ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin


קטגוריה:היסטוריה ואקטואליה
להלן ידיעות נוספות שפורסמו תחת קטגוריה זו


הצגת כל המאמרים עבור נושא זה.

לינוקסב-26 באוגוסט 1991 שלח לינוס טורבאלדס, סטודנט צעיר מאוניברסיטת הלסינקי, הודעה לקבוצת הדיון comp.os.minix ובה הוא הודיע על פיתוח מערכת הפעלה חדשה "כתחביב בלבד, שלא תהיה גדולה ומקצועית כמו גנו". אחרי עשרים שנה, הקרנל של לינוקס מפעיל אתרים מובילים כפייסבוק, גוגל, ואמאזון, משמש את אחת ממערכות ההפעלה הנפוצות ביותר לסמארטפונים - אנדרואיד, משמש מיליוני אתרי אינטרנט ומחשבי על רבים, וזו רק ההתחלה...

4686 כניסות :: קרא עוד... 848 בתים נוספים :: 7 תגובות
 
מיקרוסופטמיקרוסופט מודיעה בהכרזה לעיתונות על שחרור שלושה דרייברים לקרנל הלינוקס בהיקף 20,000 שורות קוד. הקוד שישוחרר ברשיון GPL יאפשר ביצועים משופרים של הקרנל כאשר הוא רץ בסביבת הוירטואליזציה של מיקרוסופט Windows Server 2008 Hyper-V אוWindows Server 2008 R2 Hyper-V.
4113 כניסות :: קרא עוד... 2500 בתים נוספים :: 23 תגובות
 
קוד פתוח"מערכת MINIX נכתבה מהיסוד ע"י אנדרו ס. טננבאום, פרופסור הולנדי שרצה להורות לתלמידיו את יסודות הפעולה של מערכת הפעלה אמיתית. מיניקס נועדה לפעול על מעבדי 8086 של אינטל ששטפו את השוק העולמי.

כמערכת הפעלה, מיניקס הייתה רחוקה משלמות. אך היה לה יתרון אחד: זמינות של קוד המקור. כל מי שהשיג את הספר "מערכת הפעלה" מאת טטנבאום יכול היה לקבל גישה ל 12,000 שורות קוד, הכתובות ב- C ובאסמבלר. לראשונה, מתכנת שאפתני או האקר יכול היה לעיין בקוד של מערכת הפעלה, שעד אותו זמן נשמרה ע"י יצרני התוכנה באדיקות.
3578 כניסות :: קרא עוד... 781 בתים נוספים :: 2 תגובות
 
LiveCDבמהלך הימים הראשונים אחרי פגיעתה של הסופה קטרינה, היה למערכות המחשוב תפקיד מרכזי במאמצי ההצלה והשיקום. מעבדות מחשבים מאולתרות שימשו למגוון צרכים, כגון רישום נפגעים לתוכניות סיוע ממשלתיות, חיפוש עבודה ומגורים, הכנת קורות חיים, השלמת מטלות לימודיות לתלמידים, וחיפוש קרובים.

מתנדב שעסק במשך שבועיים אחרי פגיעת הסופה בבניית ותחזוקת מעבדות כאלו, מציג את הכלים שעזרו לבניית המעבדות עם קישור לאינטרנט בעלות אפסית ובאמינות מקסימלית, כגון קנופיקס ו-Linux Terminal Server (שהציב אתגר בדמות השרת החזק הנדרש להפעלה המרכזית).
2592 כניסות :: קרא עוד... 669 בתים נוספים :: 2 תגובות
 
קוד פתוח"מהו קניין רוחני? רוב החוקים גורסים שהידע שייך לבודדים. תיאוריות אחרות קיימות, הגורסות שהידע הוא אלוהי, או שיתופי מטבעו, יותר מאשר פרטי. התוכנה, הרעיון המופשט המתקדם ביותר של המין האנושי, עומדת כעת בחזית המאבק אודות הבעלות על מידע והחשיבות של בעלות הציבור".

נקודות ציון בהיסטוריה של "קניין רוחני" ו"תוכנה חופשית", החל משנת 835 לספירה, מובא ברשימת הארועים שהוכנה עבור גליון יוני 2005 של Software Development Magazine.

הרשימה אינה חפה משגיאות, למרבה הצער. למשל, מצויין בה שברוס פרנס כתב את הטיוטה הראשונה של The Open Source Definition ב-1977, בעוד שהמסמך לא נכתב למעשה עד שנת 1997.

קישורים:
jroller.com, The Open Road: A History of Free Software,
ווטסאפ, בשנה בה האנושות הגיעה לירח, יוניקס הומצאה, והונחה אבן הפינה לאינטרנט...

2499 כניסות :: תגובות?
 
