ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkאיפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח?

published at 14/10/2003 - 22:01 · ‏פורסם dittigas · ‏tags פינגווין עברי גאה · שלח לחברידידותי למדפסת
פינגווין עברי גאה שיחה קצרה שהייתה לי עם אבירם חניק, בין לבין, מעלה שאלה מטרידה. מדוע לא רואים נהירה המונית של מובטלי ההיי-טק לפרוייקטי קוד פתוח? אחרי הכל, גם בלי להכנס לעובי הקורה בפרטי הפרטים של התוכנית הכלכלית של מבור (LOL), על פניו נדמה היה שהפוטנציאל אדיר. פרוייקטי קוד פתוח שיתנהלו פה יצרו משרות, ואלו שלא מוצאים את עצמם או רוצים לרכוש ניסיון יקפצו על ההזדמנות להצטרף לאחד הפרוייקטים. האמנם?

אין ספק שקל (יחסית) להצטרף לאחד הפרוייקטים הללו, אם אתם באמת טובים, אחרי הכל המבחן היחיד שתתבקשו לעבור הוא להוכיח שאתם יודעים על מה אתם מדברים - בשורות קוד. למרות זאת, הניסיון מהשטח מראה שאיוש משרות באנשים עם ניסיון איננו כה פשוט, גם בימים קשים אלו.

אבירם אומר:
"אנחנו מנסים לגייס איש פיתוח לצוות ה- security שלנו (פיתוח/האקינג), ואנחנו דווקא לא מחפשים מישהו עם 10 שנות נסיון או מומחה אבטחת מידע אלא מתכנת צעיר ו"טרי", סטודנט שרק עכשיו סיים, או מישהו עם מעט נסיון אבל זיק בעיניים ונפש של האקר (במובן ה-mulix-י של המילה).

היה נראה שבתקופה כלכלית כזאת יהיה למעסיקים קל למצוא עובדים - אבל מתברר שרובם המכריע של הפונים שמתאימים לפרופיל שהגדרנו הם חסרי נסיון לחלוטין - כלומר, פרט לפרויקט או שניים באוניברסיטה הם לא התקרבו לקומפיילר. פעם זה היה ברור מאליו (ואז קראו לזה "מלכוד 22") - בלי נסיון לא היית מוצא עבודה במחשבים, ובלי עבודה לא היית מקבל נסיון. אבל איזה תירוץ יש היום?


יש לפחות כמה עשרות פרויקטי קוד פתוח ישראלים, ומי שלא רוצה לעבוד על משהו קיים יכול לפתוח פרויקט חדש ב- SF. אין תנאי קבלה וכל ילד בן 14 (בלי להעליב את צעירי הפלא מהפורומים של ווטסאפ) יכול להיות מפתח בכיר בפרויקט שנכלל ב-KDE ומגיע לשולחנם הוירטואלי של מיליוני משתמשים.

להיות חלק מפרויקט קוד פתוח נותן נסיון בפיתוח ועבודה כחלק מפרויקט תוכנה, נותן אפשרות למפתחים זוטרים לקחת חלק משמעותי בפיתוח דברים חדשים וכמובן מעבה את הרזומה. זה גם כיף!

בנוסף, מעבידים רבים (למשל, אנחנו) נותנים עדיפות לאנשים שתורמים מזמנם ומרצם לפיתוח פרויקטים קהילתיים. אני פשוט לא מצליח להבין - מצד אחד, לא יכול להיות שרק אני חשבתי על זה. מצד שני, לא שמעתי כמעט על מובטלי היי-טק שמצטרפים לפרוייקטי קוד פתוח (לפחות מבין אלה ששולחים לנו את קורות החיים שלהם). אז מה פספסתי?"

האם אכן חסרה מודעות לעניין הקוד הפתוח בישראל? האם מאות המובטלים בתעשיית התוכנה חשבו על אפשרות להצטרף לפרוייקט קוד פתוח? יש לא מעט מפתחים שאומצו על ידי חברות לאחר שהצליחו להפגין כישורים טובים.

האם יש בוגרים מדעי המחשב שלא יודעים מה זה קוד פתוח? האם בוגרי המכללות והאוניברסיטאות מפספים הזדמנות חשובה לרכוש ניסיון והזדמנות להכנס לתפקידים אטרקטיבים יותר בחברות שרוצות לראות את הקבלות? אין ספק שיש כאן חומר למחשבה.

דיטיגאס
 

קישורים רלוונטיים

· עוד על פינגווין עברי גאה
· חדשות מאת dittigas


הסיפור הנקרא ביותר בנושא פינגווין עברי גאה:
עברי, דבר עברית

איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? | כניסה / יצירת מנוי חדש | 30 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 14/10/2003 - 22:40
אני מעיד מנסיוני, הבורות בהייטק בכל מה שקשור לקוד פתוח/תוכנה חופשית היא מזעזעת. הרוב שמעו על לינוקס, אבל היא נתפסת בעיניהם כמשהו איזוטרי של מתי מעט האקרים. לדעתי מדובר פשוט בבורות ובחוסר ידע.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י IP ב 14/10/2003 - 22:53

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
בשביל לפתח תוכנת קוד פתוח צריך להזדהות, או לפחות להבין את האידיאולוגיה שעומדת מאחורי זה. אני חושב שהרבה אנשים לא יכולים לבין למה כדאי להם לשחרר את התוכנה שהם עשו. לדעתי רוב האנשים שלא יודעים מה זה קוד פתוח גם חושבים שזה הרבה יותר הגיוני לא לשחרר את קוד של תוכנה, הם לא פתוחים לשינוים, ולכן הם גם לא מנסים להבין למה קוד פתוח זה טוב.
עוד סיבה לכך היא אולי כסף, אנשים רוצים לקבל כסף מיידי על כל דבר שהם עושים ולא עושים "השקעה לתווך ארוך".

