ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkמיקרוסופט משחררת 60,000 פטנטים

published at 10/10/2018 - 19:59 · ‏פורסם Yotamb · ‏tags מיקרוסופט · שלח לחברידידותי למדפסת
מיקרוסופט מיקרוסופט הודיעה על הצטרפותה ל-Open Invention Network, ועל שחרור מאגר פטנטים עצום המונה 60,000 פטנטים, כולל אלו אשר שימשו את מיקרוסופט בשביל לתבוע חברות אנדרואיד.

ה-OIN הוא ארגון הדוגל בחופש ההמצאה, בו חברי הארגון משתפים את מאגרי הפטנטים שלהם עם החברים האחרים. מאגר הפטנטים שמיקרוסופט תשחרר יכלול פטנטים המכסים רכיבים בלינוקס, אנדרואיד, וגם טכנולוגיות יותר חדשות כגון Hyperledger.
המהלך מרגש לא רק בגלל שמיקרוסופט משחררת פטנטים, אלא גם בשל העבודה שקטלוג כה מרשים של פטנטים יוכל למשוך חברות נוספות אשר ירצו להשתמש בפטנטים הללו לתוך ה-OIN.

באתר ZDNet פורסם ציטוט מספטמבר של בכיר במיקרוסופט בו הוא טוען כי "[מיקרוסופט] רוצה להגן על מיזמי קוד-פתוח ולכן אנחנו פותחים את מאגר הפטנטים שלנו ל-OIN".

לא ברור כרגע האם יש מניעים נוספים או שהמהלך אלטרואיסטי לחלוטין, אבל מה שבטוח הוא שכולנו מרוויחים מזה.
 
מיקרוסופט משחררת 60,000 פטנטים | כניסה / יצירת מנוי חדש | 8 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
Re: מיקרוסופט משחררת 60,000 פטנטים (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 11/10/2018 - 00:06
עד כמה שידוע לי תוקפו של פטנט הוא עד 20 שנה.
האם הפטנטים הללו שהיא משחררת קיבלו תוקף לפני שנת 2000?

[ השב לזאת ]

Re: מיקרוסופט משחררת 60,000 פטנטים (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 11/10/2018 - 11:04
ברור שזה לא מהלך אלטרואיסטי. מיקרוסופט היא חברה שפועלת עבור בעלי המניות שלה. מיקרוסופט מרוויחה מלינוקס בגלל שהרבה מלקוחות Azure מריצים שם לינוקס (זה הדבר העיקרי שרץ שם).

מדובר על צעד מאוד משמעותי שמתייחס ללא מעט תוכנות בסיסיות במערכת לינוקס (ליתר דיוק: כל מה שנכנס לתוך הגרסאות המשוחררות הראשיות של אותן התוכנות, כולל, לדוגמה, הליבה של לינוקס).

צפריר

[ השב לזאת ]

Re: מיקרוסופט משחררת 60,000 פטנטים (ניקוד: 1)
ע"י דוביקס (dovix2003@gmail.com)
ב 11/10/2018 - 14:06
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
מצד שני, אפשר להגיד שסאטיה נאדלה היה מאוד פתוח ו״ידידותי״ לקוד פתוח כבר מהרגע הראשון ובהרבה החלטות ופעולות שעשה במהלך כהונתו, בניגוד לבאלמר שלא החמיץ שום הזדמנות להתנגח.

עובדתית, בתקופה של נאדלה מניית מיקרוסופט פרחה אחרי למעלה מעשור שהייתה בסטאגנציה, ויכול להיות שחלק מזה נוסע מההתנהלות הכללית שלו שחלק ממנה היא גם הגישה שהוא נוקט כלפי קוד פתוח.

[ השב לזאת ]

Re: מיקרוסופט משחררת 60,000 פטנטים(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 20/10/2018 - 09:44
ליתר דיוק, רוב המכונות הוירטואליות באז'ור הן מכונות לינוקס. אבל באז'ור רצים גם הרבה דברים אחרים שהם לא מכונות וירטואליות. רוב שרותי ה-PaaS וה-SaaS של מיקרוסופט שאני מכיר באז'ור רצים על VM של Windows Server.