קוד פתוח

אני ואנשים אחרים התחלנו בכתיבת מסמך שמתעד את ההיסטוריה של לינוקס בישראל. המאמר מאורח בויקי של קבוצת חובבי המחשבים Hackers-IL כך שאין בעייה לערוך אותו ולהוסיף שינויים, עדכונים או תכנים חדשים.


2521 כניסות :: 10 תגובות
 
קוד פתוח... נולד לינוס טורבלדס.

הפרט האחרון הוא אולי הפחות חשוב מרביעיית הארועים, עוד נתון לטריוויה הקהילתית.

הפרק הראשון (השני, אם נספור את ההקדמה) של "ההיסטוריה של קוד פתוח וחופשי" - ספר חדש המתפרסם בהמשכים באתר Groklaw, מתחיל את המסע בזמן ב-1952, שנה בה הוכרז המחשב המסחרי הראשון, IBM 701, ועד שנת 1969, בה הונחה אבן הפינה לרשת האינטרנט ע"י הסוכנות לפרוייקטי מחקר מתקדמים במשרד ההגנה של ארצות הברית, וקרו עוד כמה ארועים מסקרנים שכבר צויינו בפתיח.

קישורים:

Groklaw, The Daemon, the GNU and the Penguin - by Peter H. Salus - Part 1,
ווטסאפ, ההיסטוריה של קוד פתוח וחופשי - ספר חדש בהמשכים באתר Groklaw


3310 כניסות :: תגובות?
 
קוד פתוחהמהפכה המדעית שקדמה לעולם המודרני, הובלה בידי קבוצה לא מאורגנת ומבוזרת של מדענים. הם לא רק חקרו ואיתרו את הפגמים זה בעבודתו של זה, אלא גם שיפרו אותה וקידמו את ההתפתחות והתרבות האנושית למחוזות חדשים ומופלאים.

מהפכת המידע הובילה להתקדמות המחקר והתגליות שבאו בעקבות זאת; המחשב, האינטרנט והרשת הובילו למהפכה דומה, תוך קיצור משך הזמן להפצת הידע מעשורי שנים לשניות. הטכנולוגיות המודרניות הן שהביאו להרחבת עקרון שיתוף המידע באקדמיה ובהשכלה, והובילו להתפתחות התוכנה החופשית והקוד הפתוח.

3208 כניסות :: קרא עוד... 937 בתים נוספים :: 4 תגובות
 
פינגווין עברי גאהינואר, פברואר, מרץ, אפריל, מאי, יוני, יולי, אוגוסט, ספטמבר, אוקטובר, נובמבר - והיום דצמבר - סקירה יומית שפורסמה מדי יום ביומו - כל סקירה ליוותה חודש אחד של חדשות שפורסמו באתר ווטסאפ. אני מקווה שהרטרוספקטיבה איפשרה למצטרפים החדשים להתוודע לחלק מהאירועים שליוו השנה את הקהילה, ומספקת מבט נוסטלגי לאחת השנים המוצלחות יותר עבור לינוקס ועבור תוכנה חופשית/קוד פתוח.


2510 כניסות :: קרא עוד... 3840 בתים נוספים :: 4 תגובות
 
פינגווין עברי גאהההכנסות ממכירות שרתי לינוקס עברו לראשונה את הסף של מיליארד דולר ברבעון - בחתך של מערכות הפעלה, אחוז הגידול בהכנסות ממכירת שרתים מבוססי לינוקס עומד על כ-43%, בעוד ההכנסות ממכירת שרתי חלונות שיקפו 13% גידול בלבד. גם בשוק המוסדי פורסמו מספר סיפורי הצלחה: העיר ההולנדית הארלם עברה להשתמש באופן אופיס ודו"ח התקדמות על מעבר העיר ברגן בנורבגיה ללינוקס.

SIS, בית הספר למערכות מידע באוניברסיטה לניהול של סינגפור, ארח החודש את ריצ'ארד סטאלמן, וציין את היות 50% מתוכנית הלימודים שלו מבוססת על תוכנה חופשית. בית הספר מלמד את תלמידיו הן תוכנה קניינית מבתי תוכנה מובילים כגון מיקרוסופט, אך במקביל מושם דגש על תוכנה חופשית וקוד פתוח כגון אפאצ'י, JBoss, לינוקס ו-MySQL.
2762 כניסות :: קרא עוד... 6518 בתים נוספים :: תגובות?
 
פינגווין עברי גאהבראיון שנערך עם בן גודג'ר, המפתח הראשי של פיירפוקס, הוא נשאל האם הוא באמת מצפה שפיירפוקס ישתלט על השוק?

