ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 29/01/2004 - 21:35
נושא ההודעה: המחשב נתקע מסיבה לא ברורה. עזרה?

בזמן האחרון המחשב שלי נתקע בתדירות גבוהה.

קצת פרטים -
מעבד AMD 700Mhz
256 מגה-בייט RAM
כרטיס מסך geforce של nvidia עם 32 מגה RAM
מנדרייק 9.1, קרנל 2.4.21

פסלתי כבר מספר אפשרויות -
אני לא משתמש בדרייברים של נבידיה, אלא באלה שבאים עם המנדרייק.
בדקתי את הזכרון עם memtest ולא נמצאו תקלות. כמו כן, ניסיתי להפעיל רק אם אחד משני מקלות הזכרון (כל פעם אחד אחר), ולא היה שיפור.
בדקתי את החיבורים של הזכרון וכל הכרטיסים.
התקנתי sensors כדי לנטר את טמפרטורות המחשב. המעבד עומד על כ30 מעלות, הגשר הדרומי 26, והמערכת על 40. טמפרטורות סבירות.
המחשב נתקע בפעילויות שגרתיות, ואני לא יכול להצביע על פעולה מסויימת שתגרום לו להתקע, או פרק זמן מסויים שלאחריו הוא ייתקע. לפעמים לוקח לו כמה דקות, לפעמים הוא סוחב כמה שעות.

לא עדכנתי שום תכנה או קרנל לאחרונה, ולא הוספתי שום רכיב חומרה.
יש לציין שגם Alt+SysRq לא מגיב, מה שמוביל אותי להאמין שזאת אכן בעיית חומרה.
כמו כן, המחשב נתקע פעם אחת במהלך סריקה של Memtest.

הדבר היחיד שבו אני עדיין חושד זה התחממות יתר של כרטיס המסך, ולכן אני רוצה לשאול -
1. האם התחממות יתר של כרטיס המסך יכולה לגרום לתקיעה ברמה כזאת?
2. איזו דרך יש כדי לודא שזאת אכן הבעיה? (להחליף כרטיס מסך?)

תודה.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Eliran [off]אורח · ·
 

הודעה פורסם: 29/01/2004 - 22:03
נושא ההודעה: Re: המחשב נתקע מסיבה לא ברורה. עזרה?

SillyFly :
בזמן האחרון המחשב שלי נתקע בתדירות גבוהה.

קצת פרטים -
מעבד AMD 700Mhz
256 מגה-בייט RAM
כרטיס מסך geforce של nvidia עם 32 מגה RAM
מנדרייק 9.1, קרנל 2.4.21

פסלתי כבר מספר אפשרויות -
אני לא משתמש בדרייברים של נבידיה, אלא באלה שבאים עם המנדרייק.
בדקתי את הזכרון עם memtest ולא נמצאו תקלות. כמו כן, ניסיתי להפעיל רק אם אחד משני מקלות הזכרון (כל פעם אחד אחר), ולא היה שיפור.
בדקתי את החיבורים של הזכרון וכל הכרטיסים.
התקנתי sensors כדי לנטר את טמפרטורות המחשב. המעבד עומד על כ30 מעלות, הגשר הדרומי 26, והמערכת על 40. טמפרטורות סבירות.
המחשב נתקע בפעילויות שגרתיות, ואני לא יכול להצביע על פעולה מסויימת שתגרום לו להתקע, או פרק זמן מסויים שלאחריו הוא ייתקע. לפעמים לוקח לו כמה דקות, לפעמים הוא סוחב כמה שעות.

לא עדכנתי שום תכנה או קרנל לאחרונה, ולא הוספתי שום רכיב חומרה.
יש לציין שגם Alt+SysRq לא מגיב, מה שמוביל אותי להאמין שזאת אכן בעיית חומרה.
כמו כן, המחשב נתקע פעם אחת במהלך סריקה של Memtest.

הדבר היחיד שבו אני עדיין חושד זה התחממות יתר של כרטיס המסך, ולכן אני רוצה לשאול -
1. האם התחממות יתר של כרטיס המסך יכולה לגרום לתקיעה ברמה כזאת?
2. איזו דרך יש כדי לודא שזאת אכן הבעיה? (להחליף כרטיס מסך?)

תודה.