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י mad_dr ב 14/10/2003 - 22:53

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
זה לא מה שיביא להם כסף

[ השב לזאת ]

להיפך זה יביא להם עבודה!(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 12:03
כמעסיק אני מראיין הרבה. 99.9% מבוגרי האוניברסיטהמכללה ןאפילו הטכניון לא יודעים כלום!!!
עבודה על פרויקט קוד פתוח נותנת להם ניסיון שאפשר לדבר עליו בראיון אישי (וגם להביא דוגמאות של קודאפליקציה שאתה שותף בפיתוחו) זה עושה הרבה רושם. תגיד שעבדת על הקרנל וכמעט כל אחד ישכור אותך מיד.

זה לא רק הניסיון בקוד, זה היוזמה... לקחת דברים לידיים זה מה שאני אישית מעריך, בוגרי אוניברסיטה מצפים שיגישו להם 20000שח ברוטו על מגש כסף רק כי יש להם תואר שאפשר לנגב איתו...

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 14/10/2003 - 23:02
בחשיבה שיש כיום בארץ יקח עוד הרבה זמן ללינוקס וקוד פתוח לתפוס את המקום הראוי. הבעיה היא שאנו מדינה מאוד מצומצמת במשאבים כספיים, בחינוך (גם חינוך מחשבים) וחברה שלאט לאט הופכת להיות בעלת כלכלה קפיטליסטית וזה מה שעובדי ההייטק (ובעצם כל עובד אחר) רואים לנגד עינייהם: כסף, עכשיו! מהר! הרבה! חברות מתקשות להכיר בחשיבות של קוד פתוח כיוון שהן חוששות שמחר זה יפגע בהן כלכלית (ותודו שיש בזה איזשהו הגיון). רב הפרוייקטים מבוססי קוד-פתוח אינן מיוצגות על ידי חברות אלא קבוצת אנשים שרואים לנגד עינייהם צורך ומטרה ועושים.
אז הילד לדעתי עדיין יחפש עבודה במקומות שהקוד סגור כי שם כרגע (בארץ) הכסף.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י elcuco ב 14/10/2003 - 23:34

(מידע על משתמש | שלח הודעה)
אבירם, שמע, אתה לא לוקח בחשבון את המצב "הישראלי" של העניין.
בדרך כלל ישראלים לא אוהבים לתת. במיוחד כשהם רואים מצב שבו הם יכולים להרוויח יאמבה כסף, שהרי בגלל זה הם "הלכו לתחום" לא?

שינוי מהותי יבוא רק דרך משרד החינוך. הם צריכים לֶלָמֵד את הנוער מה זאת תוכנה חופשית, ואיך ניתן לתרום מבלי לדעת מחשבים כ"כ (ראה ערך ערכות נושא, או KARAMBA).

אתה מצפה שמישהו מובטל יזיז את התחת שלו בכדי לתרום משהו לפרוייקט שהוא לא יקבל ממנו כסף? ועוד לעשות משהו שהוא היה מקבל כסף עליו במתנה? אתה ראה את הנאיביות שאני מוצא בזה? אני מוציא מהכלל הזה את כל מישקורא את המכתב הזה, רק מפני שהוא יודע מה הערך של "תוכנה חופשית", ומה משמעותה.

המצב במכללות ומאוניברסיטאות ממש על הפנים. כבר נראתה פה כתבה על האוניברסיטה הפתוחה. אני יכול לתת דוגמאות מהמקום שבו אני לומד, אבל אני לא אעשה את זה. בקשר לחבריי לכיתה, אני יכול להגיד לך, שיש אולי 5 שיודעים מה לעשות עם מחשב, ואחרים, לא מתעניינים לדעת מה למה ואיך לכתוב את זה בקוד. לדוגמה מישהו יש לו בעיות בחומת אש, והוא מוריד תוכנה "יותר חריפה" במקום ללמוד את ההגדרות הנכונות של התוכנה, לך תשאל אותו איך הוא פתר את הבעיה, מישהו אחר מנסה לקמפל תוכנית (וזה כבר משהו נדיר באמת) והוא לא מצליח דרך VS6 אז הוא מתקין את 5, וגם לא עובד לו, אז הוא זונח את התוכנית עד שאני מתקן אותה (עובדת עם MINGW אגב, LOL).

אתה באמת מחפש אנשים שסיימו אוניברסיטה? היא לא מכשירה לעולם התוכנה. האמת אין לי מושג למה היא מכשירה.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י dittigas (dittigas@whatsup.org.il)
ב 14/10/2003 - 23:49
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
אני לא חושב שמדובר על לתרום או להיות "פרייר", מדובר על לנצל הזדמנות, בסופו של דבר במטרה "לעשות כסף", הרי מדובר על השגת משרה מכניסה ולא הפיכת המתכנת לפילנטרופ.

