|
קטגוריה:סקירה להלן ידיעות נוספות שפורסמו תחת קטגוריה זו
|
|
הצגת כל המאמרים עבור נושא זה. משה עדכן בפורום על שיצר גרסת לינוקס שמיועדת בעיקר למתחילים ובעיקר לשכבת הגיל המבוגרת בשם ״לינוקס סבתא״.
הפעלתי את הלייב סידי והתקנתי אותו בעזרת Virtual Box להתרשמות ראשונית. הסקירה מופיעה בהמשך כמו גם תמונות מסך.
תכונות ההפצה כפי שמשה רשם בפורום:
אי אפשר להגיד שמארק שאתלוורת' לא אמיץ. כנראה שמי שטס לחלל יכול להרשות לעצמו לפתח סביבת עבודה חדשה ולהנחית אותה על משתמשי הפצת הלינוקס המאוד פופולרית שלו, ולתכנן עוד כמה שינויים משמעותיים כמו החלפת השרת הגרפי.
יוניטי (Unity) זכתה לקבלת פנים מעורבת - אפשר להגיד שיוניטי היא כמו כוסברה או כמו גויאבה - יש כאלו שמאוד אוהבים אותה ויש כאלו שלא יכולים לסבול אותה.
אני שייך למחנה האוהד את יוניטי - לטעמי הפשטות שלה פשוט כובשת. פחות אהבתי את גרסת ה-3D, שהאפקטים שלה רק גורעים לטעמי, אבל גרסת ה-2D שלא הייתה מוכנה בזמן להכלל ב-11.04 ושניתן היה להתקין אותה בנפרד - עוד לא מושלמת, אבל מבטיחה.
BlueGriffon הוא עורך html ויזואלי בעל מספר רב של תכונות עבור לינוקס, os x ו-MS חלונות. הפרוייקט שחרר לפני מספר ימים את גרסה 1.0 ולקחתי אותו לסיבוב קצר כדי להתרשם מיכולותיו.
במבחן הקודם שביצעתי, בדקתי את ביצועיו של Firefox מול כרומיום של גוגל ולמען האמת תוצאות המבחן היו מביכות עד דמעות (בשביל מוזילה בעיקר).
חלק מהתגובות שקיבלתי היו לגבי זה שהנה Firefox תכף יוצא בגרסה חדשה (3.6) והוא זה שישפר את תוצאות האש של השועל מול שאר הדפדפנים בשוק ובעיקר ישפר את ביצועיו תחת הפצות הגנו לינוקס ...
ניב ליליאן מפרסם מאמר ב-ynet שסוקר את הגרסה החדשה של אובונטו:
"אובונטו 10.04 היא מערכת הפעלה קלה, ידידותית מאוד למשתמש הישראלי בזכות עברות מוצלח במיוחד הפעם, וטובת מראה וביצועים.
גרסה 9.04 של אובונטו תומכת מהקופסה במחשבים אולטרה ניידים וזמינה בגרסה הכוללת את הממשק הייעודי למחשבים אלו Ubuntu Netbook Remix - UNR. סקירת התקנה שמתפרסמת באתר itwire מספקת מספר פרטים טכניים על ההתקנה ודרישות הזיכרון והדיסק של ההפצה.
אילן שביט מפרסם בבלוג שלו סקירה על המחשב הזעיר Fit-PC 2. הסקירה כוללת שלושה חלקים הדנים בנושא מפרט המחשב, החומרה, מערכת ההפעלה והביצועים.
"בסה"כ התרשמתי לטובה מביצועי המחשב. המחשב מתאים לביצוע עבודות משרדיות שונות (עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט ועוד…), אך אינו מתאים למשימות "כבדות" או עתירות ביצועים."
הבלוג I' Been to Ubuntu (שכמו ששמתם לב מעסיק אותי היום :-) מספק סקירה מצולמת של תכונות צפויות באובונטו 9.04 שתשוחרר בקרוב (גרסת האלפא השישית והאחרונה שוחררה לפני מספר ימים).
הבלוג גם משווה את הביצועים של גרסת הפיתוח של אובונטו מול גרסת הפיתוח של ווינדוס 7 ומגיע למסקנות מעניינות למדי.
הדפדפן גוגל כרום ללינוקס עדיין לא זמין, אך מי שמעוניין לחוות את הגרסה בפיתוח יכול כבר עכשיו להתקין את כרומיום על אובונטו. למי שלא מכיר, כרומיום הוא השם שגוגל העניקה לדפדפן הקוד הפתוח המהווה את הבסיס לכרום. כרום עצמו כולל תכנת עדכונים קניינית (שממילא לא נדרשת בלינוקס) ומיתוג של גוגל (עוד תכונה מיותרת :-).
תוכנת התקנה גרפית לדביאן? זה כבר סיקרן אותי מספיק לנסות את הגרסה החדשה שיצאה השבוע. לא שהתקנה טקסטואלית מפחידה אותי - כבר ניסיתי בעברי (והצלחתי) להתקין סלאק (ונכשלתי) להתקין סוזה (בימים שעוד לא הייתה לה התקנה גרפית), אבל אודה ואתוודה שיש משהו מרתיע לפחות ברמה התת-הכרתית בלהתקין מערכת בהתקנה טקסטואלית (אולי זה מזכיר לי ולא לטובה את XP) ועוד יותר מרתיע להתקין הפצה שדורשת הגדרות חומרה ידניות. בכל מקרה, הדביאן החדשה מתעתדת לפתור את שני האתגרים האלו למען ההמונים שעוד לא העזו להתקין.
בקיצר, גרסה חדשה של דביאן יש. התקנה גרפית יש. אפשרות התקנה מהרשת יש. אפילו זיהוי חומרה אוטומטי יש ויש. VirtualBox שנועד להתקנות ניסיון יש. אז יצאתי לדרך...
בדיסק הקשיח שלי שמורות 2 מחיצות עיקריות המוקדשות למשחקים ובדיקת הפצות ומערכות הפעלה. הסרתי את פדורה 10 אשר ישבה על אחת מהן (גרסה מוצלחת מאוד לדעתי) ולקחתי את גרסה 2008.11 של אופן סולאריס אשר שוחררה לפני מספר ימים לסיבוב מלווה בתצלומי מסך כדי להתרשם ממערכת ההפעלה ותמיכתה בשפתנו המאותגרת שמאל-ימין ...
Linux.com סוקרים את Dimdim, מערכת ועידות רשת. המערכת מגיעה בתור Appliance ל-VMware או תוכנת התקנת המותאמת רק ל-CentOS 4.5 (מדוע?) וחלונות. ממשתתפי הוועידה כל הנדרש הוא דפדפן.
המוצר כולל גרסאה חינמית בסיסית, גרסה ארגונית וגרסת קוד פתוח הניתנת להתקנה בארגון (הנסקרת במאמר).
באחת התגובות לסקירת ההתקנה של מנדריבה על ה-Eee הציע אנונימי לבדוק את eeePCLinuxOS כאלטרנטיבה ראויה. למי שלא מכיר, PCLinuxOS היא הפצה שהתפצלה ממנדריבה ב-2003. ההפצה ביצעה מספר שינויים, כמו למשל מעבר לניהול חבילות DEB, וזכתה לפופולריות גבוהה - בסטטיסטיקות של DistroWatch היא מופיעה במקום השני אחרי אובונטו.
במשך תקופה ארוכה מאוד השתמשתי ב-NetworkManager אשר עשה עבודה טובה אך היו לי בעיות די קבועות:
|
|