גם לי היה כרטיס מסך זהה ובדיוק אותה בעייה. הבעייה הייתה במאוורר של כרטיס המסך הוא היה תקוע.. קצת שמן והופ הסתדר. בעיקרון כשהמאוורר נתקע הוא גורם לחום על ספק הכוח וזה מה שגורם לקצר ולכיבוי המחשב. תן מבט גם על ספק הכוח ותראה אם נשרף שם משהו.

99% שזה זה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
דוביקסSite Moderator ת.הצטרפות: 20/12/2002 · הודעות: 8343 ·
 

הודעה פורסם: 29/01/2004 - 22:04
נושא ההודעה:

הנה עוד כמה דברים בסיסיים שכדאי לבדוק אם הנ"ל לא עוזר, אם לא יועיל לא יזיק:

http://www.whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=91#439
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
דוביקסSite Moderator ת.הצטרפות: 20/12/2002 · הודעות: 8343 ·
 

הודעה פורסם: 29/01/2004 - 22:21
נושא ההודעה:

ועוד אפשרות: אתה מריץ במקרה xmms כשזה קורה?

יש לא מעט דיווחים לאחרונה על בעיות בקשר לזה (גם כאן באתר וגם ב linux-il היה דיון על זה לאחרונה).
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 30/01/2004 - 17:22
נושא ההודעה:

תודה לכל העונים.

כנראה שהבעיה הייתה באמת במאוורר של כרטיס המסך.
שימנתי אותו, והתוצאות הן - סיבוב מהיר בהרבה, פחות רעש, המעבד יותר קר, והמחשב לא נתקע (לפחות בינתיים).
הצעד הבא - לשמן גם את המאוורר של המעבד, כדי לעשות את המחשב עוד יותר שקט!!
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
wliadלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 25/05/2003 · הודעות: 1285 · מיקום: צפון הארץ
 

הודעה פורסם: 31/01/2004 - 00:36
נושא ההודעה:

יש לי שאלה שאולי לא קשורה, אבל השאלה המקורית הדליקה לי נורה מסויימת, ואני מוכרח לשאול את זה: לא זה לא FUD!

ההפצה היחידה עד כה שבה חוויתי תופעות של Freeze היתה מנדרייק. זה קרה לי עם מנדרייק 9.0, 9.1 ונדמה לי שבסיבוב יותר קדום של לינוקס אצלי (היו לי שלושה עד הנוכחי שהוא הסיבוב האחרון מבחינתי - נשבתי) בגרסא 8 ומשהו.

לא חוויתי Freeze עם RedHat וגם לא עם SuSE (שגרסא 9.0 שלה מעצבנת אותי לאחרונה - אבל אני מאשים את המחשב שלי בזה).

האם יש סיכוי שזה קשור דווקא להפצה עצמה ולא לחומרה? האם מנדרייק עושה שימוש בדרייברים שונים לצרכים מסויימים (למה רק למנדרייק היתה בעיה עם LG?)?

אני חוזר ומצהיר, לא מדובר פה ב-FUD אלא בשאלה רצינית ובתקווה אמיתית לתשובה מסבירה. אין לי שום דבר נגד מנדרייק, ואין לראות בשאלתי זו כעין הוצאת דיבה.

ליעד.

_________________
Image Image
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
IPלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 27/06/2003 · הודעות: 1023 · מיקום: תל אביב
 

הודעה פורסם: 31/01/2004 - 00:58
נושא ההודעה:

גם על המחשב שלי (amd barton/ nforce2) מנדרייק קפאה כמה פעמים (גם 9.1 וגם 9.2). מאז שעברתי לדביאן המחשב יציב כסלע (כבר 16 ימים עובד רצוף מאז שהמזגן הפיל את הפקק).
במחשב אחר שלי מנדרייק עובדת מצויין ואני מאד מרוצה ממנה. אולי אני אנסה מתישהו להפעיל את הלייב סידי הזה של מנדרייק ולראות מה קורה.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ MSN Messenger מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
דוביקסSite Moderator ת.הצטרפות: 20/12/2002 · הודעות: 8343 ·
 

הודעה פורסם: 31/01/2004 - 01:01
נושא ההודעה:

wliad :

האם יש סיכוי שזה קשור דווקא להפצה עצמה ולא לחומרה? האם מנדרייק עושה שימוש בדרייברים שונים לצרכים מסויימים (למה רק למנדרייק היתה בעיה עם LG?)?

ליעד.


