|

נושא:אפל להלן ידיעות נוספות שפורסמו תחת נושא זה
|
|
הצגת כל המאמרים עבור נושא זה. אפל הודיעה זה מכבר על כוונתה לשחרר את שפת הפיתוח שלה, Swift, תחת רשיון חופשי. השבוע היא עשתה כן - ופתחה בגיטהאב את המאגר אשר מכיל את קוד המקור של השפה.
חברת אפל שיחררה את קוד המקור של ממיר האודיו (Codec) מסוג ALAC קיצור של Apple Lossless Audio Codec. הממיר פותח ע"י חברת אפל ומאפשר דחיסת קבצי אודיו בצורה שלא תגרום לאיבוד מידע או פגיעה באיכות המוזיקה.
"אנחנו סוגרים... לתמיד."
זו ההודעה שמקבלת את פני המבקרים באתר חנות הספרים הדיגיטליים של אפליקציית האייפון והאייפד iFlowReader. מפתחי האפליקציה יישמו טכנולוגיה ייחודית ש"מגלגלת" את הטקסט באופן אוטומטי ובכך מאפשרת לקרוא ספרים ללא צורך בהעברת דפים.
החברה מעידה על עצמה ש"הימרנו לחלוטין על אפל ו-iOS (השם של מערכת ההפעלה להתקנים הניידים של אפל - ד.), ואז אפל הרגו אותנו ע"י שינוי הכללים באמצע המשחק. אנחנו חברה קטנה שחשבה שנוכל לפתח מוצר טוב יותר. אנחנו חושבים שהצלחנו בכך, אבל אנו חסרי אונים מול השליטה האבסולוטית של אפל בפלטפורמת ה-iOS".
אפל העלתה בשבוע שעבר דף הדגמה ל-HTML 5 שמציג יכולות טיפוגרפיה, וידאו וגרפיקה המיושמות בתקן HTML 5. כתבה באתר ArsTechnica מביאה את עיקרי הטיעונים והביקורות על כך שאפל חוסמת גישה לדף מדפדפנים שאינם ספארי.
קרן התוכנה החופשית (FSF) פנתה לאפל בנוגע להיסב ל-iphone של GNU GO שהופץ דרך ה-Appstore. עפ"י סעיף 6 של ה-GPL v2 הפצה של התוכנה מורישה למקבל את הזכות להעתיק, להפיץ או לשנות את התוכנה. מפיץ התוכנה אינו רשאי לכפות הגבלות נוספות כלשהן על מימוש זכויותיו של המקבל.
Alastair Otter, המייסד של אתר Tectonic כותב:
היו זמנים בהם מיקרוסופט נתפסה כאויב של חופש התוכנה ואפל, בהיותה האנדרדוג, זכתה להנחות. עכשיו צריך לבוא שינוי ואפל צריכה להתפס בתור מה שהיא באמת: סכנה לחדשנות ולחופש".
אתר חברת Rixstep המפתחת חבילת יישומים למק מדווח על שינויים צפויים בגרסה הבאה של מערכת ההפעלה למק (10.7):
"אף תוכנה לא תוכל לרוץ על Mac OS X 10.7 ללא אישור וחתימה דיגיטלית של אפל.
זה שאפל חברה דרקונית לא אומר שלא מגיע למשתמשיה יישומים פתוחים ;-) השבוע שוחררה גרסת אלפא ראשונה של אופן אופיס עבור OS X. זהו היסב "טבעי", שלא דורש X11, ורישמי (להבדיל מ-NeoOffice מבוסס הג'אווה):
הערה: נערך ע"י mksoft אחד מלקוחות המסרים המידיים הנפוצות ביותר לסביבת מק (אם לא הנפוצה ביותר) שוחררה אתמול בגרסא חדשה. התוכנה, שהינה פתוחת קוד, מציעה תכונות חדשות, מאות תיקוני באגים וממשק משתמש חדש ומשופר. ולא, עדיין אין תמיכה בווידאו..
רשימת השינויים
דף הבית של אודיום.
הקרנל של מערכת ההפעלה OS-X של אפל, הקרוי דארווין (Darwin), המבוסס BSD, החל את דרכו בשנת 2000 כקוד פתוח. בשנת 2003 הוכר הרשיון המעודכן של הקרנל - ASPL 2.0 - כרשיון חופשי ע"י ה-FSF.
במעבר לארכיטקטורת x86, אפל שינתה את רשיון השימוש של הקרנל, ועתה משתמשי אפל בסביבת אינטל אינם זכאים יותר לחרויות המוקנות להם ברשיונות חופשיים בהיבט של הקרנל (שכן שאר רכיבי מערכת ההפעלה היו קניניים גם בארכיטקטורת ppc).
האקרים הצליחו לעקוף את מנגנוני ההגנה בגרסת המפתחים של MaxOS-X למעבדי אינטל, ולהריץ את מערכת ההפעלה על נייד עם מעבד פנטיום רגיל. ניתן לצפות בסרטוני וידאו המתארים את הפעלת המערכת.
מה שאולי מרשים במיוחד בהדגמה זו, מעבר לפריצת ההגנות שהייתה צפויה מראש, הוא משך טעינת המערכת - כ-20 שניות בלבד (ראו בסרט הארוך, הניתן לצפייה ב-MPlayer). אולי אפשר להוסיף את קיצור זמן הטעינה ל-wish list שישפר את שמישות מערכות הלינוקס.

"אני מסתובב בחברה שבה אנשים רבים משתמשים בגנו/לינוקס כמערכת ההפעלה שלהם -- ולא רק משתמשים בה, אבל קוראים לה 'גנו/לינוקס' ולא סתם 'לינוקס', כפי שריצ'ארד סטאלמן אוהב לקרוא לה. חלק מהאנשים האלו מתעלקים עלי כל הזמן על כך שאני משתמש במק OS-X במקום גנו/לינוקס על מחשב ה-PowerBook שלי, בגלל ש-MacOS היא קניינית."
קורי דוקטורו הוא סופר מדע בידיוני, פעיל ב- Electronic Frontier Foundation (מלכ"ר הפועל להגנת הזכויות של המשתמשים בטכנולוגיות באשר הן), משתמש במחשבי אפל מאז 1979, ואפילו יש לו כתובת קעקע של אפל.
ההכרזה המפתיעה של אפל על מעבר למעבדי אינטל תפסה את הכותרות הראשיות כמעט בכל מקום, למרות ההדלפות המוקדמות על ההכרזה הצפויה.
הדיון הצפוי בשאלה איך ואם ההכרזה תשפיע על עסקיה של אפל עצמה, ו/או על עסקיה של היריבה ההיסטורית שלה, מיקרוסופט, דומה ונדחקו לקרן זווית. מה שעניין יותר את הפרשנים, הוא איך ההכרזה תשפיע על לינוקס.
|
|