אם אתה מובטל ממילא ואתה חושב שאתה טוב, אתה יכול "לפרסם" את עצמך לא רע בפרוייקט כזה ולקבל חשיפה הרבה יותר גדול מאשר בכל מקום עבודה אחר. יש לא מעט מתכנתים שזכו לחוזים נאים והכנסת השם שלך לרשימת הקרדיטים של פרוייקטים מפורסמים בהחלט לא מזיקה.

לגבי סטודנטים או מתכנתים מתחילים, איפה הם היו מקבלים הזדמנות להיות מעורבים בפרוייקטי "על אמת" בחזית הטכנולוגית ועם מפתחים מן השורה הראשונה? רק האפשרות להחשף לאיך מתנהל פרוייקט, תיעוד, ניהול שינויים, דבאג וכו' שווה את ההשקעה ולו רק לצורך הכשרה עצמית.

לדעתי זו צריכה ליות משימה של כל סטודנט במדעי המחשב ומקומות עבודה יכולים בהחלט להכניס את זה לרשימת ה- "nice to have" ברשימת הדרישות.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י aviram ב 15/10/2003 - 00:11

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://www.hamakor.org.il
כל התגובות כאן מתייחסות לאידיאולוגיה, ואני בדיוק התכוונתי לדבר ההפוך. נניח שהייתי מתכנת ללא נסיון (כתבתי סטודנט בתור דוגמה, מבחינתי יוצא צבא טרי זה אותו הדבר). האפשרויות שלי הם:
א. להשאר מובטל או לעבוד כמאבטח עד שהשוק מתאושש
ב. לקבל עבודה זוטרה בחברת תוכנה גדולה ולעבוד בתפקיד זוטר מאוד-מאוד בשכר נמוך מאוד-מאוד ולקוות להתקדם
ג. לעשות משהו: לכתוב קוד לפרויקט מסוים שאולי יגרום לזה שיזהו אותי (כמו החברה שרשמה שתיתן עדיפות לפעילים כאן בפורום), או לפחות יאפשר לי לכתוב ברזומה שעשיתי משהו. במקביל, אולי אקבל קצת ניסיון.

הכוונה שלי היא לא אידיאולוגית בכלל, אלא תועלתנית לגמרי: לא נראה לכם שמישהו שהיה חלק מצוות אפאצ'י (לדוגמה) יקבל עדיפות בתפקיד פיתוח שקשור לשרתי WEB? כמעסיק אני אומר לכם שבוודאות כן.
מה שאני לא מבין, זה למה אלה שמחפשים עבודה לא רואים את זה...

אגב, קוד פתוח != לינוקס. גם מי שלא אוהב / לא יודע לפתח ללינוקס יכול למצוא המון פרויקטי קוד פתוח בחלונות.

[ השב לזאת ]

עזבו אתכם ממובטלי ההיטק... תסתכלו על עצמכם. (ניקוד: 1)
ע"י shlomi-l ב 15/10/2003 - 00:25

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://t2.technion.ac.il/~shlomil
"מובטלי ההיטק" זה מבחינתי שם נרדף לאנשים שידעו לנצל את הרגע הנכון כדי להרויח כסף טוב ותו לא. הם פעלו כדי לעשות כסף ולא פעלו מעצם אהבת המקצוע. מצטער שאני עושה כאן הכללה, כמובן שיש מתי מעט שהם יוצאי דופן.
מה שאני בעצם אומר זה: תפסיקו לקוות כי זה לא יקרה.

יש מעט מאד אנשים שממש פועלים כדי לעזור("פועלים" - מלשון "פעולה","עשייה","יצירה","ליצור משהו שלא היה קיים","לשפר מצב קיים").

אגב אם עסקינן בנושא זה הידעתם של- KDE3.2 הבא עלינו לטובה כבר לא יהיה תרגום עברי? וזאת למה? כי מני - הבחור שבמשך השנים תחזק את התרגום העברי כבר לא יכול לעמוד בנטל, הוא מתחיל ללמוד ואין מי שיתפוס את מקומו. גם בנושא התרגום של GNOME שמעתי שהמצב לא הרבה יותר טוב. ואם לא יקרה איזה נס, אתם יכולים רישמית להסיר את החבילה kde-i18n-he מהמערכת שלכם, כי היא תספק לכם ממשק שחלקו בעברית וחלקו באנגלית.

כבר לא מדובר פה בתיכנות אלא במשימה קצת יותר פשוטה שלא דורשת שום תואר במדעי המחשב : לקחת קובץ טקסט עם משפטים, לתרגם את המשפטים לשלוח חזרה. וגם בזה הקהילה בארץ לא מסוגלת לעמוד .

כולנו שמנו לב שהקהילה הולכת וגדלה, אבל משום מה נראה לי שמספר האנשים שתורמים נשאר קבוע וזו עובדה נורא כואבת, בשבילי לפחות.

אז עיזבו את מובטלי ההיטק תאבי הבצע, ותתחילו לפעול בעצמכם כדי לעזור. הישועה לא תצמח משום מקור אחר.

שלומי.

[ השב לזאת ]

תגובה: עזבו אתכם ממובטלי ההיטק... תסתכלו על עצמכם.(ניקוד: 1)
ע"י elcuco ב 15/10/2003 - 09:56
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
שלומי מסכים איתך כל מילה.

ישנה שמועה שרצה, שאומרת שכל אלו שפטרו בגל פיטורים ההוא, היו אלו שעשו הסבה מ... ואין להם מוגד מה זה מחשב.

[ השב לזאת ]

צודק 100%(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 12:09
דבר אחד חיובי במיתון... לפני שלוש שנים בחורה מפגרת שסיימה מכללה הצהירה לחבר שלי (בנאדם סופר מוכשר) שבלי מינימום 24000שח היא לו מזיזה את התחת. הוא אמר: "למה ללכת על קטן? 100000שח ומטוס!"
אני מעוד אוהב את התחום ושונא בדם את האנשים שרק רואים את הכסף ולא את האיכות הם הורסים את המקצוע.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 09:45
"פרוייקטי קוד פתוח שיתנהלו פה יצרו משרות..."

אני חייב להבין , איך בדיוק מגיעים למסקנה הזאת???

יוני.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י dittigas (dittigas@whatsup.org.il)
ב 15/10/2003 - 10:01
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
אתם משום מה מתעקשים לראות את הצד הפילנטרופי של הקוד הפתוח. מדובר בפרוש באפשרות להתפרנס מקוד פתוח על ידי הצטרפות לפרוייקט כזה במטרה לשפר את הסיכויים שלך למשרה טובה יותר (פרסום עצמי). העובדה שהקוד הוא בסוף GPL, היא "שולית" בהקשר הזה. המפתח מרוויח והקהילה מרוויחה. נשמע לי סידור לא רע.

לגבי יצירת משרות, כמובן. פרוייקטים שיפתחו כאן, אם הם ראויים, עשויים לבסס התארגנות עסקית סביבם למכירה והפצה של שירותים במודל המוכר לנו עד כה. בנוסף, אם לוקחים את פרוייקט התרגום של OOo לעברית, אפשר לראות שאפשר לשלב עסקים וקוד פתוח. הממשלה ממנת חברה פרטית שמפתחת קוד תחת GPL ויצרה תוך כדי משרה או שתיים.

כמובן שלא כל הפרוייקטים צריכים או יכולים להיות כאלה, אבל מגוון האפשרויות רחב.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 10:43
עם כל הכבוד זאת עדין אפשרות מאד חמקמקה (בלשון המעטה) : הצטרפות לפרויקט במטרה לשפר את הסיכוי למשרה טובה יותר באמצעות פרסום עצמי... כמובן שזה סידור מצוין. רק שישנן מספר בעיות :
1. הזמן הנדרש להגיע למעמד שבו הפרסום באמת יעזור לך. זמן רב מאד שהרבה יותר כדאי לחפש במהלכו עבודה עם פרנסה אמיתית.
2. ובכלל שאתה לא מעמיד את עולם ה"קוד הפתוח" בקונטקס של העולם האמיתי. היכן שאנשים רוצים להתפרנס. לאחרונה פורסם מחקר מי הם האנשים התורמים לKDE ולפיו מעטים מאד האנשים שאין מאחוריהם גב כלכלי אמיתי. מה זה מלמד אותנו?!

כמובן שהמודלים הכלכלים שהצגת (כמו תמיכה ממשלתית אף על פי שזאת זוועה בעיני) הם עדין קימים. אבל וזה חתיכת אבל אף אחד מהם לא מהווה דרך פשוטה לפרנסה כמו להיות תוכניתן ביחידת המחשב של בנק דיסקונט. וזה כל ההבדל.

יוני.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י dittigas (dittigas@whatsup.org.il)
ב 15/10/2003 - 10:55
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
כמובן. חבל אגב שאתה לא מצרף את המקור למידע שציטטת. אני מניח שלא מעטים מהם זכו למישרה בין השאר בעקבות המעורבות שלהם בפרוייקט כזה.

יש גם לא מעט סטודנטים שלא מתפרנסים מקוד פתוח ומוערבים בפרוייקטים אפילו אצלנו, אם לוקחים את OTS כדוגמה קרובה (עד כמה שידוע לי).

אני חושב שהנקודה של אבירם היא, אם אתם מתכנתים מוכשרים, רוצים לצבור ניסיון, בזמן הלימודים או לאחר מכן, לא מצליחים להכנס ל"משרת החלומות" ומחפשים הזדמנויות: פרוייקטי קוד פתוח הם הזדמנות לא רעה.

לגבי הממשלה, בהחלט. מעורבות היא עניין רע במיוחד. אבל במקרה הזה המדינה משקיעה כדי לחסוך. זו מדיניות לא רעה. אני לא רוצה להאמין שזה נעשה רק כדי להוריד את המחירים של מיקרוסופט, אבל ההשקעה בכל מקרה לא תלך לאיבוד. הממשלה יצרה תחרות "עברית" למיקרוסופט בשוק הרבה יותר מהר וכנראה הרבה יותר בזול מכל מה שהיה כאן לפני זה (מאינשטיין ועד דגש). זה מצב שיהיה קשה להחזיר לאחור.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 11:51
http://dot.kde.org/1065087742/

לענין התזה שלך איך האנשים זכו במשרות שלהם אין שום ביסוס עובדתי. כמו גם לתחושת הבטן שלי שרוב אלו שעובדים על הפרויקט מסובסדים בצורה עקיפה ע"י מדינות האם שלהם מאחר והם אנשי אקדמיה (וכפועל יוצא כלל לא זכו במשרות).

לנקודה השניה אני מסכים שפרויקטי קוד פתוח הם דרך נאה לצבור נסיון אבל זה אינו פתרון קסמים שיתן לכל מתכנת משרה נאה עם שכר נאה עוד יותר... זאת הנקודה שאותה אני מנסה להעביר. זה עוד סוג של פתרון שיש לו יתרונות אבל יותר מזה חסרונות.

לבסוף אני מאד שמח שהמדינה שלי חוסכת כסף וכולי תקווה שזה יתבטא בחלק שאני מפריש למס-הכנסה בסוף החודש. ראוי היה שהיה קם יזם פרטי ועושה את מלאכת ההסבה הנדרשת. מהכסף שהיה מרוויח היה ממשיך (לדוגמא) את פועלו של מני (KDE) או תרגום של GNOME ומי יודע... דברים מעיין אלו אי אפשר ואסור לצפות ממשרד האוצר.

יוני.

[ השב לזאת ]

אין לפתרון חסרונות מעבר לזמן שאותו יש להם בשפע(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 12:17
אלו אנשים שלא יודעים לעבוד בלי בוס על הראש.
אני מכיר אותם... ובתור מעסיק אני לא שוכר אותם כי לי אין זמן לעמוד להם על הראש.

באים אלי אנשים שאין להם מושג מה הם לא יודעים!
פרויקטים כאלו מרחיבים את הידע ונותנים ניסיון שאי אפשר להשיג בשום דרך אחרת. הם עוזרים לפתח את השפה (טרמינולוגיה) ואת ההבנה של המקצוע.

זה לא תחליף לעבודה זה משהו שעתה יכול לעשות שעתיים ביום... אני מתאמן במכון כושר שעתיים ביום (ולא משלמים לי על זה) וזה הרבה יותר שימושי משרירים!

[ השב לזאת ]

תגובה: אין לפתרון חסרונות מעבר לזמן שאותו יש להם בשפע(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 15:25
בכדי לצבור נסיון רציני בפתוח תוכנה צריך להשקיע הרבה יותר משעתיים ביום. אבל ה ר ב ה יותר. מה שהשקעה כזאת תתן לאיש חסר נסיון בהחלט יכול להיות ראוי אבל הוא לא ישיג את זה בשעתיים ביום. זה מגוחך.

מיותר לציין את הסתירה הפנימית בכותרת ההודעה שלך שהדבר היחיד אותו הם מפסידים הינו זמן... זמן=כסף. ובזאת דינו.

יוני.

[ השב לזאת ]

זמן == כסף כשיש לך עבודה(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 21:58
לדעתי אין סתירה בכותרת הקודמת, משוואת זמן = כסף היא לא אבסולוטית וכולנו זקוקים לגיוון בניצול הזמן.

מה שעתיים ביום יכולים לתרום?
נכון לא הרבה כמו כמה חודשים של עבודה אבל טיפה מושג, טרמינולוגיה, חידושים וכו... אני בספק אם בנאדם כזה יתרום שורה לפרויקט שלמעשה תסייע לפרויקט (אולי תיקוני באגים מינורים) אבל עצם המעקב אחרי דיונים טכנים ברשימת תפוצה והבנה אמיתית של הבעיות בפיתוח פרויקט אמיתי עושים הבדל עצום...

אפילו מתכנת בעל ניסיון אבל בתחום אם פחות ביקוש שלכן צריך להחליף התמחות, יכול לצבור רבה ידע ממעקב ועזרה (קלה מאד) לפרויקטים כאלו.

קצת יותר טוב מכלום וההשפעה מאד מורגשת בראיון!

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י dittigas (dittigas@whatsup.org.il)
ב 15/10/2003 - 13:25
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
תודה על הקישור.

אני חושב שסיבסוד על ידי המדינה של פרוייקטים פתוחים הוא יותר עניין של השנה האחרונה.

למדינה יש עניין ישיר ומובהק בקוד הפתוח וסטנדרטים פתוחים במיוחד כיום שעניין הממשל הזמין הפך למרכיב חשוב בקשר בין הממשלה והאזרח.

כשהממשלה בוחרת לעבוד עם קוד פתוח היא משנה באופן מהותי את מבנה התעשייה גם אם בדרך אגב, אי אפשר לשבור את הקשר של התלות, הממשלה למרות הכל היא הלקוח הגדול ביותר בדרך כלל שיש לחברות התוכנה.

לכן ההשקעה של ישראל, גרמניה, יפן וכל השאר היא מובנת. היא השקעה בתשתית. הן לא פתחו בתי תוכנה בעצמן והן מוציאות פרוייקטים לייזמים מקומיים כמו TkOs בארץ, או החברות הגרמניות שזכו במכרז של Kolab. זה לא שונה מהטבות ותמריצים שונים שהיא מעניקה למגזרים חיוניים לדעתה כמו אינטל ואחרות.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 15:54
אנחנו סוטים מהדיון אותו התחלנו אבל בכל זאת אני אענה לך :

ישנן שתי סוגיות שונות : א) סטנדרטים פתוחים ב)קוד פתוח

המדינה כל גוף אחר צריכים להיות בעלי ענין איך נשמרים התכניים אותם הם מיצרים. במקרה של מדינה , ואני מסכים לחלוטין , הבחירה צריכה להעשות בתקניים פתוחים וידועים. לא נראה לי סביר שהמדינה תכפה באופן "סמוי" איזה תוכנה על האזרח להשתמש בכדי לגשת לתכניים שלה.

הדבר הראשון כלל אינו קשור לקוד הפתוח. שזאת שיטה לפיתוח תוכנה שלמדינה כלל אין זכות להתערב ואסור שהיא תתערב. אם המדינה היתה מוציאה מכרז : "בניית תוכנה שתראה קובץ OO ותאפשר לערוך אותו בעלות של 10 מליון שקל שתינתן בחינם לכל דורש". כאשר כל חברה יכולה להתמודד על המכרז (כן , אפילו MS) והחברה היא זאת שבוחרת את השיטה לישום החוזה זה משהו אחד. אבל זה אינו המצב. המדינה מעדיפה שיטה אחת על פני השניה. שזה מצב שונה בתכלית מעידוד בניה של מפעל של אינטל. אתה אכן צודק הממשלה אכן משנה בהעדפתה את הקוד הפתוח את מבנה התעשייה... משנה לרעה.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י dittigas (dittigas@whatsup.org.il)
ב 15/10/2003 - 16:04
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
אני חושש שאתה מתמקד במובן מאליו.

רק שהמציאות מראה כי א+ב בדוגמה שלך הם הלכה למעשה היום כמעט משולבים זה בזה. רוב הפרוייקטים החשובים בקוד הפתוח השתמשו בדרך כלל בסטנדרטים פתוחים, אלא אם כן לא היו כאלה בנמצא. הניסיון של אריה סקופ בועדה, להסיח את הדיון ל"סטנדרטים פתוחים" גרידא, דומה למה שאתה אומר למעשה.

כמובן שמיקרוסופט יכולה להתמודד. יהיה לה קצת קשה למכור חלק מהמוצרים שלה שמיצרים קוד וסטנדרטים משלהם, אבל יש לה מספיק שותפים שיכולים להשקיע את הפיתוח הנדרש כדי לתקן את מה שהיא הורסת.

בעבודה עם מוצרים פתוחים, בדרך כלל לא יהיה צורך כזה. לא צריך לפתח פילטר שישמור מסמכי OO בפורמאט OASIS מהסיבות הברורות, כמו כך ב-AbiWord וב-KOffice 1.3 וכן הלאה.

אבל אתה צודק, סטינו מהנושא.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 09:47
אני מכיר כמה מובטלי היי טק שמחפשים איך להביא אוכל לילדים שלהם
הם לא בדיוק פנויים לשבת ולתכנת חינם.

[ השב לזאת ]

לכולם יש שעה או שתיים. זה לא משרה מלאה! (לת)(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 12:10

[ השב לזאת ]

על אבטלה והתנדבות (ניקוד: 1)
ע"י herouth ב 15/10/2003 - 09:52

(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://herouth.port5.com/
יש כמה וכמה תשובות אפשריות לשאלה שהעלית.

ראשית, אפשר לשאול - עם כל כך הרבה מובטלים (לא רק בהיי-טק), למה כל כך מעט מתנדבים? איך זה שהעמותות בארץ לא מוצפות באנשים שמוכנים לתרום מהזמן שלהם, אם ממילא אינם יכולים להרוויח עליו כסף? יש כאן עניין כללי של האוכלוסיה המובטלת, לא רק של מובטלי ההי-טק. והרי גם התנדבות למגן-דוד-אדום או משהו יכולה להיראות טוב ברזומה שלך, לא משנה באיזה ענף אתה.

חלק מהמובטלים פשוט חושבים שבעייתם תיפתר מאליה. חלק מעדיפים לבלות על שפת הים מאשר לעשות משהו בשביל מישהו, ואפילו אם אותו משהו יביא להם תועלת מסויימת בטווח הארוך.

אם אתה מובטל רציני שרוצה להשקיע זמן לפתור את הבעיה שלך, סביר להניח שתשקיע את מאמציך במעבר על המודעות בעיתונים, ובהסתובבות באיזורי תעשיה במאמץ לדבר עם אנשים בחברות פנים אל פנים (זה לא עובד, אבל אם לא מנסים, בטח לא מצליחים). צריך גם להגיע ללשכת העבודה פעם בשבוע, לדבר עם חברות כוח האדם ולהזכיר להן את קיומך, ואם אתה נשוי, ואשתך המפרנסת היחידה, סביר להניח שנופל עליך גם עול הבית - במידה רבה של צדק. בקיצור, היום שלך מלא.

אבל מרבית המובטלים פשוט סובלים מייאוש. מהרגע בו איבדו את מקום עבודתם, ובפרט אחרי שהתחילו לקבל סירוב אחרי סירוב, והטלפון שותק, הם מאבדים את תחושת הערך שלהם, ויש להם הרגשה שמה שלא יעשו, לא יעזור, הם דפוקים. אם אין לך בשביל מה לקום בבוקר, אתה בוודאי לא תרגיש את תחושת הדחף האישי לקום ולהקים פרוייקט ב-KDE. והדאגה למצב הבנק מוסיפה לרמת היאוש וחוסר האונים.

אגב, אני אישית, לו הייתי מקבלת את הודעת הפיטורין, הדבר הראשון שהייתי עושה זה להפסיק את שירותי הלווין והאינטרנט המהיר, שאוכלים הון כסף. אם היה לי טלפון סלולרי, הייתי נפטרת או ממנו או מהטלפון של בזק, וכך הלאה - סוגרת את כל הוראות הקבע שאינן הכרחיות. אחרי קיצוצים כאלה, קצת קשה לעשות סינכרוניזציה עם CVS בחו"ל, וגם האי-מייל לוקח שעתיים בחשבון חיוג עד שכל הספאמים יורדים - אם השארת לך חשבון חיוג...