מה הקשר ? האשם במקרה הזה הוא על חומרה שלא פעלה כראוי. עוד לא נולדה התוכנה שתשרוד כשחומרה של מחשב ביתי קורסת. וספציפית לגבי nVidia, במקרה הזה מדובר בדרייברים הסטנדרטיים של XFree86 אבל ככלל הדרייברים הקנייניים שלהם עושים בעיות על כל ההפצות - רק חפש קצת בפורומים ותראה.

גם לגבי LG, הטענה שלך לא מדוייקת. הנה עוד הפצה שהייתה לה בעיה: http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=100348

אולי הבעיה נעוצה בחוסר מזל ותו לא, והיא יכלה להימצא בכל הפצה עדכנית אחרת (הטלאי כידוע, נכתב ע"י מתכנת של סוזה ורק לו"ז השחרור שלה שהיה מאוחר מזה של מנדרייק אולי הציל אותה).

בהקשר הכללי יותר, מנדרייק תמיד סבלה משתי בעיות כרוניות: עדכניות אובססיבית (למשל הכללת גרסאות בטא של תוכנות שונות, back porting של טלאים לקרנל וכו'), וחסר בבדיקות איכות מקיפות. שני הדברים האלה תרמו לשם המפוקפק שיצא לה בכל מה שקשור ליציבות. לפחות לגבי הנושא השני נעשה מאמץ אדיר לשפר את המצב בחודשים האחרונים, ותוכל למצוא בנושא כמה ידיעות ששלחתי לאתר באחרונה. לגבי הנושא הראשון לא נראה שמנדרייק הולכת לשנות את הנוהג, לפחות בגרסאות המיועדות למשתמשים ביתיים (וטוב שכך...)


נערך לאחרונה על-ידי דוביקס בתאריך 31/01/2004 - 01:18, סך-הכל נערך פעם אחת
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אייל ת.הצטרפות: 24/04/2003 · הודעות: 3203 ·
 

הודעה פורסם: 31/01/2004 - 01:11
נושא ההודעה:

לפעמים גם מאווורר הספק יכול ללכת, מומלץ לבדוק אותו..
כאשר מאוורר הספק הולך התופעה כאשר המחשב נתקע זה שלמעלה רואים מעין פסים קטנים באורך של סנטימטר מהלמעלה של המסך לכיוון למטה, צבעוניים.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Eliranלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 05/05/2002 · הודעות: 580 · מיקום: Israel
 

הודעה פורסם: 31/01/2004 - 01:41
נושא ההודעה:

אייל :
לפעמים גם מאווורר הספק יכול ללכת, מומלץ לבדוק אותו..
כאשר מאוורר הספק הולך התופעה כאשר המחשב נתקע זה שלמעלה רואים מעין פסים קטנים באורך של סנטימטר מהלמעלה של המסך לכיוון למטה, צבעוניים.


עכשיו הבנתי למה Laughing
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אייל ת.הצטרפות: 24/04/2003 · הודעות: 3203 ·
 

הודעה פורסם: 31/01/2004 - 01:44
נושא ההודעה:

Eliran :
אייל :
לפעמים גם מאווורר הספק יכול ללכת, מומלץ לבדוק אותו..
כאשר מאוורר הספק הולך התופעה כאשר המחשב נתקע זה שלמעלה רואים מעין פסים קטנים באורך של סנטימטר מהלמעלה של המסך לכיוון למטה, צבעוניים.


עכשיו הבנתי למה Laughing

Smile אמנם ההסרים לשי לא מקצועיים אבל זו תופעה שנתקלת בה יותר מכמה פעמים,אצלי ואצל עוד כמה מחשבים..
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית MSN Messenger  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 01/02/2004 - 16:21
נושא ההודעה:

הקדמתי לשמוח.
המחשב עדיין נתקע, אבל עכשיו לפחות אני יכול להצביע על תזמון מדוייק שבו הוא ייתקע :

בפעם הראשונה שבה אני מנסה להקליד טקסט תחת מוזילה, אחרי שהפעלתי את לקוח האימייל של מוזילה.

כלומר - הכל טוב עד לרגע שבו אני - א. מפעיל את לקוח המייל של מוזילה. ב. לוחץ על המקלדת כשהפוקוס על חלון של מוזילה.

הדבר קורה במוזילה 1.5 וכן ב1.6

למישהו יש מושג למה ואיך ניתן למנוע?!
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 01/02/2004 - 16:27
נושא ההודעה:

נשמע מוזר שתוכנה תתקע את הקרנל.

