|

נושא:גנום להלן ידיעות נוספות שפורסמו תחת נושא זה
|
|
הצגת כל המאמרים עבור נושא זה. בהמשך להודעת systemd שהם מתחילים לנהל את תיקיות הבית של המשתמשים, הגירסה החדשה של גנום מעבירה חלק מניהול הsession והפעלה של סרביסים אל systemd.
התאמה היא עוד שלב בעזרה למערכת ה Wayland לעבוד בצורה טובה יותר כי עכשיו XWayLand (שלב התאימות בין X ל Wayland) יופעל רק בעת הצורך (בעזרת systemd ).
כעת כל ה session הגרפי של המשתמש מנוהל ע"י systemd , יוצר api חדש לdbus עבור להתאמה הזאת.
אחת התכונות הנחמדות בגנום 3.24 היא תאורת לילה, אשר אמורה לעזור עם הפרעות שינה לאחר שעובדים על המחשב בחושך ע"י שינוי "טמפרטורת" התאורה לגוון חמים יותר (אדמדם משהו).
אמנם יש יישומי צד ג' אשר מטפלים בזה, כמו RedShift, אך הם לא תומכים ב-Wayland או דורשים פאצ'ים. כמו כן נחמד שזה נתמך ומשולב בסביבת העבודה.
כדי להפעיל את התכונה נכנסים להגדרות התצוגה:
פרוייקט גנום שיחרר היום (שלישי) את גרסת 3.14 של סביבת העבודה שלו.
הסביבה כולה עברה ליטושים רבים, ותכלול גם מספר פיצ'רים מעניינים.
חלק מהפיצ'רים החדשים:
שוחררה גרסה 3.12 של סביבת העבודה GNOME. גרסה זו כוללת תכונות חדשות רבות, תיקוני באגים רבים, מספר יישומים שעוצבו מחדש, עדכוני תרגום וכן תיקונים לתמיכה בכיווניות.
עיקר התכונות:
שוחררה גרסה 3.10 של סביבת העבודה GNOME. גרסה זו כוללת תכונות חדשות רבות, תיקוני באגים רבים ואף תיקונים רבים של בעיות קטנות הקשורות ל־RTL (חצים הפוכים, תיבה להזנת טקסט הפוכה ב־GNOME Shell, שעה הפוכה, ריווח שגוי ועוד).
אסקור את השינויים העיקריים:
הערה: נערך ע"י מאיר שוחררה גרסה 3.8 של סביבת העבודה GNOME. גרסה זו כוללת תכונות חדשות רבות, תיקונים של באגים רבים ושיפורים משמעותיים ומורגשים מאוד בביצועים.
אסקור כל השינויים מהגרסה היציבה הקודמת (3.6), על אף שסקרתי בידיעה קודמת שינויים רבים שבוצעו עד גרסה 3.7.90.
שוחררה גרסה 3.7.90 של גנום, גרסת הבטא של אשר תהפוך בסופו של דבר לגנום 3.8.
אמנם גרסה זו כוללת תכונות חדשות רבות בהשוואה לגרסת הפיתוח 3.7.5, אך אסקור את התכונות החדשות והשינויים בהשוואה לגרסה היציבה מענף 3.6:
לפני מספר שעות הוכנסו מספר שינויים ל-GNOME Shell המשנים לחלוטין את אופן הצגת היישומים.
בעוד בעבר הוצגו היישומים בחלוקה לקטגוריות ('הכול', 'אינטרנט', 'גרפיקה', 'כלי מערכת', 'תכנות', 'אחר' וכו') כעת מחולקים היישומים מחולקים לשתי קטגוריות:
טכנולוגיה חדשה שנמצאת בפיתוח תאפשר ליישומים מבוססי +Gtk לפעול מתוך דפדפן. הפיתוח משתמש ב-HTML 5 וכרגע תומך בפיירפוקס 4 בלבד. הקוד עדיין אינו מושלם (התמיכה בקלט מהמקלדת במיוחד), אבל הקוד כבר שולב בעץ של +Gtk וניתן להתנסות בו ע"י בניה עם דגל מיוחד.
כאשר מאות מפתחים מפרוייקט גנום טסים ממקומות שונים בעולם כדי להתאסף בכנס השנתי GUADEC, זה לא רק הזמן המושלם כדי להאזין להרצאות וסערת מוחות, אלא גם הזדמנות טובה לבצע בדיקת מציאות שבין תוצאותיה: השחרור של GNOME 3.0 יתעכב לעוד שישה חודשים עד מרץ 2011 ...
כמו בכל 6 חודשים שוחררה גרסה 2.28 של גנום, סביבת העבודה הפופופלרית.
רשימת השינויים עבור המשתמשים רבה ומגוונת וכוללת בין היתר:
הנה ההכרזה שכולם ציפו לה: יש חלונות כחולים בלינוקס! כן, אם התגעגעתם לחלון המוות הכחול של ווינדוס, ערכת הנושא הבאה למנהל ההפעלה של גנום GDM תאפשר לכם להנות ממסך כחול בכל הפעלה של המערכת (אם בכלל תזדקקו לזה).
פרוייקט bisigi מציע מגוון ערכות נושא לגנום שניתן להתקין בקלות דרך מקור חבילות. מדי פעם משוחררות ערכות נושא חדשות. הקישור השני המצ"ב מציע שינוי ידני של הגדרות סביבת העבודה הכולל בין השאר סמלים חדשים, שינוי רקע הפאנל, וצלילים מותאמים אישית.
עדכון: הקישור השלישי מציע מגוון ערכות נושא מיוחדות למנהל ההפעלה GDM.
|
|