ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_link'RTFM', אורנה אגמון

published at 30/08/2004 - 01:37 · ‏פורסם dittigas · ‏tags פינגווין עברי גאה · שלח לחברידידותי למדפסת
פינגווין עברי גאה "רק מתי מעט מסוגלים לתקשר אתה בלי לרמוס, בלי להכתיב לה מה לחשוב, בלי ללעוג. היא מחפשת את אותם מעטים השכם והערב. באינטרנט ובאוניברסיטה, מישראל ועד אוסטרליה."

אורנה אגמון (29), עובדת עם לינוקס ופעילה במועדון הלינוקס החיפאי "חיפוקס" מזה 3 שנים. על המחשב שלה בבית יש דביאן (בלתי-יציבה). היא חברת המקור, ומשתתפת בארגון כנסי "אוגוסט פינגווין". אורנה היא בוגרת תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה של האוניברסיטה העברית, ותואר שני במתמטיקה שימושית בטכניון. אורנה מעדיפה להשתמש בתוכנה חופשית מכיוון שהיא אינה מגבילה אותה, ומכיוון שהיא יכולה לסמוך עליה שתעשה את העבודה, ואם לא - היא יכולה לתקן אותה.

רוב אנשי המחשבים פולטים את צרוף האותיות הזה בנון שאלאנטיות אופיינית. מתוך קוצר רוח, או עצלות. מתוך שעמום, או סתם מכיוון שהם ישראלים גאים. Read The Fuckin’ Manual. גם אם תטען שלאמיתו של דבר, שורשן של אותן אותיות ארורות בביטוי Read The Fine Manual, או אפילו באפשרות הבלתי סבירה בעליל של Read The fabulous Manual, זה עדיין לא ירתיע אותה פחות.

אם תלחץ אותה, וגבה אל הקיר, היא תקרא את התיעוד ותבין אותו היטב. אבל זה ייקח לה כל כך הרבה זמן. עם השנים, רכשה לעצמה מאגר מידע בין תחומי מכובד. טיפין טיפין, דיברה עם האנשים הנכונים, ויותר נכון- הקשיבה. היא יודעת להאזין. לגרום להם ללמד אותה בסבלנות אין קץ, אותה סבלנות שיחסרו כאשר גבר ישאל את אותה שאלה, את הדברים שקראו בספרים הנכונים. את ששמעו בהרצאות בטכניון. לפעמים היא כמעט מרגישה כאילו קראה את הדברים בעצמה, מכלי ראשון. אנשים אחרים לומדים מספרים. היא לומדת מהאוויר.

את המידע היא שומרת. מנערת ומאבקת אותו מדי פעם, כדי להוסיף עוד קשר נוירוני שיוקדש להחזקת הנתון. היא צריכה להיות בור סוד, לא לאבד טיפה. עלות השבת המידע אסטרונומית.

היא דוחסת את זכרונה, משתדלת שהכיווץ לא יהיה Lossy- כזה המאבד מידע. צריך לפנות מקום בזכרון מהיר הגישה לדברים המעסיקים אותה כרגע. אבל מערכת התיוק שלה מביאה תמיד את הנתון הנכון בזמן הנכון. היא הייתה שמחה לעשות paging, לשמור דפים מזכרונה שאינה זקוקה להם כרגע במחברת. אבל יהיה לה קשה מדי לכתוב את זה. והרי אתה יודע כמה מסובך יהיה לה לקרוא חזרה. בניגוד לאותו פרופסור גרמני, ששמר את כל ספרי הספרייה העצומה שלו בראשו כאשר נאלץ להותירה מאחוריו, לה מעולם לא הייתה ספרייה.

מערכת ההפעלה שפיתחה עבור מוחה הייתה הכרח המציאות, לאור הליקויים באמצעי הקלט והפלט שלה. הכרח, משום שהיא זקוקה למידע. מחשבתה הבתולית והרעננה מנסה לפענח את אושיות היקום, והיא זקוקה לכלים. לכלים, אך לא לתכתיבים. היא לא רוצה שישנו אותה, שיעצבו את דרך המחשבה שלה. אם תלמד את השפה, תכבול את עצמה. חשיבתה תתנהל בתוככי אוצר מלים אוניברסיטאי מצומצם.

העולם הוא חידה, והיא כאן כדי למצוא את התשובה. כל רעיון חדש הוא לה כצעצוע למשחק, להפוך בו, ליישם אותו בתחומים אורתוגונליים לחלוטין לתחום ממנו שאבה אותו.

רק מתי מעט מסוגלים לתקשר אתה בלי לרמוס, בלי להכתיב לה מה לחשוב, בלי ללעוג. היא מחפשת את אותם מעטים השכם והערב. באינטרנט ובאוניברסיטה, מישראל ועד אוסטרליה.

הם גברים, בדרך כלל. והם רוצים אותה. היא בלונדינית אמיתית והיא נראית מצוין. אז הם משתדלים. הם עושים כמיטב יכלתם כדי לעזור לה לפתח את התיאוריות שלה, להעמיד אותן במבחן המציאות. יום אחד, היא תתחתן עם דוקטור לפיזיקה, והוא יישם את על הרעיונות שלה. ייצור אתה את האינטראקציה העילאית.

היא לא מתיימרת להבין, אבל היא רוצה. היא בדרך. והיא תגיע- בקצב שלה.

אורנה ארגמון

------------------------------
לינמגזין תחרות הסיפורים 'יום חופש התוכנה 2004' כל הזכויות שמורות למחברים.
 

קישורים רלוונטיים

· עוד על פינגווין עברי גאה
· חדשות מאת dittigas


הסיפור הנקרא ביותר בנושא פינגווין עברי גאה:
עברי, דבר עברית

'RTFM', אורנה אגמון | כניסה / יצירת מנוי חדש | 2 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
Re: 'RTFM', אורנה אגמון (ניקוד: 1)
ע"י אייל (bens1a012netil)
ב 30/08/2004 - 15:57
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://sourceforge.net/people/viewprofile.php?user_id563677
וואו! ח.ח., סיפור קצר וחמוד.

[ השב לזאת ]

Re: 'RTFM', אורנה אגמון (ניקוד: 1)
ע"י cow_2001 ב 30/08/2004 - 19:38

(מידע על משתמש | שלח הודעה)
קראתי מזמן כבר את הסיפור באתר שלך.
סיפור נפלא שקלע טוב מאוד בבעיה לי.

גם לי קשה לקרוא טקסטים, הרבה פחות מלדמות שבסיפור, אבל עדיין קשה.
קשיי למידה פוגעים בתדמית ובהרבה מקרים מובילים לדיכאון.
מערכת החינוך בארץ לא תורמת הרבה...

בכל מקרה,
מצאתי שהרבה יותר קל לי לקרוא טקסטים שמוקראים אלי ע"י תוכנת טקסט-לקול כמו festival.
הבעיה היא שאני לא מכיר ממשק טוב לשימוש בתוכנה כדי לשלוט בקצב הדיבור ועצירה.
לפעמים כשדעתי מוסחת אני מאבד את המיקום של ההקראה ומפספס חלק מהטקסט, זה בעייתי.

[ השב לזאת ]