ניסית לאתחל את ה X כשזה קורה? (alt control backspace)
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 01/02/2004 - 16:28
נושא ההודעה:

אני נזהר לשמוח עכשיו, אבל רוקנתי כרגע את תיקיית הזבל, שכללה 1500 הודעות שהתפרשו על פני 8 מגה, והמחשב, כפי שאתם רואים, לא נתקע לי.

מוזר שדוקא בעיה כל כך מינורית תקעה את כל המחשב........
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 01/02/2004 - 16:32
נושא ההודעה:

אורח - אם תקרא בעיון את ההודעה המקורית תראה שניסיתי להשתמש בצירוף Alt+SysRq, אך לשווא.
אני תמיד מנסה את זה קודם, לפני שאני עושה ריסט.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 02/02/2004 - 16:31
נושא ההודעה:

זה כבר מתחיל להיות ממש מעצבן!!

המחשב ממשיך להתקע, ואפילו כשלקוח המייל של מוזילה לא פועל!!

מה יהיה?
כל פעם אני אמצא תירוץ חדש, המחשב יעבוד 12 שעות, ואז שוב ייתקע??


עדיין הגורם לתקיעה הוא מוזילה, אבל הפעם, כפי שאמרתי, לא צריך להפעיל אצ לקוח הדוא"ל.
מדי פעם (כשמתחשק לו, כנראה), כשאני בא לכתוב כתובת בשורת הכתובת, המחשב נתקע (התסמינים נשארו כשהיו מתחילת התופעה).

איך יכול להיות שמוזילה גורמת לכשל כזה??
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 02/02/2004 - 16:54
נושא ההודעה:

אם מוזילה גורמת לכשל כזה.

ניסית להתקין פיירבירד ולראות אם שם זה קורה?
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
דוביקסSite Moderator ת.הצטרפות: 20/12/2002 · הודעות: 8343 ·
 

הודעה פורסם: 02/02/2004 - 17:00
נושא ההודעה:

מה ההודעות האחרונות מלפני התקיעה מלוגים שונים?

קוד:

/var/log/messages
/var/log/syslog
/var/log/XFree86*.log
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 02/02/2004 - 17:51
נושא ההודעה:

מוזילה הוא ללא ספק הטריגר לתקיעה.

הלוג של XFREE לא מראה שום דבר מיוחד (אין שגיאות, אין אזהרות), ואילו שני הלוגים האחרים מסתיימים באזהרה של sensors שהטמפ' של הSystem עוברת את התחום המותר (ב0.3 מעלה).

יש לציין שהפעלתי cpuburn, והגעתי לטמפ' שגבוהה ביותר מ3 מעלות מהטמפ' שדווחה לפני התקיעה, והמחשב לא נתקע.

ברגע שעברתי למוזילה ונגעתי בלוח המקשים - המחשב נתקע.

אולי זהו שילוב של שני הגורמים - מוזילה וטמפ' גבוהה, אבל עדיין מוזילה היא הטריגר!!!
במחשבה שניה - זה גם לא זה. הנה - עכשיו הטמפ' היא 47 מעלות (המקסימום הוא 45), ואני כותב במוזילה והמחשב ממשיך לפעול!!

הדיאגנוזה נשארת - המחשב נתקע כשלמוזילה מתחשק לעצבן אותי Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Sad Sad Sad
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
דוביקסSite Moderator ת.הצטרפות: 20/12/2002 · הודעות: 8343 ·
 

הודעה פורסם: 02/02/2004 - 20:27
נושא ההודעה:

ייתכן שיש בעיה ספציפית עם חבילת המוזילה שלך. מאיפה התקנת?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 03/02/2004 - 19:19
נושא ההודעה:

הורדתי והתקנתי מהאתר של מוזילה.

עוד רמז שעלול לעזור (למרות שגיגלתי ולא מצאתי משהו מועיל) -
מוזילה מודיעה ש :
קוד:
relocation error: /opt/mozilla/components/libnecko.so: undefined symbol: PR_GetAddrInfoByName

ברגע שהיא מופעלת, ושוב לפני שהיא תוקעת את המחשב.

כמו שאמרתי, גיגלתי אבל לא מצאתי שום דבר מועיל (עוד אנשים שנתקלו בהודעה הזאת, אבל לא בהקשר של תקיעת כל המחשב).
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 04/02/2004 - 16:19
נושא ההודעה:

גם פיירבירד תוקע את המחשב בעת שנלחץ מקש, בלי להודיע את ההודעה הנ"ל.

