ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkSuSE: לשישים אחוזים מהלקוחות המוסדיים אין בעיה לעבור ללינוקס

published at 22/01/2003 - 00:24 · ‏פורסם dittigas · ‏tags ממשל · שלח לחברידידותי למדפסת
קוד פתוח במוסדות ראיון עם המנכ"ל החדש של SuSE לשעבר, בכיר בחברת י.ב.מ. הראיון מתייחס בעיקר לעתידה של לינוקס ולסיכויי ההשרדות של הפצות לינוקס הנאבקות להחזיק מעמד (מנדרייק, למשל) בשוק שבו בעיקר החברות הגדולות כמו י.ב.מ וה-HP (שני מיליארד דולר) גורפות את הרווחים הגדולים מלינוקס. בין השאר ענה ריצ'ארד סייבט (Richard Seibt) לשאלות הבאות.

מה הסיכויים האמיתיים לבסס נתח שוק של לפחות עשרה אחוזים בשולחן העבודה?

תחילה יש להבחין בין לקוחות מוסדיים ולקחות קטנים ובינוניים. אם מסתכלים על לקוחות גדולים מאוד כמו קרייזלר, הם חייבים לבחון מי זקוק לאיזו סוג של שולחן עבודה. אני מנחש ששישים אחוזים לערך מהמשתמשים שלהם יכולים לעבוד ללינוקס. כל המשתמשים שלהם אינם משתמשי אקסל כבדים ככה שהם יכולים לעשות כל מה שהם צריכים ביום יום עם משהו כמו OpenOffice.org. אם תחשבו על Star Alliance ו-Luftanser, הם בכלל עדיין משתמשים ב-OS/2 לרוחב כל הרשת. הרבה משתמשים אינם משתמשים ביישומים משרדיים אלא במסופי 3270 במחשב המרכזי, ככה שאין צורך בחוכמה בשולחן העבודה. הם יכולים לחיות בקלות עם מערכת הפעלה מבוססת לינוקס. ככה שאני מעריך שבשוק הלקוחות המוסדיים, אם נסווג לקוחות שאינם זקוקים לאופיס ויישומים מתחוכמים כמו אקסל, לפחות שישים אחוזים יכולים לעבור בקלות ללינוקס. בשוק הלקוחות הקטנים והבינוניים נדמה לי שיש לנו (SuSE) את הפתרון המושלם עבורם: Linux Office Desktop. הם יכולים להשתמש בלינוקס עם StarOffice או OpenOffice.org.

בתור מי ששרד את מלחמות מערכות ההפעלה OS/2 וחלונות על שולחן העבודה, מה למדת ומה תוכל ליישם במאבק הנוכחי במיקרוסופט?

המצב כיום איננו דומה למקרה של OS/2. לפני חמש עשרה שנים י.ב.מ פיתחה את OS/2 שהייתה מערכת הפעלה חדשה לחלוטין. אם תסתכלו על לינוקס היום, היא מבוססת על יוניקס מה שאומר שלמשתמים יש המון יישומים שניתן להגר ללינוקס, בנוסף יש צורך דחוף של כל שאר יצרניות מערכות ההפעלה כמו י.ב.מ ו-HP למצא פיתרון. בעבר לא הייתה תמיכה של יצרניות החומרה ב-OS/2, היינו צריכים לשכנע אותם לבנות יישומים על פלטפורומות שונות. זה היה בלתי אפשרי באותו זמן לגייס את המשאבים הנדרשים לתמוך בכל הפלטפורמות. אם תסתכל על השוק של לינוקס כיום, רוב יצרניות התוכנה החליטו להתמקד בעיקר ביוניקס ובחלונות, ככה שזה מהאינטרסס שלהן לתמוך בלינוקס במקום בכל הגרסאות הקיימות של יוניקס. משום כך לדעתי לינוקס תצליח, מאחר ואנחנו בשלב שונה של פיתוח בהשוואה לתקופה ההיא. בעבר, המאבק היה בין OS/2 וחלונות על שולחן העבודה. כיום מדובר בשרתים ובשולחן העבודה. אני חושב שההבדל עצום.

אם ללקוח של מיקרוסופט בעיה עם אופיס שרץ תחת לינוקס, אני מניח שמיקרוסופט תסרב לספק להם תמיכה והם מן הסתם יצטרכו לפנות אליכם לתמיכה. האם אתה מוכנים לכך?

ברוב המקרים לקוחות מוסדיים לא מקבלים תמיכה באופיס ישירות ממיקרוסופט כיום אלא במקרים מיוחדים עם הם חתמו על חוזה המספק להם תמיכה זו. ככה שברוב המקרים מיקרוסופט לא מציעה תמיכה זו. אני מנחש, יחד עם זאת, שהרבה חברות קטנות המתמחות בתמיכה יהיו מעונינות לקחת לעצמן את השוק הזה. בעבודה הקודמת שלי התמחנו במתן תמיכה לארגונים בינוניים.

כמה באמת גדולה ההזדמנות בשוק הממשלות? מה מושך אותן בלינוקס?

אני יכול לענות השאלה הזו מהתבוננות במצב באירופה. כל הממשלות נמצאות תחת לחץ בעניין העלות כך שהן מחפשות חלופות למיקרוסופט. מיקרוסופט דורשת כיום כל כך הרבה כסף למשך כל כך הרבה שנים, שהם פשוט כועסים. זהו כח מניע חשוב. בנוסף, אם בוחנים ברצינות את לינוקס, הם יודעים שמדובר במשהו שעובד. לכן ההחלטה הגורפת באירופה היא לעבור ללינוקס. ישנה עיר אחת בגרמניה שעברה ללינוקס בשרתים ובשולחנות העבודה לחלוטין - מעבר של 100 אחוזים. מינכן נמצאת במהלך דומה, למרות שידרש לכך זמן רוב יותר בגלל הגודל שלה.
 

קישורים רלוונטיים

· עוד על קוד פתוח במוסדות
· חדשות מאת dittigas


הסיפור הנקרא ביותר בנושא קוד פתוח במוסדות:
ציוני בגרות חורף 2004

SuSE: לשישים אחוזים מהלקוחות המוסדיים אין בעיה לעבור ללינוקס | כניסה / יצירת מנוי חדש | 0 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן