|
קטגוריה:חוק ומשפט להלן ידיעות נוספות שפורסמו תחת קטגוריה זו
|
|
הצגת כל המאמרים עבור נושא זה. כלכליסט מפרסם מאמר שכותרתו ״רשות האוכלוסין הקימה מאגר ביומטרי סודי וכעת מבקשת להכשיר אותו״. המאגר נוצר בשוגג (?) לצד המאגר הרשמי ושמורות בו תמונות פנים של רוב האזרחים, שמאפשרות זיהוי ביומטרי מלא. ברשות האוכלוסין לא מוכנים למחוק את המאגר ומבקשים לבצע שינויי חקיקה שיאפשרו לרשות להמשיך ולהחזיק בתמונות.
לשם שינוי, לא מדובר בבשורה טובה. לביהמ"ש הייתה הזדמנות לשנות את כללי המשחק ולעצור טרולי פטנטים - אך הוא בחר להתנער מאחריות ולשלוח את המעוניינים בשינוי לפעול דרך שינוי חקיקה.
נוקיה אישרה בבלוג הרשמי שלה שהיא סוגרת את קוד המקור של מערכת ההפעלה הסלולרית שלה סימביאן. בהודעה נאמר שלמרות שמודל הפיתוח החדש שלה עבור סימביאן נקרא "פתוח וישיר", הרי ש"פתוח" לא מתייחס ל"קוד פתוח" אלא "פתוח לעסקים". מודל זה אמור לאפשר לנוקיה לשתף פעולה עם חברות מסויימות וקבוצות מפתחים שעדיין משתמשים בפלטפורמה.
קרן התוכנה החופשית (FSF) פנתה לאפל בנוגע להיסב ל-iphone של GNU GO שהופץ דרך ה-Appstore. עפ"י סעיף 6 של ה-GPL v2 הפצה של התוכנה מורישה למקבל את הזכות להעתיק, להפיץ או לשנות את התוכנה. מפיץ התוכנה אינו רשאי לכפות הגבלות נוספות כלשהן על מימוש זכויותיו של המקבל.
מיגל דה-איקזה (נובל) מדווח על התקדמות במגעים עם מייקרוסופט בנוגע לתנאי הרישוי של יישומים אלטרנטיביים של net. כגון מונו.
הדיווח מקשר לבלוג של Peter Galli ממייקרוסופט שלפיו החברה תתחייב באופן פומבי לאפשר לכל מי שמעוניין בכך לממש את התקנים ECMA 334 ו-ECMA 335 הנוגעים לשפת #C וסביבת ההרצה CLI ללא צורך לחתום על שום הסכם עם מייקרוסופט.
בית המשפט לערעורים בארה"ב (Second Circuit Appeals Court) נתן לאחרונה פסק דין מעניין במיוחד בהקשר של זכויות יוצרים והזכות של הציבור לשימוש הוגן ביצירות המוגנות.
הפסיקה ניתנה בתביעה של Bill Graham Archives, בעלת הזכויות על פוסטרים מהופעות של להקת Grateful Dead כנגד הוצאת הספרים Dorling Kindersley עקב שימוש של האחרונה בהעתקים מוקטנים של פוסטרים אלו בספר המתעד את ההיסטוריה של הלהקה.
בית המשפט החליט לאמץ החלטה קודמת של ערכאה נמוכה יותר ולפסול את התביעה על הסף.
תאטרון האבסורד של מנגנוני ניהול זכויות דיגיטליות זוכה מדי פעם למוצגים חדשים, והפעם מי שמככבת בסיפור היא לינספייר, שלפי הטענה מיישמת מנגנון DRM על חבילות המורדות משרות הקבצים שלה, Click 'n' Run.
בימים אלו, בוחנת מועצת הכבלים והלווין, מהי הדרך הראויה והטובה ביותר להסדרה, אם בכלל, של שידוריי טלויזיה דרך רשת האינטרנט והסלולר.
בחינה זו נדרשת לאור ההתפתחות הטכנולוגית אשר מאפשרת שימוש באינטרנט להעברת נתונים במהירות ובאיכות גבוהה, דומה לזו אשר משדרים גופים מסורתיים אחרים (דוגמת ערוץ 2, yes, Hot) ואשר מפוקחים מכוח החוק.
דיון ראוי בשאלת ההסדרה מבחינת מהות, אופי וצורת השידורים באינטרנט, יכול להיעשות על-ידי התייחסות לשלושה רבדים (Yochai Benkler, 2000)
.
|
|