ממש כאילו מוזילה לא מסתדרת עם המקלדת שלי Sad Sad
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
SillyFlyלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 17/12/2002 · הודעות: 284 · מיקום: צפון
 

הודעה פורסם: 04/02/2004 - 19:26
נושא ההודעה:

אחרי חיפושים מייגעים (כשבינתיים אני משתמש בקונקי, בלית ברירה), מצאתי שעוד משהו נתקל בבעיה כזאת -
http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=218628

אמנם אצלו המחשב לא נתקע טוטאלית (לפחות ככה הבנתי את זה), אבל התסמינים נשמעים דומים, והספתי תגובה, בתקווה שעוד לא שכחו מהבאג הזה סופית.

עדיין מקווה לישועה שתבוא מכיוון כלשהוא........
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Luftלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 09/07/2004 · הודעות: 158 ·
 

הודעה פורסם: 29/09/2004 - 17:47
נושא ההודעה:

אייל :
לפעמים גם מאווורר הספק יכול ללכת, מומלץ לבדוק אותו..
כאשר מאוורר הספק הולך התופעה כאשר המחשב נתקע זה שלמעלה רואים מעין פסים קטנים באורך של סנטימטר מהלמעלה של המסך לכיוון למטה, צבעוניים.


זה קורה לעיתים קרובות (בנוסף לסתם פריזים), אבל רק בחלונות. יש עניין של סטטיסטיקה שתומך בזה: אני משתמש בחלונות יותר מאשר בלינוקס, והעובדה שזה קרה לי גם אחרי שהתקנתי חלונות על הארדיסק מפורמט גם תומכת בזה. המאוורר של הספק עובד בסדר, אבל הוא מלוכלך, איך מנקים אותו? וזה בטוח נגרם בגלל הספק כוח, כי כאלה דברים לא קורים לי בלינוקס, בעוד בווינדוס המחשב לפעמים נכבה מעצמו.
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Koalaלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 11/08/2003 · הודעות: 2843 · מיקום: רחובות
 

הודעה פורסם: 29/09/2004 - 18:23
נושא ההודעה:

כמה זמן לקח לך למצוא את הדיון ?

_________________
Re:Automation
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Excaliberלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 23/07/2004 · הודעות: 405 ·
 

הודעה פורסם: 02/10/2004 - 19:26
נושא ההודעה:

אמממ גם לי יש בעיה דומה... אני משתמש בהפצה פדורה ולעיתים קרובות(לפחות 4-5 פעמים ביום) המחשב נתקע מלבד העכבר! העכבר הוא הדבר היחידי שעובד... למישהו יש הסבר?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·
 

הודעה פורסם: 02/10/2004 - 19:36
נושא ההודעה:

מי צריך יותר מעכבר?

בעזרת עכבר אתה יכול להקליד כל תו שאתה רוצה, ע"י סימונו ולחיצה על הכפתור האמצעי

(תהליך ארוך ומעצבן. אז מה)

מה שאתה צריך זה לפתוח shell כ־root ולהריץ משם
chvt 1

בהנחה ש־X בלבד תקוע, תקבל קונסול עובד ומשם תוכל לנסות לברר מה קורה.
 
   
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
Excaliberלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 23/07/2004 · הודעות: 405 ·
 

הודעה פורסם: 02/10/2004 - 20:24
נושא ההודעה:

העכבר רק זז... הוא לא עושה שום פעולה יותר מזה...
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
omry_y ת.הצטרפות: 01/11/2004 · הודעות: 90 ·
 

הודעה פורסם: 03/11/2004 - 01:24
נושא ההודעה:

SillyFly :
הורדתי והתקנתי מהאתר של מוזילה.

עוד רמז שעלול לעזור (למרות שגיגלתי ולא מצאתי משהו מועיל) -
מוזילה מודיעה ש :
קוד:
relocation error: /opt/mozilla/components/libnecko.so: undefined symbol: PR_GetAddrInfoByName

ברגע שהיא מופעלת, ושוב לפני שהיא תוקעת את המחשב.

כמו שאמרתי, גיגלתי אבל לא מצאתי שום דבר מועיל (עוד אנשים שנתקלו בהודעה הזאת, אבל לא בהקשר של תקיעת כל המחשב).