[ השב לזאת ]

תגובה: על אבטלה והתנדבות (ניקוד: 1)
ע"י dittigas (dittigas@whatsup.org.il)
ב 15/10/2003 - 10:20
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://
נקודה טובה. נדמה לי שאפשר לתבוע מטבע לשון חדשה "קוד פתוח דה-לוקס". רפרוף קצר בביוגרפיה של לינוקס מזכיר לי שהוא היה צריך לשנורר כסף מהקהילה כדי לממן את ה386- עליו הוא התחיל לפתח את לינוקס והוא החזיר בתשלומים וכל זה לפני שהגענו לחיבור לאינטרנט בפס רחב (???). בדיוק בשביל זה יש CVS ועשרות כלים שמוודאים שאפשר להיות יצרניים גם במגבלות חומרה ופס קיצוניים. לא חייבים לפתח עם Eclipse על SuSE.

בקיצור, כמובן שהתחכום וההיקף היום גדולים ושונים במידה רבה אבל יש שני דברים שאמרת שלדעתי חשובים במידה כמעט כואבת של רלבנטיות ונושא האבטלה, הערך העצמי וכולי בהחלט קשים ומורכבים. יכול להיות שבקוד הפתוח, למי שיש ראש עסקי בריא ונכונות לבחון את הגבולות שלו עצמו, יש הרבה יותר הזדמנויות מאשר בזרם המרכזי של התעסוקה.

למרות שלא כל אחד יכול להיות דניאל רובינס, או מייקל רוברטסון הם שתי דוגמאות קלאסיות של יצירת יש מאין. יש כמובן את רד האט והאחרים שעושים את זה כבר כמעט עשור, אבל היום עם העניין הגדל בקוד הפתוח אני חושב שיש יותר הזדמנויות למי שבאמת רוצים לעשות.

מה למשל עם הפצה מסחרית ישראלית איכותית (אנטי-תיזה לבוטן, לפני שמישהו מזכיר לי שכבר יש)? שיתוף פעולה עם יוזמות קיימות בארץ ובחו"ל? "one man shop", חברות שמציעות שירותים שחברות גדולות לא מספקות ללקוחות קטנים, SOHO החל בארוח, פרסום באינטרנט, בניית אתרי מכירה וכדומה עוד לפני שהגענו לפתרונות פיתוח תכלס.

במקום העבודה הקודם שלי (במוסד ממשלתי) היה אחד שהתפרנס יפה מאוד ממשרה צדדית של מכירת שירותים מהסוג הזה למשרדים קטנים. יש לא מעט שמתחזקים יישומים קטנים לספריות וידאו, משרדי הנה"ח וכדומה. השוק אולי לא גדול, אבל העלויות מן הסתם נמוכות יותר ובעיתות מצוקה לקוחות יעדיפו פתרון זול על פני פתרון מסחרי יקר.

אני בטוח שיש פה אנשים עם דימיון מפותח יותר משלי לגבי הפוטנציאל העסקי. וחוץ מזה, כפי שאבירם אמר, יש להם משרה פנויה שהם לא מצליחים לאייש כי ה"מפתחים" שמגיעים נטולי ניסיון. לפחות לגבי הסטודנטים, מעורבות כזו בזמן הלימודים בפרוייקט עשויה להיות מועילה. עד היום היא הייתה כמעט בלתי אפשרית (שילוב משרה מלאה או חלקית בתחום בזמן הלימודים). מעורבות בפרוייקט פתוח עשויה להיות פחות תובענית ובודאי יותר גמישה.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 11:25
לדעתי, מי שמתפלא מהמצב, מנותק מהמציאות.

נתחיל עם הסטודנטים - למרבה הצער, הסטודנטים בישראל, בורב המכללות והאוניברסיטאות לא ממש יודעים מה זה לינוקס, ואם הם יודעים זה בגלל שקורס מסוים מלמד על לינוקס בהיבט מאוד מסוים (מבנה מערכת ההפעלה, למשל).
מעבר לזה, רוב הסטודנטים הם אנשים שבסה"כ חוננו בכשרון מתמטי, והם אינם אנשי מחשבים, והיות ובאונ' (או ברובן יותר נכון) לא מחדירים בצורה רצינית את הנושא של לינוקס, ככה שלצפות מהם להכנס לפרויקטי קוד פתוח?
הם לומדים לעבוד עם ויזואל סטודיו או בולרנד סי, לפרויקטים שקשורים ללימודים.
אבל לדעת ליצור Makefile, מה זה cvs ושלל הדברים האחרים שקשורים לפיתוח בעולם הקוד הפתוח אלו דברים שבד"כ אין להם מושג בו.

מעבר לזה, רובם פשוט לא מודעים לאפשרות הזאת, לא יודעים שיש דבר כזה, לא מבינים את המשמעות שלו.

אין לזה שום קשר לדעתי לניתוק מהאינטרנט בגלל עלויות ולדברים אחרים.