[ השב לזאת ]

Re: האם כפשוטו שמיקרוסופט משחררת? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 11/10/2018 - 17:31
קראתי רק מה שנכתב בתקציר כאן. לא חפשתי במקורות. כאן נכתב:
חברי הארגון משתפים את מאגרי הפטנטים שלהם עם החברים האחרים

אז, לפי הבנת הנקרא שלי, שיתכן שהיא לקויה, היא לא משחררת במובן של חופשי לכולם. אלא משחררת במגבלה. השחרור הוא רק לחברים האחרים בארגון. האם זה כך? נכון שצריך לבדוק מי החברים האחרים. אולי בפועל זה כל העולם ואשתו. אך לי הדבר לא ברור.

[ השב לזאת ]

Re: האם כפשוטו שמיקרוסופט משחררת?(ניקוד: 1)
ע"י Yotamb ב 11/10/2018 - 17:56
(מידע על משתמש | שלח הודעה)
הרעיון של הארגון, עד כמה שאני מבין, הוא שהחברים בו חותמים על הסכם אי-תוקפנות בנוגע לפטנטים שלהם - אתה לא יכול לתבוע אותי ואני לא יכול לתבוע אותך. אז עכשיו, חברה שרוצה להשתמש בפטנטים של מיקרוסופט, צריכה לשחרר גם פטנטים שלה.
לא ברור לי בדיוק כמה או איזה פטנטים החברות צריכות לשחרר, אבל נראה שהן לא מחוייבות לשחרר את כל הפורטפוליו שלהן, אלא בעיקר את אלו שנוגעים לתוכנה חופשית.
מהאתר שלהם:

The Open Invention Network is a shared defensive patent pool with the mission to protect Linux. Launched in 2005, OIN has strong industry support with backing from Google, IBM, NEC, Philips, Red Hat, Sony, SUSE, and Toyota. Any company, project or developer that is working on Linux, GNU, Android or any other Linux-related software is welcome to join OIN, free of charge or royalties.


[ השב לזאת ]

Re: האם כפשוטו שמיקרוסופט משחררת?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 11/10/2018 - 19:02
ההצטרפות לארגון היא בחינם. ממילא תביעות פטנטים לא מוגשות כנגד אנשים אלא כנגד חברות עם כסף. לכן אין מניעה להצטרפות לארגון.

בין השאר חברות בארגון דורשת ויתור על פטנטים שחלים על „מערכת לינוקס״. ההגדרה של מערכת לינוקס מתעדכנת בערך פעם בשנה החל משנת 2012[1]. המערכת הזו כוללת לא חלק גדול מהתוכנות במערכת לינוקס. יש שם עדיין כוכבית: פטנטים של סוני ופיליפס על מקודדי מדיה שונים לא נכללים שם. אבל לא נראה שנוסף שום סייג דומה עם הצטרפותה של מיקרוסופט.

[1] ההגדרה העדכנית ביותר של מערכת לינוקס, משנת 2017: https://www.openinventionnetwork.com/joining-oin/linux-system/linux-package-table/?cat_id=14&type=pack_list . בפרט היא כוללת את גרסה 4.7 של הקרנל. בין מבחר גדול של חבילות.

צפריר

[ השב לזאת ]

Re: האם כפשוטו שמיקרוסופט משחררת?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 12/10/2018 - 15:25
אין לייחס לאף חברה מניע אלטרואיסטי. החישוב הוא הערך לבעלי המניות וזו הסיבה שמיקרוסופט "התאהבה" בקוד פתוח. את עיקר הגידול במחיר המניה היא חייבת ל azure ומה שרץ שם זה בעיקר קוד פתוח (כמו אצל אמזון וגוגל). וזה ממש מעולה שזו הסיבה שגורמת סיפוק רב לחסידי הקוד הפתוח, כמוני !!
יש לציין שמיקרוסופט מרוויחה במקום אחר, היכולת להשתמש בפטנטים של חברות אחרות ב OIN

[ השב לזאת ]