|
קטגוריה:טיפים וקישורים להלן ידיעות נוספות שפורסמו תחת קטגוריה זו
|
|
הצגת כל המאמרים עבור נושא זה. Red היא שפת תכנות די מעניינת ונראית כתוספת מעניינת לארגז הכלים.
השפה מושפעת מ-Rebol ומתוארת בתור Full-Stack - שפה שמכסה החל מפיתוח חומרה ומנהלי התקנים וכלה בכתיבת תסריטים ו-DSL, כמתואר בתרשים הבא:
הסיפור ידוע, הפעלנו פעולת העתקה, דחיסה, מיון, חיפוש וכד' ואנו לא יודעים מה מצב ההתקדמות.
progress, אשר נקרא בעבר Coreutils Viewer, c, בא לעזרה. מדריך ב-tecmint מציג את ההתקנה ואופן העבודה עם progress.
הפקודות הנתמכות:
מספר קישורים למדריכים וטיפים שונים אשר העלו אבק עם הזמן. הפעם מדריכים הקשורים להתקנה וניהול מערכות שונות בשרת, מספר כלים ומדריכים שימושיים למשתמשי שולחן העבודה ועוד:
שוב הגיעה העת לנקות את המגירה מאסופת הקישורים והמדריכים שהצטברה כאן במשך השבועות האחרונים.
מקווה שתמצאו משהו לטעמכם ברשימה הבאה:
אוסף קישורים וטיפים אשר הצטברו אצלי ולא הצדיקו ידיעה בפני עצמה עבור כל אחד מהם. מקווה שתמצאו כאן טיפ או יישום מעניין חדש כדי להשחית עליו את זמנכם:
משתמשי MS חלונות מנוסים מכירים את הפקודה start, אשר מאפשרת לפתוח קבצים וקישורים מתוך שורת הפקודה (כמו גם שימוש בסקריפטים). נתקלתי במספר משתמשי סביבות עבודה חופשיות אשר אינם מכירים אפשרויות דומות, לכן זה מיועד עבורם:
יש לכם זמן מת ? מחפשים משהו לקרוא וללמוד ממנו ? הנה רשימת מדריכים וטיפים בנושאים שונים ומשונים (ניהול המערכת, פיתוח והיכרות עם טכנולוגיות שונות) אשר צפו בקורא ה-RSS:
לפני זמן לא מבוטל החלפתי את הדיסק הקשיח בנייד וכמובן יצרתי את המחיצות בעצמי. מאז ועד היום השתמשתי בטבלת המחיצות המקורית, כאשר תוכן מחיצת הבית נשאר כמות שהוא ורק תוכן מחיצת השורש משתנה בכל פעם שהתחשק לי להחליף הפצה.
הכל טוב ויפה - אז היכן הבעיה ?
Prey (ציד) היא תוכנה חופשית (צד לקוח בלבד) שלא תרגישו את קיומה עד שלא תצטרכו אותה (ומקווה שלא); אם וכאשר מחשבכם/ניידכם נגנב, כל מה שעליכם לעשות הוא להודיע לשרת ע"י הממשק הוובי או בהודעת SMS. מאותו רגע, התוכנה תתחיל לאסוף מידע על הגנב ותאפשר לכם לבצע מספר פעולות מרחוק במחשב הגנוב.
אחד היישומונים המשמשים אותו באופן קבוע בזמן העבודה הוא Klipper של KDE, בעיקר עקב יכולתו לשמור על תוכן ה-clipboard גם לאחר סגירת היישום ממנו נעשתה הבחירה (שתופס בעלות על הבחירה ב-X), שמירה ושימוש חוזר בבחירות קודמות ואפשרות לביצוע פעולות שונות על הבחירה. ראו גם את glipper שמספק תכונות דומות לסביבת גנום.
ריכזתי כאן מבחר קישורים של טיפים שימושיים (לדעתי, ובתקווה גם לחלקכם) שהצטברו בקורא הפידים שלי בנושאים הבאים:
- אובונטו (לפני ההתקנה, אחרי ההתקנה, וגם בין לבין)
- עוד כמה תוכנות שימושיות לאובונטו או בכלל
- לא יכולים בלי ווינדוס?
- מדריכים שימושיים (זהירות - גם משורת הפקודה)
|
|