בכל מקרה, אני מסכים ב 100 אחוז עם הדברים של שלומי ושל דיאגו, בנוגע למובטלי ההייטק...
אני חושב שמובטלי ההייטק, או יותר נכון חלק לא מבוטל מהם, ראו הזדמנות לדפוק קופה, ובהזדמנות זו דפקו את כולנו, אם כי הם לא אשמים ששילמו להם סכומי עתק וכו'...

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 15/10/2003 - 12:00
למזלנו, יש מס' מרצים בארץ, כדוגמת אדי ארונוביץ' (ולא רק הוא) מת"א שכאשר הוא מעביר קורסים הוא גם מדבר (די הרבה) על לינוקס, סביבת פיתוח (נחיתה רכה יחסית ל-KDEVELOP) ועוד ועוד.

עד כמה שאני יודע, נכון לשנה הקרובה במכללת ת"א הוא גם מעביר סדנא (פרוייקט סיום, קורס שנתי) שכותרתו, פיתוח בקוד פתוח.

[ השב לזאת ]

תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י nyh ב 15/10/2003 - 13:11

(מידע על משתמש | שלח הודעה)
אני חושב שיש שאלה בסיסית יותר מ"מדוע מובטלי הי-טק לא תורמים לקוד פתוח", והיא: "מדוע מובטלי הי-טק לא מתכנתים בשביל הכיף?"

אני זוכר שבעבודתי הקודמת ריאיינתי לא-מעט מועמדים למשרת פיתוח (פיתוח אפליקציות TCP/IP, מעל לינוקס). היה לי מאוד מוזר לראיין סטודנטים שמעולם לא תכנתו שום דבר מעבר לתרגילי הבית שלהם. לא רק שהם לא תרמו קוד פתוח - הם בכלל לא כתבו שום קוד, לא קוד פרטי לעצמם, ולא כלום. עקב כך הם לא היכירו שום דבר מעבר לתרגילים הספציפיים שנתבקשו לעשות.

כשאני פוגש מישהו כזה זה אומר אחד משני דברים: 1) לאדם לא היו הזדמנויות (עבד קשה למחייתו בזמן הלימודים, לא היה להוריו מחשב, וכו') או 2) האדם כלל לא מתעניין בתכנות ורוצה לעבוד בזה רק בשביל הכסף.

מובן שלא יפה לפסול משהו בגלל אפשרות 1, אבל הנטייה הטבעית בראיון היא לחשוב על אפשרות 2. זה בעיקר היה נכון לפני מספר שנים, אז אנשים שמעולם לא נגעו במחשב הלכו ללמוד מדעי המחשב (השוו את זה לאנשים שמעולם לא ציירו או הלכו למוזאון, מעולם לא פתחו ספר אמנות, ולפתע מחליטים שהם רוצים לעשות תואר באמנות).

האם הייתם מעסיקים טבח שלא אוהב לבשל אוכל מעניין בביתו? האם הייתם מעסיקים ארכיטקט שביתו נראה כמו חורבה? "הסנדלר הולך יחף" הוא אמרה מעניינת, אבל לא באמת נכונה כשאתה מחפש עובדים.

כשאני הייתי מתכנת מתחיל, ותכנה חופשית לא הייתה נפוצה, הייתי מתכנת כל מני תכנות שטותיות בשביל עצמי, ושמרתי אותם לעצמי. היום יכול אדם לעשות את אותו הדבר, אבל לתת את הקוד שכתב לאחרים, ועקב כך "להתפרסם", להכיר אנשים ולהשיג קשרים. למי שלא יודע, קשרים - מישהו שמכיר אותך ויודע מה אתה שווה מקצועית - הם הדרך הטובה ביותר להשיג עבודה בנושאים כמו תכנות. אבל גם בלי קשר לקשרים, אי אפשר להמעיט בערך הניסיון. כבר בעבודה האמתית הראשונה שלי, יכלתי לציין שיש לי הרבה ניסיון בתכנות. לא ניסיון מסחרי, אבל המון ניסיון בתכנות בשביל הכיף, אבל בנושאים שדרושים ומעניינים ב"עולם האמיתי" (תכנות C, יוניקס, TCP/IP, גרפיקה, וכו').

[ השב לזאת ]

Re: תגובה: איפה הילד? או, למה מובטלי ההיי-טק לא נוהרים לפרוייקטי קוד פתוח? (ניקוד: 1)
ע"י bizna (mazor.dotan@idc.ac.il)
ב 27/10/2003 - 10:26
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://dotan.run.to
מסכים איתך במאתיים אחוז!
כל סטודנט למחשבים שיצא לי אי פעם לדבר איתו ואמר לי שהוא מחפש עבודה (כולם מחפשים עבודה) ענה לי באותן לילים על השאלה שלי:
שאלה: ויש לך מה להראות למעסיק שלך כשאתה בא אליו לראיון?
תשובה: מה זאת אומרת? יש לי את התרגילים שנתנו לנו לעשות. אני ממש מרוצה מהם.
לא נעים לי לפוצץ להם את הבועה, היות ואת המעסיק שלהם התרגילים האלה לא ממש ירשימו, היות והוא ראה אותם כבר מספיק פעמים. אם אני שואל אותם אילו פרויקטים הם עשו בשביל הכיף, בשביל עצמם, כדי לעזור לעצמם, הם מסתכלים עליי כאילו עכשיו נפלתי מספת הפסיכולוג.
ציון: מספיק בקושי

[ השב לזאת ]