם לא ברור איך ה- user interface כתוב (ספריות של לזרוס פאסקל java)?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 15:26
נושא ההודעה:

מתוך התיעוד של אנדרואיד:

קוד:

Before downloading the NDK, you should understand that the NDK will not benefit most apps. As a developer, you need to balance its benefits against its drawbacks. Notably, using native code on Android generally does not result in a noticable performance improvement, but it always increases your app complexity. In general, you should only use the NDK if it is essential to your app—never because you simply prefer to program in C/C++.


זה שכתוב שם C/C++ גם יכול להיות כתוב שם פאסקל.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
mksoftלא בפורום כעתSite Admin ת.הצטרפות: 17/03/2002 · הודעות: 10184 · מיקום: כדור הארץ
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 15:52
נושא ההודעה:

fpc יכול גם ל-Dalvik ‏:
http://wiki.freepascal.org/FPC_JVM_Android_Development
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
ik_5לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 16/04/2002 · הודעות: 3025 · מיקום: ישראל
 

הודעה פורסם: 19/08/2012 - 16:57
נושא ההודעה:

Anonymous :
Anonymous :
Anonymous :
מה זאת אומרת קוד טבעי לאנדרואיד? ה API הן ב- java לא?


http://wiki.freepascal.org/Android_Programming
http://en.wikipedia.org/wiki/Application_binary_interface


ה- NDK מאפשר לכתוב חלק מהאפליקציה כ- native קוד ולקשר אליה מתוך java.
לדעתי אתה חייב שחלק לפחות יהיה כתוב ב- java ראה android ל- qt. גם לא ברור איך ה- user interface כתוב (ספריות של לזרוס פאסקל java)?


FPC מסוגלת לספק לך 2 מצבים:
1. קוד טבעי של ARM ואז צריך להשתמש ב JNI ו NDK. זה אומר שיש חלק שכן צריך להיות כתוב בג'אווה

2. אפשרות להדר קוד "רגיל" (עם קצת שינויים), לקבצי class ובפורמט שמתאים ל Dalvik ובכך בעצם הכל כתוב בפסקל, אבל אתה מתחבר לAPI הכללי של ג'אווה, כאילו היה טבעי.

בנוסף, בלזרוס, יש לך ספריות שלמות לצייר פקדים עבור Android, לקבל אירועים וכו' ...
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

  1. אורח
  2. אורח
  3. אורח
  4. ik_5
  5. אורח
  6. Yotamb
  7. אורח
  8. avi_software
  9. yotama9
  10. ik_5
  11. אורח [אורח123]
  12. אורח [כתב את השירשור]
  13. אורח [מישהו חדש]
  14. אורח
  15. אורח
  16. אורח
  17. ik_5
  18. אורח
  19. אורח
  20. אורח
  21. אורח
  22. mksoft
  23. ik_5

Google Ads