ניסית לעדכן את הספריה הזו?
libnecko.so?
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
FiXiTלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 07/04/2005 · הודעות: 765 ·
 

הודעה פורסם: 13/04/2005 - 11:14
נושא ההודעה:

1. המאוורר של הספק מקרר את הספק. אם הוא נדפק בספקים טובים לא קורה לספק כלום, בספקים פחות טובים הספק נשרף אחרי איזה חודש או שהוא מתחיל להתכבות מעצמו. זה לא אמור להשפיע על "1 ס"מ מהקצה העליון של המסך", כי המסך לא מקבל תחשמל למהספק של המחשב ואם זה תגובה של הכרטיס מסך אז אמור להיות כבר על כל המסך.

2. היה לי בעיה אחרת שגם גרמה לתקיעות והיא מתחים גבוהים מדי ביציאה של הספק. רוב הספקים נותנים קצת יותר מתח ממה שצריך אבל יש כאלה שממש מגזימים. תיקחו וולטמטר ותחברו חוט שחור למארז של המחשב וחוטאדום תבדקו תחוטים שבאים מהספק.
(מקווה שאתם מבינים אנגלית אני רוצה לשמור על טבלה ישרה)
קוד:

Wire Color. . | Voltage. . | OK limit. . | MAX. limit. . |
red . . . . . | 5.0V . . . | 5.1V. . . . | 5.15V . . . . |
yellow. . . . | 12.0V. . . | 12.2V . . . | 12.3V . . . . |
white . . . . | -5.0V. . . | -5.1V . . . | -5.15V. . . . |
blue. . . . . | -12.0V . . | -12.2V. . . | -12.3V. . . . |
orange. . . . | 3.3V . . . | 3.4V. . . . | 3.45V . . . . |
violet. . . . | 5.0V . . . | 5.1V. . . . | 5.10V . . . . |

לגבי ה- (-5) וה- (-12) וולט אני לא בטוח תצבע של החוט.
ה5V הסגול הוא 5V קבוע שיש גם כשהמחשב מכובה, והוא הולך למקומות חשובים בלוח אז צריך שהוא יהיה מדוייק יותר.
רצוי לא לסמוך רק על הטבלה של ה- BIOS היא לא תמיד מדוייקת.

אם המתחים מוגזמים - רכיבי המחשב מקבלים יותר מתח ולא תמיד המייצבים של הלוח אם יכולים להתמודד עם זה.
תפתחו תספק ותבדקו שליד הפיוז יש רכיב שחור עגול שמסומן במילה THR על הלוח ושלא הלחימו סתם חוט בימקומו. הרכיב הזה מגביל את הזרם כניסה של הספק, ויש לו השפעה גם על המתח יציאה (כשגיליתי שאין לי כזה חיברתי תנור ספירלות בטור לכניסת ה220 של הספק בתור נגד, אפשר גם לשים נורה של 100 ואט אם זה לא יותר מידי התנגדות, או להחליף ספק ולקוות שהספק החדש לא יגזים במתחים עוד יותר).

אם יש הגזמה רק ב- 5.5VSB אז תמצאו בלוח רכיב שנראה כמו טרנזיסטור ומולבש על לוח קירור והמספר שלו הוא 7805 ותחליפו אותו. אפשר למצוא אותו אם תעקבו מההלחמה של החוט הסגול על הפלטה זה אמור להגיע ישר לרכיב הזה.

ודבר אחרון - תנסו להתקין במחשב הרד דיסק אחר ולראות אם משו זז (ההרד דיסק יול לתקוע את המחשב אפילו אם הוא עובד טוב ואין עליו סקטורים דפוקים)
 
 צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

  1. SillyFly
  2. אורח [Eliran [off]]
  3. דוביקס
  4. דוביקס
  5. SillyFly
  6. wliad
  7. IP
  8. דוביקס
  9. אייל
  10. Eliran
  11. אייל
  12. SillyFly
  13. אורח
  14. SillyFly
  15. SillyFly
  16. SillyFly
  17. אורח
  18. דוביקס
  19. SillyFly
  20. דוביקס
  21. SillyFly
  22. SillyFly
  23. SillyFly
  24. Luft
  25. Koala
  26. Excaliber
  27. אורח
  28. Excaliber
  29. omry_y
  30. FiXiT
  31. אורח
  32. EXplorer
  33. אורח
  34. EXplorer
  35. אורח
  36. EXplorer
  37. EXplorer
  38. אורח
  39. EXplorer
  40. אורח [frubin]

Google Ads