Anonymous : |
Anonymous : | אני מעוניין להריץ את FreeBSD על וירטואל בוקס.
| אני מניח שהוירטואל בוקס כאן גם עוזר לא להתקל בבעיות של חוסר תמיכה בחומרה מצד FreeBSD.
שאלה: האם נכון שהתמיכה בחומרה של FreeBSD הרבה יותר מוגבלת מאשר, למשל, של לינוקס? |
לא יודע לענות, אך יש היסוס של התחלת תשובה בהמשך.
בהמשך לשאלה הזו, ניסיתי לראות את אופן ה boot של FreeBSD. ההבנה שלי היא שאלו הסקריפטים שהיו מקובלים ביוניקס בעבר. אז יש להם אותה בעיתיות שהובילה לשינוי בלינוקס. האם זה כך?
ההיסוס של התחלת התשובה לענין החומרה לקוחה מ
https://docs.freebsd.org/en/books/handbook/boot/ .
Chapter 14. The FreeBSD Booting Process : |
Note: This chapter only describes the boot process for FreeBSD running on x86 and amd64 systems.
Note: FreeBSD provides for booting from both the older MBR standard, and the newer GUID Partition Table (GPT). GPT partitioning is often found on computers with the Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). However, FreeBSD can boot from GPT partitions even on machines with only a legacy BIOS with gptboot( 8 ). Work is under way to provide direct UEFI booting.
|
(הערת אגב: לא הבנתי איך לקבל בציטוט ( 8 ), בלי רוחים שאינם במקור, ובלי (

)
התחלת תשובה לענין התמיכה בחומרה היא שהציטוט אומר שאי אפשר להשתמש ב PC שהוא UEFI בלבד. אי אפשר UEFI בלבד, ללא CSM. האם הפרשנות נכונה? האם לכך הכונה ב
מתוך הציטוט שכבר הובא : |
FreeBSD can boot from GPT partitions even on machines with only a legacy BIOS with gptboot( 8 ). Work is under way to provide direct UEFI booting.
|
?
האם גרסאות ה BSD האחרות שונות בענינים אלו?