גודג'ר ענה "אני לא יודע, אבל חייבים לשאוף רחוק. אחרת, למה לנסות? הגיע הזמן של תוכנות קוד פתוח - תוכנות קוד פתוח טובות - להיות גאות בעצמן, לשאוף להיכנס לליגה של הגדולים, לצאת לשטח ולהשיג כמה שיותר. לא נצליח אם נשאף ל 5 או 10 אחוזים."

את הבעת האמון מהקהילה האוהבת, נתנה הקהילה בקמפיין מימון מודעת הפרסום ב New York Times אשר הצליח מעל למצופה. המטרה הראשונית של הקמפיין הייתה 2500 שמות בתוך עשרה ימים, אך הפרוייקט הצליח לגייס פי ארבע שמות והגיע ל10,000 שמות שעבורם נתרמו 250,000$!
2605 כניסות :: קרא עוד... 4034 בתים נוספים :: תגובות?
 
פינגווין עברי גאהערכת 7 אותיות לטיניות, שבגלגול הקודם שלהן התנוססו מעל הבניין של חברת Lindows, שכידוע בעקבות מחלוקת משפטית עם חברת מיקרוסופט שונה שמה ללינספייר, נמכרו ב-eBay תמורת 10,000 מרשרשים ירוקים. המחיר ההתחלתי של ה"ערכה" נקבע תחילה כ-20 דולר ועמד על 640$ בעת הפרסום בווטסאפ. המוכר ה"אנונימי" הציע לקונים מגוון שימושים לערכה, כגון האפשרות להרכיב מעל 100 מילים אנגליות, או להשתמש ב'O' כמושב האסלה.
2522 כניסות :: קרא עוד... 6376 בתים נוספים :: תגובות?
 
פינגווין עברי גאהאוגוסט פינגווין ותחרות סיפורים לכבוד 'יום חופש התוכנה' היו גולת הכותרת של חודש אוגוסט החם בקהילת הלינוקס המקומית.

כנס אוגוסט פינגווין השלישי ארח השנה למעלה מכפול משתתפים לעומת השנה שעברה, וכלל מגוון פעילויות והרצאות וחלוקת פרס המקור שהשנה הלך למקסים יורש על גופני קולמוס. בין רשמי הארוע היו סיפור על ילד שהרשים את הכותב כאשר במקום לבלות בחופש הוא בחר במודע להגיע לכנס של לינוקס ותוכנה חופשית, את הסיפור מנקודת מבטו של הילד, תצלומים מהכנס ועוד תמונות ושקפי הרצאות מהכנס, וגם תיאור מרתק של תחרות ההאקינג באוגוסט פינגווין.
2688 כניסות :: קרא עוד... 4011 בתים נוספים :: תגובות?
 
פינגווין עברי גאהבלייק רוס, פרסם ביולי בקשה קטנה לעזרה מהקהילה:

קרן מוזילה מחפשת שלושה מתכנתים השולטים ב Perl או בשפות אחרות המאפשרות פיתוח יישומי Web ויכולים לתרום את זמנם וכשרונם לבניית הכלים הדרושים להצלחת שלושה מבצעים שיווקיים קהילתיים שיוכרזו בקרוב.

הקמפיינים האלו צפויים לרתק ולרגש, ואם יבוצעו כהלכה הם צפויים להוסיף מאות אלפי משתמשים למוזילה. העבודה הנדרשת פשוטה ביותר ואמורה להיות טריוויאלית למפתחים השולטים ב Perl או בשפות פיתוח Web אחרות.


האם מישהו ניחש אז את מימדי הקרנבל הגדול של השנה, שהודעה תמימה זו סימנה את תחילתה?
2954 כניסות :: קרא עוד... 4350 בתים נוספים :: 6 תגובות
 
פינגווין עברי גאהבאמצע 2004 התוודענו לפרטים של פרוייקט לימוקס - תוכנית ההסבה של 14,000 מחשבים שולחניים ושרתים מחלונות ללינוקס. מינכן, העיר השלישית בגודלה בגרמניה, אימצה את ההמלצות לעבור ללינוקס אחרי שנה של ניתוח מעמיק במהלכו הוכנה תוכנית הגירה רב שלבית.

אחת ממטרות המעבר המוצהרות היא לייצר מקומות עבודה חדשים בקרב העוסקים בתחום ה IT במינכן ואף להרחיב את מרחב ההשפעה מחוץ למינכן. הצפי הוא שחברות IT קטנות עד בינוניות יגיעו למינכן וסביבותיה בעקבות ההחלטה ויהנו מתקציבי הפרוייקט, שהיקפו נאמד ב-30 מיליון אירו. למרות המהמורות שליוו את הפרוייקט במהלך השנה, הפרוייקט עלה על דרך המלך והוא ממשיך כמתוכנן.
2540 כניסות :: קרא עוד... 2499 בתים נוספים :: 2 תגובות